Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Interpretări - Canada tara in care trăim si muncim

#
Când am aterizat în Canada în 1987 nu știam nimic despre această tară, de care m-am atașat sufletește în toți acești ani. Sunt recunoscătoare că am devenit cetățeanul acestei țări primitoare care îți permite sa îți păstrezi identitatea națională. Nu am decât cuvinte de laudă și de mulțumire.
Când am părăsit Romania nu aveam în țara mea de origine dreptul la căsătorie, dreptul la muncă și dreptul la proprietate.
Aici mi-am recăpătat drepturile confiscate de regimul comunist din România.
M-am căsătorit cu omul pe care l-am iubit și suntem împreună de 32 de ani, am lucrat ca profesoară de franceză timp de 25 de ani și am o pensie care îmi permite sa duc o viață confortabilă, ne-am cumpărat o casa în care trăim fericiți.
Canada este o țară în care toate visele mele s-au realizat plenar.

Paulina Popescu/ Kitchener

#

„Am scăpat de dracu’ și am dat de ... fiu-său!”
Cam așa s-ar putea rezuma experiența noastră în Canada, avînd în vedere ce se întîmplă în ultima vreme. Vedem cu îngrijorare și dezgust că mai toate merg mai prost și mai aiurea.
Se re-crează structurile și viciile sistemului pe care l-am lăsat în urmă și se pierd și se distrug virtuțile și valorile care ne-au atras aici.
Am trăit în Canada mai bine de jumătate de viață, pornind de la „valiză”. Fără nici un fel de PCR (pile, cunoștințe, relații), am găsit repede joburi bune în profesie, am întemeiat o familie, ne-am putut cumpăra o locuință și chiar mai multe, am călătorit; am legat prietenii noi și am piedut altele mai vech; ne-am plătit taxele; am beneficiat, și noi și părinții noștri, de generozitatea sistemului social canadian.
Pentru noi, pînă acum, a fost bine.
Dar copiii noștri, canadieni „născuți, nu făcuți”, produși ai sistemului, nu-și găsesc încă locul aici, și își reclamă, dacă nu rădăcinile, cel puțin pașapoartele românești, își iau valiza și diplomele universitare canadiene, și țintesc înapoi spre Europa...

TA - Toronto

#

M-am nascut in Romania, ca si parintii mei si parintii lor. M-am educat acolo, am lucrat si mi-m incropit familia acolo, am fost respectati si compensati frumos, pe masura valorilor noastre.
Nu doar noi, dar si cei ce ne-au imprejmuit au plans la despartire si am Jurat sa nu-i uit niciodata.
Canada ne-a oferit o noua incredere, nadejdi, sperante si visuri si acum la cei 91 de ani ai mei imi pun mainile pe piept si trimit un strigat de multumire acestei tari care ne-a primit, imbratisat si asigurat conditiile de care dispunem azi, parinti, copii si nepoti.
Eu nu am sa spun niciodata "nu mai sunt Roman, acum sunt Canadian!"
Nu, voi continua sa afirm ca sunt din Romania si am avut sansa si prilejul de a trai in aceasta tara, CANADA!

Harry Beer

#

Canada este o tara foarte interesanta in care unii dintre noi au ales sa isi puna radacinile.
E o tara a extremelor dar o tara civilizata. O tara care noua ne-a oferit abilitatea de a creste spiritual emotional. O tara care am descoperit are o istorie extrem de veche care inca are lucruri care pot fi descoperite, o tara de o frumusete extraordinara,
Aceasta pandemie prin care trecem a fost un fel de meditatie in masa de redescoperire a valorilor personale dar in acelasi timp o perrioada in care am descoperit locuri mai putin vizitate in trecut dar care sint extrem de interesante despre locurile in care am ales sa traim.
Am aflat de existenta unui numar mare de cascade la o distanta de 1-2 ore de Toronto de exemplu High Fall Muskoka Fall, Potts Falls,, McCovan Fall. De asemenea am aflat despre existenta unui sistem de canale construite de om numit Trent Severn WaterWay de 386 km sau 270 mile care conecteaza lacul Ontario de Georgian Bay si Lacul Huron care are ecluze si faciliteaza trecerea vapoarelor de la un lac la altul.
Eu gasesc aceste informatii despre tara in care locuim absolut fascinante.

Liliana Usvat

Observatorul    6/16/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian