Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Chipul lumii


“…și cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca și cum nu s'ar folosi deplin;
căci chipul lumii acesteia trece. “(I Corinteni 7.31)

La plinirea vremii, adică atunci când circumstanţele istorice și spirituale erau foarte tulburi, Cuvântul, Fiul lui Dumnezeu, S-a înomenit și a intreprins o …resetare divino-umană pentru toată omenirea, altminteri lumea s-ar fi prăpădit de mult.

Luat prin surprindere, Satana, a început să submineze această lucrare mântuitoare, salvatoare, cu resetările lui: erezii, teorii și ideologii ateiste,revoluţii, războaie etc. Falsuri, pentru că: “El de la'nceput a fost ucigător de oameni și nu a rămas întru adevăr, pentru că adevăr nu este întru el. Când el grăiește minciuna, dintr'ale lui grăiește, fiindcă el mincinos este, și tatăl minciunii. “ (Ioan 8,44,BVA/vezi: https://biblia.dervent.ro/index.php#NT-Mt-08 )

În loc de “ În lume necaz veți avea; dar îndrăzniți!: Eu am biruit lumea!“ (Ioan 16,33.BVA ), Iisus Hristos ar fi putut spune “ În lume falsă resetare veţi avea; dar îndrăzniți!: Eu am biruit lumea!“. Auditoriul n-ar fi înţeles. Fiecare etapă a istoriei cu vocabularul ei.

În aceste vremuri - cele mai din urmă, - minciuna, îmbrăcând camuflaje salvatoare, s-a oficializat peste tot și oamenii, crezând totul, de bună (?) credinţă ( și cu Dumnezeu, și cu Mamona!) o apără pătimaș.

De la începutul mileniului trei, ne-a invadat sustenabilul ( durabilul).

WBCSD- World Business Council For Sustainable Development ( Consiliul Mondial al Afacerilor pentru Dezvoltare Sustenabilă), un profet mincinos instituţionalizat ( s-au înmulţit ca păduchii) lansează o viziune optimistă și … rezilientă până în 2050, în ciuda evidentei aglomerării a problemelor politice, climaterice, economice, sociale, militare, educaţionale, spirituale, medicale etc.etc. (https://www.wbcsd.org/Overview/About-us/Vision-2050 )

Citind cu atenţie, în duh și-n adevăr, Sfânta Scriptură sau numai Sfânta Evanghelie, cu luare aminte la ce se întâmplă în jurul nostrum și cu noi, vom căpăta viziunea corectă asupra … fragilităţii crescânde a acestei lumi, fără Dumnezeul Cel Viu. Îngrijorător și pesimist…Dimpotrivă, foarte optimist, pentru cine crede!

Lumea nu se va termina printr-un “big crunch” și revenirea la “ singularitatea iniţială, un boţ de materie inertă. O altă teorie “ știinţifică”, un alt plagiat fals după Sfânta Scriptură.

Mai întâi trecem prin “ necazul acelor zile”, adică falsa “ mare resetare” ( the great reset):

“Iar îndată după necazul acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu-și va mai da lumina, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerului se vor clătina./ Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului și vor plânge toate semințiile pământului și-L vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere și cu slavă multă.” (Matei 24, 29-30,BVA/ vezi: https://biblia.dervent.ro/index.php#NT-Mt-24 )

După venirea Fiului Omului, urmează judecata tuturor celor morţi ( și înviaţi) și a celor vii ( vii la momentul venirii lui Hristos), după care filmul se termina cu happy sau unhappy end:

După obșteasca judecată,
Aflăm verdict la capăt de generic:
Lumina cea neînserată
Sau cel mai dinafară întuneric.

Ṣi unde va fi “ lumina neînserată”? Aici: “ Și-am văzut un cer nou și un pământ nou; fiindcă cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut, iar marea nu mai este./Și-am văzut cetatea cea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă'mpodobită pentru mirele ei./Și-am auzit venind din tron un glas puternic care zicea: „Iată locuirea lui Dumnezeu cu oamenii; și El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Său și Dumnezeu Însuși va fi cu ei./Și El va șterge toată lacrima din ochii lor; și moarte nu va mai fi; nici bocet, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi lucruri au trecut“. (Apocalipsa 21, 1-4,BVA)

Dar întunericul cel mai dinafară? Aici: “ Iar pe sluga cea netrebnică aruncați-o întru întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.” (Matei 25,30,BVA)

În istoria Bisericii lui Hristos în lume, există multe experienţe ale “ luminii neînserate” și ale “ întunericului celui mai dinafară”.

Pregătirea pentru experimentarea veșnică a luminii sau a întunericului se face cât suntem în această viaţă.

După cum se… înfășoară lucrurile, am o bănuială, că nu va mai fi un an 2050 și nici măcar 2040… O părere personală.






Nicușor Gliga     6/11/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian