Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Înăltarea Domnului – Ziua Eroilor la la Biserica Sfântul Nicolae, din Surry ( Vancouver )

Din secolul al IV-lea Biserica sărbătoreste Înăltarea într-o zi de joi, înainte de Cincizecime-Rusalii.

Înăltarea Domnului a fost un eveniment din istoria Bisericii care s-a petrecut în văzul oamenilor, în lumină si în plină zi. Ucenicii Mântuitorului au fost prezenti la Înăltarea Sa, pentru ca întreaga lume să cunoască prin ei că Iisus Hristos S-a Înăltat la cer cu trupul transfigurat prin Înviere.

Prin Înăltare, Hristos a împlinit misiunea pe care a avut-o de la Dumnezeu-Tatăl: să vină în lume, să Se nască, să trăiască, să sufere, să moară si să învieze. În această zi crestinii se salută cu „Hristos s-a înăltat!” si „Adevărat s-a înăltat!”

În popor, sărbătoarea Înăltării Domnului se mai numeste si Ispas, după numele ciobanului care a stat ascuns după pietre, a urmărit uimit si apoi a povestit înăltarea domnului.
De Ispas, în unele zone, oamenii îsi pun la brâu frunze de nuc, pentru că se crede că si Iisus a avut când s-a înăltat la ceruri si se bat cu leustean, ca să fie feriti de rele si de boli. În această zi se sfintesc plantele de leac, leusteanul, paltinul si alunul.

In fiecare an, odată cu sărbatoarea crestină a Înaltării Domnului, este celebrată si Ziua Eroilor evocând memoria celor căzuti de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credintă, libertate, dreptate, pentru apărarea tării si întregirea neamului.

In această zi atât de specială, de Înăltare, slujba de pomenire a eroilor a fost săvârsită la Biserica Sfântul Nicolae, din Surry, de către Preotul Corneliu- Iulian Dragomir alături de un număr restrâns de credinciosi, în grădina ce are un spatiu generos, un loc cu mare încărcătură spirituală. Va multumim din suflet Părinte, pentru frumoasa slujbă, pentru această zi care a fost o revenire spre normalitate de care s-au bucurat toti cei prezenti.

La aceast eveniment aniversar a fost invitat si a participat Consulul General al Romaniei la Vancouver, Dr. Ovidiu Grecea, care a adus un omagiu, un gând de respect pentru cei care s-au jertfit în numele lui Dumnezeu, al tării, al poporului, al dreptatii si demintătii poporului nostru.

Ei bine, în fiecare an cu pretuire si respect le cinstim memoria eroilor neamului ducând mai departe valorile pentru care acestia au luptat, dar nu trebuie să-i uităm pe eroii încă în viată, veteranii de război care au slujit idealurilor de libertate si independentă ale poporului român si pe care avem datoria să-i cinstim cum se cuvine.

Cinste si onoare memoriei Eroilor neamului!


pentru Observatorul
Dorina Cornelia Aldea, Vancouver


N.O.
Vezi o poză la rubrica Evenimente Culturale de pe site-ul Observatorului

Dorina Cornelia Aldea    6/12/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian