Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor - Ziua facerii patului (Make Your Bed Day)

In calendarul zilelor internaționale, ziua de 11 septembrie este notată ca “Ziua facerii patului”, o sărbătoare de tip funny, pe care și revista noastră o semnalează, o zi creată pentru a încuraja această activitate simplă, uneori amânată sau ignorată. Se spune ca dacă îți faci patul dimineața, ți-ai îndeplinit prima sarcină a zilei ! Patul este o componentă necesară vieții noastre. O tremie din viață ne-o petrecem în dormitor, motiv pentru care această cameră trebuie să fie comodă, corelată cu plăcerile fiecăruia, relaxantă pentru a creea o stare bună. Dormitorul reprezintă locul în care parcă renaștem și ne refacem forțele pentru a doua zi.
Se mai spune că persoanele care-și păstrează patul ordonat și curat, au parte de un somn odihnitor. Și dacă am avut buna plăcere de a-l face dimineața, sigur am avut un somn liniștit, dar…. acest somn s-a datorat în mod cert și culorilor alese pentru pereții dormitorului. Potrivit specialistilor, culorile din dormitor influențeaza somnul; o alegere adecvată a culorilor crează un spațiu relaxant, vizual și psihic, sporind odihna. In general culorile reci, verdele și albastru pe un finisaj mat crează un sentiment de liniște și facilitează somnul, fiind culorile care dau naștere unei atmosfere potrivite pentru un somn care calmează mintea.
Albastrul este printre preferințele principale datorită senzației sale de liniște și seninătate asigurând un somn liniștit de 7-8 ore. Este o culoare usor de asortat, merge cu alb, cu diverse nuanțe ale lemnului, cu tonuri de lila, roz pudrat, turcoaz, culoarea caisei. Un albastru precum culoarea cerului este o opțiune grozavă, fiind o culoare odihnitoare, ce induce calmitate.
Verdele este o altă alegere excelentă pentru dormitor oferind sentimente de vitalitate și sănătate. Tonurile de verde sunt odihnitoare și îmbie la somn. Un verde deschis conduce gândul la natură și la toate splendorile ei, deoarece aceasta are în genere un efect linșititor, de fapt ca orice culoare ce se regăsește afară. Poate fi o nuanță de verde pal, poate culoarea uleiului de măsline, a ierbii crude, a smaraldelor, etc. Combinat cu alb, verdele deschis ajută la o odihnă corespunzatoare.
Alte culori posibile pentru un somn liniștit : bejul în tonurile culorilor nisipului, galbenul muștar sau galbenul pastel stimulează confortul și senzația de căldură, griul care a devenit in ultimii ani o culoare preferată in design, argintiul un lux în multe locuințe, portocaliul temperat relaxează mușchii corpului fiind un catalizator al confortului și relaxării, lavanda are un efect liniștitor de ajutor pentru insomnie și alte dereglări ale somnului, eliminând stresul.
Culori de evitat : movul care stimulează vise extrem de active și coșmaruri împiedicându-ne să ne deconectăm la sfârșitul zilei, maroul care declanșează un sentiment sumbru asociat cu tristețea, roșul care conduce la creșterea tensiunii arteriale, auriul care declanșeaza pentru unele persoane griji financiare !
Potrivit specialiștilor oamenii care dorm în camere decorate în culori calme, precum galbenul, albastrul sau verdele au parte de somnul cel mai bun, în timp ce persoanele care au camera vopsită în maro, roșu sau mov se luptă cel mai mult cu problemele de somn.
Culorile pereților se aleg în funcție de mobilier și nu invers, dar și în funcție de dimensiunile camerei. La bloc dormitoarele sunt de regulă mici și în acest caz se aleg culori deschise, pastelate, alb, bej, ivioire. Dacă dormitorul este îngust, peretele din spate poate avea o culoare mai puternică, un verde închis sau bleumarin creind perspectiva.
Așa dar, alegerea culorilor dormitorului trebuie să reprezinte nevoilor și stilului de viață al fiecăruia. Nuanțele folosite pentru amenajarea camerei de dormit sunt importante pentru ca tu cititorule să ai parte de nopți liniștite; alege culorile care să rezoneze cu nevoia ta de relaxare și de intimitate. Și ca să ai un somn liniștit, pe lângă paleta de culori aleasă, mai trebuie știut că importante sunt și câteva alte aspecte : să ai o saltea de calitate, temperatura sa se încadreze în intervalul 20-22 grade Celsius, fără televizor, tablete si laptop, și… existența unui sistem audio care să ofere o muzică bună !
In plus… nu uitați : ‘‘Ziua facerii patului” să fie în fiecare zi !







arh. Ion Constantinescu, Toronto    9/11/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian