Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Robert Dumitrescu din Montreal -regizor la 15 ani

Robert Dumitrescu, copilul-regizor de la Montreal, s-a născut in 17 iunie 2006 in Romania la Bucuresti.
La vârsta de 2 ani a emigrat impreună cu parintii săi in Canada, familia sa stabilindu-se in marea zonă metropolitană, Montreal.
Robert este pasionat de sporturile de echipă jucând baschet si fotbal european, de muzică si arta imaginii, dar cea mai mare pasiune a sa este cinematografia fiind si elev al scolii Agora din Montreal, in anul trei secondaire, la sectia cinema. El studiază in limba franceză , insă nu si-a uitat limba sa maternă, limba română, pe care o vorbeste in familie si in comunitatea română unde si-a facut multi prieteni si nu in ultimul rând la biserica ortodoxă Sfantul Gheorghe din Longueuil, unde participă frecvent la slujbele duminicale.

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei a organizat în perioada 28, 29 și 30 mai 2021 o Gala-concurs proiect anual, on-line via Zoom, ce si-a propus să ajute copiii și tinerii din Eparhie să dobândească și să împărtășească informații despre credința ortodoxă, obiceiuri și tradiții utilizând și informații din mediul on-line dar încurajând si lucrul în echipă.
Fiecare participant sau grup al unei parohii avand posibilitatea să aleagă unul sau mai multe proiecte în funcție de talente și posibilități pentru toate grupele de vârstă.
I. Sfinții, prietenii mei - Sfântul care mă inspiră II. Bucuria Învierii / tradiții și obiceiuri de Paște III. Dăruind vei dobândi / Bucuria darului IV. Biserica din Parohia mea acum și viziunea mea peste 20 de ani V. Rugăciunea din sufletul meu VI. Rolul preotului în viața mea VII. Proiect unic (teme ortodoxe) la alegere Modalitate de prezentare: creație digitală vizuală, scrisă sau audio la alegere.

Aflând despre acest concurs Robert Dumitrescu s-a hotarât sa realizeze un film si sa participe, iar ideile incepuseră sa curgă asa că n-a stat prea mult pe gânduri si s-a apucat de treabă.
Initial a pornit cu mai multe idei dar cea care a fost pusă in practică a fost scurtmetrajul THE CALL/CHEMAREA pe care l-a gândit de la zero, incepând cu scenariul, regia, găsirea actorilor potriviti, distributia rolurilor, imagini, muzică si prezentarea in cadrul concursului.

THE CALL este un film făcut de un regizor copil, cu doi actori copii in rolurile principale: Leonard Dumitrescu 12 ani in rolul ingerului si David Boboc 7 ani in rolul copilului care descoperă credinta si se adresează atât copiilor cât si adultilor având ca subiect chemarea spre credintă.
Filmul, in cele 11 minute ale sale arată cum se transformă, prin credintă, un copil inocent si curios care intră cu pasi nesiguri in biserică, intr-un om matur ce păseste hotărât, cu multă incredere si care-si va păstra spiritul de copil in inima sa plină de iubire. Intensitatea mesajului crestin pe care il poartă acest film in cele 11 minute, va zgudui pe orice privitor, pătrunzându-i in gândire, făcându-l să se privească si să se regăsească in personajul principal, copilul devenit adult.
Robert, ne-a mărturisit că dorinta lui cea mai mare este ca filmul său să fie vazut de cât mai multi oameni, ca să ne amintească , mai ales acum, că prin credintă vom putea invinge orice criză si vom fi mereu liberi.

Dintre cele peste 80 de proiecte prezentate in concurs, Filmul THE CALL a câstigat aprecierea juriului, situându-se pe primul loc si obtinând premiul special al juriului. Suntem mândri să avem in diaspora română de la Montreal, copii deosebit de creativi si talentati care dovedesc o bună cunoastere a credintei, a obiceiurilor și a tradițiilor românesti, copii ce poartă România in suflet, desi sunt plecati din tară de la vârste foarte fragede sau sunt nascuti pe tărâm canadian.

Il felicităm pe talentatul Robert Dumitrescu, ii dorim mult succes in continuare si asteptăm cu mult interes noi scurtmetraje la fel de interesante.


Montreal / Mihaela CDMihaela CD     6/8/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian