Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ediția a IV-a a Taberei Internaționale de Pictură în Aer Liber de la Nenciulești 2021, care se derulează în perioada 5-11 iunie 2021!

Se întâmplă, oameni buni!
S-a deschis Ediția a IV-a a Taberei Internaționale de Pictură în Aer Liber de la Nenciulești 2021, care se derulează în perioada 5-11 iunie 2021!

Participă: VAHIT AKAN -Turcia, JOSEPH NOCE- Franța, GHEORGHI DIM. GHEORGHIEV-Bulgaria, LAURA CULCEA -România, DANA HARA-România, RAREȘ KERECHEȘ -România, RADU GOIA -România, TUDOR ȘERBĂNESCU -România, REGINA BACHINSKA -Ucraina, DIMA RAAD -Liban

Festivitatea de deschidere a avut loc la Centrul de Cultură din comuna Nenciulești cu participarea doamnei primar și a altor oficialități teleormănene, între care domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, care entuziasmat de organizarea unui eveniment cultural cu participarea internațională a artiștilor, a promis susținere în continuarea și perpetuarea organizării Taberei, cât și a Muzeului lucrărilor Taberei, ce se dorește a fi înființat ca muzeu unic în țară.

După prezentarea artiștilor de către domnul Tudor Șerbănescu, curatorul Taberei a palmaresului lor artistic și țării lor de origine, am avut parte de un spectacol susținut de artiștii Ansamblului Burnasul, care au pornit dansuri și cântece populare teleormănene, umplându-ne inimile de bucurie și de amintirea horelor ce se desfășurau în aceasta perioadă a Rusaliilor!
Au fost apoi Călușarii cu dansul lor strămoșesc, care ne-au transmis forța magică cu care, după cum se obișnuia în vechime, ridicau pe cei căzuți în "poceala duhurilor rele" .

Apoi, în timp ce cântau copiii sub bagheta profesoarei lor, doamna Angelica Desculțu, cântecul acela minunat despre "Câtă vreme avem o câmpie, un sat natal, o clopotniță în deal"... mi-am amintit și imaginat cât de frumos am trăit și am putea trăi în continuare, noi oamenii în pace și în armonie, fără războaie de tot felul, fără ură și fără suspiciuni că am putea transmite vreo... coroană nedorită.

Organizarea acestui eveniment ne trezește obligația că suntem datori să sădim sămânță bună în pământ bun! Cultura e sămânță bună, solul fertil sunt tinerii, care nici ei nu au lipsit.

Daniela Achim Harabagiu
06.06.2021, Nenciulești

Nota Observator.
Vezi imagini de la deschiderea Taberei Internaționale de Pictură la rubrica - Evenimente culturale

Daniela Achim Harabagiu    6/7/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian