Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Opinii - Libertătile versus virusul tiraniei

Azi, joi 5 august 2021, spre seară, Consiliul Constitutional al Frantei va decide în legătură cu legea sanitară care prevede, printre altele, izolarea obligatorie a bolnavilor (de covid), vaccinarea obligatorie pentru anumite profesii si ocupatii, instaurarea pasaportului (sau a permisului) sanitar. Consiliul Constitutional va confirma sau nu, de asemenea, vaccinarea copiilor, măsură extremă, arbitrară, periculoasă, care pare să vizeze scopuri sumbre, ce tin de infertilitate si de diminuarea populatiei (Malthus) pe termen lung. (Vezi update la finalul articolului)
Nimeni nu se asteaptă ca foarte obedientul consiliu să refuze în bloc legea. Cel mult poate refuza câteva detalii, câteva puncte secundare, cum ar fi obligatia pasaportului vaccinal pentru terasele barurilor si restaurantelor amplasate în aer liber. Consiliul Constitutional francez e compus din nouă membri (plus fostii presedinti ai Republicii, membri de drept), alesi pentru nouă ani de presedintele tării, de presedintele Adunării Nationale si de presedintele Senatului, câte trei fiecare. Cei mai cunoscuti membri ai Consiliului sunt fostii prim-ministri Laurent Fabius (presedinte al consiliului), socialist, si Alain Juppé, conservator. Amândoi au avut procese grele, care au durat ani buni – primul, Laurent Fabius, a fost implicat în procesul „sângelui contaminat”, iar al doilea, Alain Juppé, în atribuirea de slujbe fictive la primăria Parisului (asemenea cu Liviu Dragnea în Teleorman).
Legea sanitară ar trebui să-si producă efectele începând cu 9 august si va tine până la 15 noiembrie, când va trebui revăzută. Legea anuntată de Emmanuel Macron în discursul de pe 12 iulie, la începutul vacantelor „sacre” din iulie si din august, a scos lumea în stradă la un nivel nemaivăzut în această perioadă a anului si a împărtit Franta în două, în casta la putere (vezi comentariile lui Eric Verhaeghe pe site-ul Le Courrier des stratèges), plus „martorii covidului”, locuitorii cartierelor bogate ale marilor orase, electoratul lui Macron, pe de o parte, si „rezistentii”, „refractarii”, „deplorabilii”, sustinuti de o întinsă retea de intelectuali care se exprimă în media independentă si pe retelele sociale, de militari, de Vestele galbene etc., care contestă în întregime gestionarea crizei sanitare, iar azi, vaccinarea fortată si pasaportul vaccinal. Macron pare să fi reusit : Franta e ruptă în două între „vaccinati” si „nevaccinati”. În realitate, multi vaccinati îi sustin în mod neconditionat pe nevaccinati si manifestează alături de ei, căci adevărata problemă stă în manipularea politică pregătind tirania cu controlul instituit până la urmă asupra întregii populatii prin pasaportul sanitar.
Presedintele Consiliului Constitutional, Laurent Fabius, pare să fie într-un grav conflict de interese. Fiul său, Victor Fabius, conduce cabinetul american de consultată financiară McKinsey din Franta. McKinsey consultă deopotrivă guvernul francez si Big Pharma, adică producătorii de vaccinuri. Tatăl, Laurent Fabius, va stabili dacă fiul său, Victor, l-a consultat corect pe Emmanuel Macron să forteze populatia să se vaccineze si să umple buzunarele actionarilor Big Pharma (Vanguard, BlackRock, State Street Corporation – fonduri de investitii, „pseudonime” ale marilor averi). Se va dezista presedintele Consiliului Constitutional pentru decizia de astăzi de la Paris ? Greu de crezut.
Ce se întâmplă cu legea sanitară în Franta interesează în cel mai înalt grad toate tările din UE si chiar SUA, deci si România. Cum s-a observat, România, cu Grupul de Comunicare Strategică (adevăratul guvern din ultimul an si jumătate), condus de Raed Arafat si de un fantomatic fost ziarist, Manciu, procedează în general la un sănătos copy-paste. Ce se implementează azi în Franta se va implementa în cel mai scurt timp si în România. Trebuie observat totusi că urgenta sanitară nu este prevăzută în Constitutia franceză. Toate deciziile aferente se bazează invariabil pe un vid constitutional. Lucru care nu se întâmplă si în SUA, unde legile statelor prevăd urgenta sanitară. Toate aceste decizii au fost deci imaginate mai întâi în SUA ? Majoritatea Constitutiilor europene au fost ignorate cu brio în ultimul an si jumătate si aruncate la cos. Ca si democratia, de altfel.
Dar ce se urmăreste cu adevărat prin vaccinarea obligatorie si prin pasaportul sanitar ? De ce Emmanuel Macron si majoritatea sa din Parlament, compusă din LREM în primul rând, după ce Senatul a respins vaccinarea copiilor, a insistat atât de brutal totusi cu vaccinarea acestora ? Brandon Smith, un foarte cunoscut editorialist american, are niste ipoteze cu adevărat înspăimântătoare : „Ceea ce mă preocupă este că programul Marii Resetări al lui Klaus Schwab e imposibil de aplicat în mod permanent, doar dacă nu cumva populatia umană se reduce foarte puternic într-o perioadă scurtă (o generatie sau două). Mondialistii vorbesc mereu de controlul si de reducerea populatiei. Elitele, de tipul Bill Gates, sunt celebre pentru asta. Mai trebuie să ne mirăm că ar concepe un plan ca să le declanseze ? Si dacă, asa cum au sugerat numerosi experti, efectele secundare ale vaccinurilor ar crea conditia pentru diminuarea populatiei ? Dacă despre asta ar fi vorba ? Nu vom sti cu certitudine înainte de cel putin câtiva ani, căci tulburările autoimune si infertilitatea se manifestă în timp în sânul unei populatii : intervalul mediu pentru a diagnostica o afectiune autoimună e de 4-5 ani. Pentru a pune un diagnostic de infertilitate e nevoie de sase luni până la un an. Dacă milioane de persoane sunt tot nevaccinate în următorii doi ani, ele vor constitui un grup de control consistent si indiscutabil. Un grup-martor e un grup de subiecti care functionează ca un esantion pur, neatins de vreo experientă cu un medicament sau un vaccin. Dacă grupul vaccinat se îmbolnăveste sau moare din cauza unor boli specifice, iar grupul-martor nu prezintă aceleasi boli, e un semn clar că vaccinul sau medicamentul luat e o otravă.
Jumătate dintre americani si procente mai mici din alte tări constituie un grup de control pentru vaccinurile experimentale. Dacă merge ceva foarte prost cu vaccinurile, noi vom fi dovada. Eu bănuiesc că de asta se tem cu adevărat elitele. Trebuie să încerce să ne forteze să ne vaccinăm si noi – noi toti, astfel încât să nu existe grup de control, si deci nici probe pentru ceea ce au făcut. Vor putea pur si simplu să dea vina pentru problemele de sănătate în masă pe covid sau pe vreun alt fals vinovat. Dacă vaccinurile sunt un cal troian care provoacă o boală sau o sterilitate generalizată, iar mondialistii sunt prinsi asupra faptului pentru că există un grup de control, asta înseamnă pentru ei că vor avea parte de o rebeliune în toată puterea cuvântului, cu streanguri si lampadare. „Marele” lor „reset” se va prabusi” (Brandon Smith – „Why are globalists and governments so desperate for 100 % vaccination rates ?”, www.alt-market.us, 29.07.2021). Si acestea nu sunt singurele ipoteze interesante din articolul lui Brandon Smith.
Avem deja o probă teribilă împotriva guvernelor europene si a „consiliilor stiintifice” medicale din mai multe tări : refuzul inexplicabil de a trata populatia în prima si cea mai dificilă parte a pandemiei cu medicamentele ieftine si verificate (mai ales de savantii chinezi), aflate la îndemână, cum sunt hidroxiclorochina, ivermetctina, azitromicina, pentru a face loc medicamentelor scumpe, noi dar ineficiente, cum e Remdesivir-ul (produs de Gilead), si, mai ales, vaccinurilor experimentale, nesigure încă, vândute scump direct statelor. O a doua probă o constituie folosirea pe scară largă a uner teste inadecvate pentru a crea panică si a justifica măsuri restrictive extreme, care este deja subiect de procese. În ultima vreme se tot inventează „varianti” care de care mai periculos, e speriată populatia prin mass-media cumpărată si se pregăteste pentru toamnă vaccinarea generală, de fapt, a tuturor. Guvernele nationale, aservite sistemului financiar mondial, la indicatiile OMS, s-au pretat la ceea ce, poate, va fi definit cândva ca o crimă de masă.

La ora 16 (ora Frantei), adică 17 la noi, Consiliul Constitutional si-a dat verdictul. Astfel, izolarea obligatorie a bolnavilor de covid pentru 10 zile a fost refuzată, ca fiind o măsură privativă de libertate, care nu e nici necesară, nici adaptată si nu e proportională. Dimpotrivă, consiliul a înăsprit măsurile care privesc centrele comerciale, garantând totusi „accesul persoanelor la bunuri si servicii de primă necesitate, de asemenea la mijloacele de transport”. Contractele de muncă nu vor putea fi anulate, în schimb, în absenta pasaportului sanitar, dar posesorii contractelor de muncă pe termen nedeterminat vor putea să nu fie plătiti pe durata crizei sanitare. După câte se poate întelege din primele comentarii de după decizia Consiliului Constitutional, acesta a confirmat monstruoasa măsură a vaccinării copiilor, aliniindu-se presedintelui Emmanuel Macron, majoritătii parlamentare si Consiliului de Stat. Doar Senatul (de dreapta) a cerut anularea vaccinării copiilor.
În orice caz, asa-zisa lege sanitară nu poate fi socotită o lege. Atâta timp cât politia si toate fortele de ordine nu sunt obligate să se vaccineze, desi intră în contact cu populatia, ca si transportatorii (dimpreună cu restaurantele lor !), care au fost exceptati, ca să nu facă greve, blocând astfel tara, ne găsim în fata unei decizii de tip Ludovic al XIV-lea, a bunului plac al suveranului. Nici o legătură cu democratia.
Ce urmează e usor de anticipat. Sunt deja declarate greve si demisii ale personalului sanitar, ale pompierilor (ei trebuie să se vaccineze), boicotarea restaurantelor care aplică legea, a parcurilor de distractii, a multor magazine, manifestatii de amploare, posibilă grevă generală etc. S-a observat că avem de-a face cu o lege improvizată, imposibil de aplicat (vezi Henri Guaino, fost consilier al lui Nicolas Sarkozy, fost deputat). Revolta sau revolutia anticovid abia începe.

Petru Romosan

Petru Romoşan    8/5/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian