Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Răsăritul Lucidității

Se spune că după ce dai cu capul în pragul de sus, îl vezi pe cel de jos. În căutare de mai bine, de multe ori dai de mai rău. Țin minte când cu ani în urmă, înainte de detronarea ”marelui geniu al omenirii”, am văzut la Teatrul Național din București ”Un zbor peste cuibul cucului” cu Florin Piersic. Transparență uluitoare cu realitatea: oameni perfect lucizi închiși cu cei din ospiciul de nebuni. Uimitoarea punerea în scenă zugrăvea pe cei lucizi ca însăși poporul român, iar ospiciul devenit spațiul geografic în care cei sănătoși erau siliți să îndure ororile nebunilor care conduceau azilul. La fel par astăzi lucrurile în multe locuri, dintre care America nu face excepție.

În ultimile nouă luni și jumătate ale noii administrații americane de sub președenția Biden, zidurile ospiciului s-au extins peste întreaga Uniune în care orice viețuitoare, sănătoasă ori nu, trebuie tratată deopotrivă. Când smintiții incurabili mișunâ între Capitol și Casa Albă, dintre care mulți se visează salvatori ai omenirii, nu este de mirare că mulți se vor fi deșteptat din letargia promisiunilor făcute înainte de alegerile și cu ochi largi deschiși vor începe să pipăie adevărul. În numai trei sferturi de an America zilelor dinaintea alegerilor din 2020, nu mai este aceeași. Norii pandemiei a cuprins țara, dar viața continua să pulseze ca înainte și gândul optimist că foarte curând soarele zilelor normale va strălucii din nou de la ocean la ocean. Dar numai minute după ce bunicuțul Biden a ocupat locul din spatele biroului din Oval Office, a început să cioplească cioburi din acest optimism general până nu a mai rămas nimic din el.

De acum oamenii au început să vadă mai bine pragul de jos și putregaiul gunoaielor adunate între crăpăturile lui uscate. Nimeni nu a votat pentru invazia țării de către milioane de emigranți nechemați, neverificați și necalificați să întreprindă activități utile în dezvoltarea societății. Nimeni nu a votat pentru oprirea lucrărilor din industria petroliferă care asigura independența energetică a țării. Nimeni nu a votat pentru sporirea criminalității și a fărădelegilor comise prin anularea fondurilor de intreține ale poliției. Nimeni nu a votat pentru inflație, taxe noi, rafturi goale și prețuri balonate. Nimeni nu a votat pentru retragerea rușinoasă din Afganistan lăsând în urmă mii și mii de americani, translatori, armament și echipament de miliarde de dolari. Și mai ales, nimeni nu a votat pentru convertirea copiilor în școli și grădinițe cu politica critică rasială cu care au umplut programele analitice în școlile publice. În armată, întrprinderile de stat și chiar particulare au fost aplicate teoriile progresiste de așa zisă justiție rasială și socială folosind fonduri, resurse și mobilizatori pentru care nu a votat nimeni. Ceva este putred astăzi în America și fiecare vede și simte că duhoarea vine dinspre Washington.

Când pesimismul a atins limita cea mai joasă, democrația constituțională americană a aprins farul speranțelor prin alegerile din zilele trecute care au demonstrat odată în plus viabilitatea lor statornicită de aproape două secole și jumătate. Rezultatele acestor alegeri au respins în majoritatea locurilor politica progresistă a democraților din administrația Biden și a Congresului, alegând candidați conservativi cu luciditate obiectivă asupra politicii propagate de media democrată, a legilor și ordonanțele antipopulare venite de la Casa Albă. Dintre toate, cea mai importantă a fost victoria candidatului Glen Youngkin care a zdruncinat fundamentul de pe care democrații încercau să creeze schimbarea structurală a americii.

Candidatul republican Glen Youngkin a învins în alegerile pentru postul de guvernator al statului Virginia pe democratul Terry McAuliffe, victorie neprevăzută de specialiștii politici, dar care semnalează în mod anticipat rezultatele alegerilor mid-term din congres și senat din 2022. Cu un rezultat de 97% din totalul voturilor, Youngkin a obținut 51% de voturi în favoarea sa, în comparație cu 48.3% voturi pentru McAuliffe, totalizînd diferența de peste 85,000 de voturi. Republicanii au obținut încă două victorii importatnte în Virginia, alegând prima femeie de culoare Winsome Sears ca locotenent guvernator al statului și pe Jason Miyares, republican, descendent al unui imigrant din Cuba, ca procuror general. Comitetul Național al Republcanilor RNC a proclamat: ”Valul care a cuprins Virginia este respingerea asurzitoare a politicii fără valoare a lui Joe Biden și a Democraților; Americanii de a lungul țării s-au săturat de politica divizivă a lui Biden lipsită viziune și agenda democraților care aduce injurii famililor clasei muncitoare. Un puternic val Republican se apropie in 2022 și Virginia este doar începutul.”

În cadrul dezbaterilor televizate dintre candidați în septembrie, McAuliffe a făcut imprudența să nege părinților dreptul de-a controla ce anume profesorii învață copiii. Această declarație i-a oferit lui Youngkin posibilitatea să-l acuze pe McAuliffe că vrea să oprime vocea părinților astfel ca școlile să poată continua introduce agenda lor politică radicală în clase. În octombrie, Procurolul General Merrick Garland a anunțat că Biroul Federal de Informații FBI va incepe investigarea a ceea ce el numește ”o tulburătoare creștere a actelor de hărțuială, intimidare și amenințări de violență contra administratorilor din școli, membrii din consilile școlare și a profesorilor.” Surprinzător în acest timp s-a aflat că Școala Publică din districtul Loudoun a tâinuit atacul sexual al unei eleve de 14 ani petrecut în closetul fetelor din școală. Când tatăl fetei a încercat să tragă la răspundere oficialii din școală, a fost arestat și actul său considerat ”potențial de teroare domestică” de către Ministerul Învățământului și Procurorul General Garland. Indignarea opiniei publice din întreaga Americă a atins proporții de revoltă. ”Prieteni, acesta este momentul nostru” a spus Youngkin. ”Este momentul părinților, bunicilor, mătuși, unchi și vecini să schimbe viitorul vieții copiilor din Virginia. Este timpul transformării aceastei viziuni în realitate.” În ziua alegerilor la centrele de votare, pe ploaie, alegătorii și-au exercitat dreptul de vot și l-au ales pe Youngkin, deși mai mult de 250,000 voturi au fost înregistrate timpuriu în favoarea candidatului democrat.
Făuritorii Constituției americane se pot odihnii liniștiți! Spiritul nobil al dreptății și luciditatea poporului învinge.

David Kimel, Toronto





David Kimel    12/1/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian