Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Conferința – “Dăruiește Românie!”

Conferința – “Dăruiește Românie!” Studio Pangrati, TVR

Artiști, antreprenori și voluntari din țară și străinătate s-au coalizat în jurul unui proiect care ține copiii de la sate în liceu, ca urmare a sezonului 6 al emisiunii „Dăruiește Românie!”, difuzată la TVR Internațional, în fiecare vineri, de la ora 21:00.

Emisiunea Dăruiește Românie!, în calitate de „Ambasador al Copiilor de Pretutindeni”, împreună cu Fundația World Vision România a desfășurat, pe parcursul sezonului 6, o amplă campanie de promovare a programului educațional „Vreau în clasa a 9-a”, unul dintre cele mai importante programe de burse școlare din România, destinat sprijinirii elevilor fără posibilități materiale care își doresc să meargă la liceu.

Pe parcursul sezonului 6, în cadrul fiecărei ediții a emisiunii “Dăruiește Românie!”, vineri, de la ora 21:00, telespectatorii din țară și din străinătate, i-au cunoscut pe câțiva dintre copiii talentați și harnici înscriși în programul educațional „Vreau în clasa a 9-a”, cu poveștile lor de viață despre neajunsuri depășite prin ambiție și muncă.

Fiecare ediție a emisiunii “Dăruiește Românie!” a fost una specială, cu invitați de notorietate din lumea artistică, care au urcat pe scenă în beneficiul copiilor: Felicia Filip (ca soprană, dar și în calitate de manager al Operei Comice pentru Copii), Ovidiu Lipan Țăndărică, Nancy Brandes, Adrian Naidin, Schimbul 3 by Adi Ordean, Dora Gaetanovici, Sanda Ladoși, Alin Oprea Talisman, Mike Godoroja, Carmen Rădulescu, Zoli Toth, Adrian Naidin, Daniel Iordăchioaie, Dan Helciug, Raisa, Mihai Trăistariu, Ileana Șipoteanu, Kamara, Cezar Ouatu, Gheorghe Gheorghiu, Viorela Filip, Andreea Antonescu, Cristina Vasiu, Marius Mihalache, Arabela Nicolau, Alin Stoica, Elena Velica, Fang Shuang, Carmen Rădulescu, Cătălin Crișan, Flavius Teodosiu, alături de artiști români din străinătate, artiști coregrafi sau actori.


Copiii reprezintă viitorul, iar pentru echipa emisiunii Dăruiește Românie!, difuzată la TVR Internațional, este mai mult decât un slogan, reprezintă o adevărată misiune. Astfel, Dăruiește Românie! este Ambasadorul Copiilor de pretutindeni prin susținerea și promovarea programului educațional „Vreau în clasa a 9-a”, în co-producție cu Fundația World Vision România.

Am încheiat sezonul 6 al emisiunii Dăruiește Românie. De la bun început, intenția noastră a fost cât se poate de onest㠖 a dărui Românie înseamnă a face cât mai bine ceea ce știi tu să faci, ce poți tu să faci, de fapt, înseamnă să fii tu însuți. Aceasta este provocarea, pariul nostru cu noi, cu artiștii, cu publicul. Dacă toți am dărui măcar puțin din ce suntem deja, din ce am învățat deja, din ce știm deja, cum ar fi? Dacă vreți, cred că e vorba despre principiul „pay forward” în diverse straturi de lectură.
Am încercat să construim, de la lansare și până acum, un spectacol al oamenilor buni, onești, adevărați, români de departe, din diaspora, însă, fără declarații prețioase sau cuvinte căutate. Cine mai crede în vorbe suspendate? Am vrut, de la început, să arătăm ce avem bun, azi și acum, prin oameni și faptele lor.
Și așa am ajuns, în sezonul 6, la colaborarea cu Fundația World Vision România de la care am primit invitația ca emisiunea „Dăruiește Românie!” să devină Ambasador al Copiilor de Pretutindeni. Sigur, ne onorează și, cumva, ne împinge spre mai mult.
Televiziunea Română susține educația și, în cazul nostru, vorbim chiar de educația copiilor din medii defavorizate, iar acum, împreună cu românii de pretutindeni, am construit o echipă solidă, echipa binelui îi spun eu, din care vreau să cred că n-o să lipsească niciunul dintre noi. Educația este singurul proces prin care toți putem schimba, în bine, ziua de mâine.

Din experiența proprie, știm cât de importante sunt anumite întâlniri, anumiți oameni cu care ne intersectăm la un moment dat. Ei bine, asta ne-am dorit să se întâmple în emisiunea Dăruiește Românie! Atât cât se poate, am transformat emisiunea de televiziune într-un prilej extraordinar pentru acești copii de a cunoaște oameni, de a auzi povești care să îi motiveze și să-i inspire, povești pe care să se sprijine când apar munți de escaladat sau când universul începe să își piardă din claritate. Pentru că viața nu ne scutește de astfel de momente. De aceea, pentru copiii din programul „Vreau în clasa a IX-a”, programul Fundației World Vision, am pus la cale întâlniri cu artiști, cu personalități publice, cu antreprenori, cu tineri români excepționali care trăiesc în străinătate, care studiază dincolo de granițele țării și care vorbesc despre cum au depășit ei provocarea de a continua să meargă mai departe, să caute mai mult, să învețe constant. La fel, vorbim despre întâlniri cu români din străinătate care prezintă România într-o cheie pe care noi o scoatem prea rar din sertar, aceea care deschide un orizont de performanță, de profesionalism, perseverență. Toate aceste exemple converg spre un singur înțeles: școala care, în timp, consolidează ceea ce numim – educație, a spus Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul emisiunii.Grație deschiderii Societății Române de Televiziune – un adevărat „voluntar instituțional” –acest parteneriat care ne onorează a susținut accesul la educație al copiilor fără posibilități din mediul rural. Ne bucurăm că am reușit să aducem alături de noi personalități importante, antreprenori, români din străinătate, adevărați mentori pentru copii! Sperăm să fie doar începutul unei colaborări în benecificiul copiilor. Pentru că singuri putem face puțin, dar împreună putem schimba lumea.
Promovarea și suținerea programului educațional în și prin emisiunea „Dăruiește Românie!” a contribuit semnificativ și în direcția implicării civice. Am exemple concrete - De zece ori mai mulți voluntari în programul “Vreau în clasa a 9-a”, din țară și din străinătate.

Astfel, peste 300 de voluntari au coalizat în acest an școlar în cadrul programului educațional „Vreau în clasa a 9-a”, prin care World Vision România susține copiii vulnerabili să meargă la liceu. Numărul celor implicați este de circa zece ori mai mare decât la începutul pandemiei. Elevii au luat parte la 3.600 de astfel de sesiuni educaționale, dintre care peste 2.000 au fost sesiuni de meditații. În plus, psihologii din program au susținut cu elevii 2.400 de ședințe de consiliere individuală. Si cel mai important, dincolo de cifre, pe care nu le putem ignora, stau emoțiile, bucuriile, cadrul uman care este esențial în formarea tinerilor. Acestea din urmă sunt greu de inventariat, dar valoarea lor este esențială și de neprețuit. Copiii care au participat în emisiunea “Dăruiește Românie!” au trăit momente unice, au stat față în față cu oameni pe care îî cunoșteau doar de la televizor, au experimentat emoții pe care doar de puține ori în viață le trăiești și s-au întors în rândul celorlalți copii din program cu povestea unei experiențe care le-a consolidat încrederea în drumul pe care îl vor parcurge în viață, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România.

La eveniment au participat artiști precum, Adrian Naidin, Zoli Toth, Dan Helciug, artiști care au urcat pe scena emisiunii „Dăruiește Românie!” pentru a susține cauza educației și care sunt, de-acum, mentori în programul educațional “Vreau în clasa a IX-a” al Fundației World Vision.

Mi-ar plăcea să ne amintim mai des că educația pleacă de la valorile simple pe care fiecare dintre noi le capătă chiar de la naștere, valori morale și spirituale pe care școala le poate susține și cultiva. Astfel școala va forma, nu doar oameni bine informați, ci și caractere, a declarat Adrian Naidin.

Mă bucur că am participat la eveniment, așa am aflat de lucrurile bune care se întâmplă în România. Felicitări! De-acum, știu că mai am ceva important de făcut – să mă gândesc foarte bine cum pot să mă implic și eu în programul “Vreau în clasa a 9-a” care susține educația copiilor de sate, a spus Zoli Toth.

Oameni buni, eu imediat după participarea în emisiunea “Dăruiește Românie!”, am început să lucrez la un proiect pe care vreau să îl derulez pentru acești copii. Mai avem câteva săptămâni de vacanță, după care punem lucrurile în ordine și sper să iasă ceva frumos, a spus Dan Helciug.

Promovarea programului educațional “Vreau în clasa a 9-a” în emisiunea “Dăruiește Românie!” a vizat și consolidarea unei comunități de antreprenori români care, la rândul lor să devină un zid de sprijin real pentru copiii înscriși în programul educațional “Vreau în clasa a 9-a”. Astfel, la eveniment au participat antreprenori români precum, Clara Rotescu, Gabriel Dinescu, Alin Udeanu.

Educația se face și prin școală, nu putem să vorbim doar de educația de-acasă și de educația afectivă care este foarte importantă. Ceea ce ne scapă de multe din vedere este faptul că școala se face la școală, iar când nu ai rezultate, înseamnă că școala nu se face cum trebuie. Și aici, pentru că la noi sunt foarte multe probleme de rezolvat, intervine rolul voluntarului. Fiecare dintre noi poate ajuta în foarte multe feluri. Oamenii pot ajuta cu bunătate, a punctat Clara Rotescu.

Educația este cel mai important obiectiv. Educația ne trimite în viitor pentru a crea o societate mai bună. Sunt antreprenor de 30 de ani. Știu din experianța aceasta că planurile pe termen scurt, mediu sau lung, mă ajută să îmi dezvolt afacerea. Același lucru e necesar să se întâmple și în educație și astfel, împreună, construim societatea. Este esențial să privim educația în ansamblu și să intervenim în toate straturile. Nu e suficient ca unii copii să fie foarte bine pregătiți, pentru că doar anumiți părinți își permit să-i susțină. Aș merge mai departe și aș spune că toți trebuie să ne implicăm pentru ca cei mai mulți copiii să aibă șanse egale și reale la educație, altfel, acei câțiva copii, pregătiți în baza posibilităților părinților, nu vor avea alături parteneri reali de drum lung, un drum al schimbării în bine pe care ne dorim să-i vedem pe cei tineri, a subliniat Gabriel Dinescu.

Și eu am crescut având un mentor. Am avut un moment în viața mea în care am luat o decizie foarte importantă. Aici intervenția mentorului meu a fost fundamentală. Fiecare tânăr are nevoie de modele. Mă bucur că sunt aici și că, de acum, și eu pot fi, măcar o parte, din devenirea unui tânăr. Sunt aici și voi rămaâne aici pentru orice sprijin va fi nevoie pentru susținerea și dezvoltarea programului educațional „Vreau in clasa a 9-a”, a spus Alin Udeanu


Din rândul artiștilor români de anvergură, stabiliți dincolo de granițele României, a participat la eveniment, muzicianul Florin Negreanu, care are în portofoliu proiecte importante și relevante pentru susținerea și dezvoltarea tinerilor artiști români. Stabilit de peste două decenii în Olanda, artistul a declarat: sunt român, indiferent unde aș trăi, astfel, realizez și promovez programe educaționale pentru tinerii români. Mă bucur să devin mentor în programul „Vreau in clasa a 9-a” despre care am aflat din emisiunea ”Dăruieste Românie!”.

Evenimentul de ieri a încheiat sezonul 6 al emisiunii ”Dăruieste Românie!” producție TVR Internațional, prezentată și realizată de Carmen Târnoveanu care a mulțumit tuturor artiștilor, personalităților publice, antreprenorilor și românilor de pretutindeni pentru implicare și susținere: Vreau să cred că seria întâlnirilor modelatoare, pe care le-am pus la cale în cadrul emisiunii, vor fi experiențe de ținut minte atât pentru copii, cât și pentru telespectatori. Împreună cu artiștii României, din țară și din străinătate, am așezat pe scena emisiunii, preocuparea și implicarea noastră în educație, în viitor, prin oameni și faptele lor. E felul firesc prin care oricare dintre noi Dăruiește Românie!

Despre TVR Internațional
TVR Internațional, canal al Televiziunii Române, este singurul post tv destinat vorbitorilor de limbă română din străinătate.
Telespectatori sunt români care interferează cu diferite tipuri de cultură, religie și civilizație, dar pe care îi reunește o trăsătură comună: România.
Canalul TVR Internațional îi informează în legătură cu ce se întâmplă în țara de origine, printr-o selecție de programe premium românești, precum și prin producții proprii dedicate acestora. Canalul TVR Internațional, înființat prin Legea nr. 41/1994, a fost lansat pe 1 Decembrie 1995 și transmite, 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societății românești.

Grila TVR Internațional este configurată astfel încât să asigure conectarea românilor din Europa, America de Nord, Nordul Africii, Australia și Noua Zeelandă, la actualitatea politică, socială, economică și culturală din România.
www.tvri.tvr.ro
http://facebook.com/TVRInternational
www.tvr.ro

Giorgiana Susurincă - Enache    7/30/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian