Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
"Lasa- te manipulat!" - Domnul Bernier si extremismul de ocazie

Raportarea la societatea in care traim ne scoate in cale, vrind-nevrind, structura politica a tarii in care traim si, odata cu ea, alegerile, bineinteles, democratice.
Recentele alegeri au adus in prim-planul societatii mai multe aspecte care ar putea fi discutate: daca au fost sau nu necesesare aceste alegeri, cine a cistigat si cine a pierdut, cum vor influenta aceste alegeri viata noastra si, mai ales, cum vor fi rezolvate marile probleme ce tin de coronavirus si nu numai.

Cum manipularea face parte din viata noastra, in timpiul alegerilor s-a discutat prea mult despre necesitatea acestor alegeri, pentru a mai avea si dupa eveniment discutii prea largi. In mod logic, cei care declaseaza alegerile anticipate pierd procente inca din start. Dar, cum invingatorii si-au luat spuza, nu ramine, pina la urma, decit sa-i felictam.

Marile probleme ale societatii canadiene nu au cum sa fie rezolvate intr-un singur manadat. Asa ca o sa mai discutsam despre solutiile la incalzirea globala si peste citeva decenii. Cit priverste criza de locuinte, o sa visam sin noi, ca si altii, sa ne facem propria firma, pentru a scoate o casa mai ieftina.
Coronavirus a influentat si influenteaza prea mult viata noastra pentru a nu lasa urme in constiinta noastra pentru toata viata. Canada, prin Guvernul Federal, si-a facut bine treaba si a adus vaccinuri in aceasta tara in cantitati imbucuratoare. Marea problema a aparut odata cu inevitabila lipsa de vaccinare a unor canadieni. Ei nu sunt multi, 15-16%, deci reprezinta o minoritate. Pentru ca avem rude sau prieteni in aceasta situatie am ajuns sa fim intelegatori. Problema a aparut cind o parte dintre nevaccinati au devenit extrem de galagiosi. Din clipa axceea ei s-au situate pe o pozitie usor extremista.

Canada, o tara foarte educata, nu are multi extremisti, iar cei care exista sunt de nouante moderata. Cu toate acestea, orice forma de extremism atrage atentia si da de gindit.
Alegerile au scos in prin-plan un personaj nou, Max Bernier, ce-i drept, innoit spontan la alegeri, dar vechi in ale politicii. Acest domn a avut o pozitie usor extremista si la precedentele alegeri. Atunci, el a gasit de cuviinta sa atraga voturi de la cei care, nu ar fi vrut prea multi imigranti in aceata tara. Rezultatul a fost neprinderea nici macar a unui loc in Parlamentul federal.
Lipsa de raportare la elita societatii este perdanta, din start, pentru orice piolitician. Conservatorii au pierdut alegerile din aceleasi motive. Dar acest domn Bernier nu s-a multumit cu doar niste alegeri pierdute in urma cu doi ani, a vrut din nou sa nu se raporteze la elite. Atunci, acest domn si-a gasit ascultatorii printre nevaciinatii extremisti. A devenit liderul lor.

Dincolo de aspectele usor hilare pe care le manifesta o astfel de actiune, domnul Bernier a devenit si el extremist, ce-i drept, unul de nuanta moderata, ca si cei carora s-a adresat. Pina la urma, l-au votat peste 5% dintre alegatori, ceea ce ii va permite la urmatoarele alegeri sa aibe un loc la dezbaterile televizate. Aceste lucru a fost vazut foarte bine de catre domnul Bernier, care viseaza si el sa aibe un loc in parlament. Ceea ce nu vede acest domn bine este cum sa dsicute cu extremistii sai. Asa ca, la citeva zile dupa ce si-a tinut discursul exultant, i-a indemnat pe sustinatorii sai sa raspunda urit la presa. Din acel moment, acest domn Berneir a devenit periculos. Ce-i drept, in Canada, extremistii nu sunt deosebit de perciculosi, pentru ca societatea nu le creaza prea multa aderenta, dar totusi periculos.

Societatea canadiana a scos in evidenta la precedentele alegeri, printre altele, pe linga populismul inerent, pe Max Bernier. Pentru ca, desi populist, s-a situat pe o pozitie extremista, societatea canadiana este nevoita sa stea cu ochii pe el.
Din fericire, Coronavirus nu este o prioblema care sa nu fie rezolvata.
In citiva ani, extremistii domnului Bertnier se vor situa din nou cuminti in multime. Va fi rindul nostru sa-l privim pe acest domn, cu detasare, pentru a vedea ce extremisti mai gaseste ca sa-l voteze.


London ON
Ambrozie Lucaci    9/29/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian