Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Teodora Enache-Brody va susține joi, 1 aprilie, la ora 20:30 (ora României) un concert transmis live

Teodora Enache-Brody va susține joi, 1 aprilie, la ora 20:30 (ora României) un concert transmis live de canalul german de televiziune Muxx TV și va fi preluat în România pe pagina de Facebook a ARCUB și Radio Clasic.

Concertul intitulat “Song of The Birds” este transmis din Köln, de la reputata sală de concerte Altes Pfandhaus și alături de Teodora Enache-Brody, pe scenă vor urca Andrei Pushkarev (Germania) - marimba și vibrafon, Călin Grigoriu (România) - chitară, violoncelistul Andrei Kivu (Franța) și percuționistul Tsimafei Birukou din Germania.

“Cred că în fiecare dintre noi există o pasăre zăgăzuită în lanțuri care cere să zboare în pace și libertate. O pasăre care strigă cu glasul sufletului nostru. Titlul concertului este inspirat de cântecul cu același nume, Song Of The Birds de Pablo Casals. În aceste timpuri pe care le trăim, este un concert manifest, un concert care are ca scop trezirea sufletelor noastre.’’ - spune Teodora Enache-Brody.


După o carieră extraordinară în jazz, după colaborări cu reputați muzicieni cum ar fi Johnny Răducanu, chitaristul Stanley Jordan, basiștii Lars Danielsson și Benny Rietveld, proiectul Teodorei Enache-Brody “From Classical To Jazz” a debutat în 2019 prin spectacolul pilot prezentat în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu” și a fost îmbogățit în toată această perioadă cu piese noi pe care Teodora le-a inclus în repertoriu.

Pornit de la viziunea nouă și originală asupra rapsodiilor enesciene, a continuat cu Sonata Patetica, într-o versiune vocală în premieră absolută. În cadrul acestui concert vor fi prezentate opusuri clasice cărora Teodora le-a scris versuri inspirate de Rabindranath Tagore și Kahlil Gibran, precum și versuri proprii.

Din repertoriu vor face parte opusuri clasice precum Song Of The Birds de Pablo Casals, Asturias de Isaac Albeniz, Aria în G String de Johan Sebastian Bach, și ele cu variante vocale originale.

Aranjamentele acestor lucrări au fost scrise de către Călin Grigoriu și Andrei Pushkarev după o viziune originală a Teodorei Enache-Brody. Teodora unește lumi prin sunet. Lumea muzicii clasice devine îmbogățită de lumea jazzului și improvizației, de lumea Doinei și a muzicii etnice. Este o îmbinare foarte originală și un cadou imens către oameni și poate fi trăită cu multă emoție și pasiune, într.-o formă originală și plină de spontaneitate și bucurie.

Tehnica vocală a Teodorei este una specială, bazată pe pranayama, qigong și meditație. În 2011, după o încercare existențială, Teodora Brody și-a schimbat viziunea artistică. Sunetul a devenit esențial pentru ea, iar cântul îi este o rugăciune.

Mai multe detalii și noutăti despre Teodora Enache-Brody și proiectele sale pe www.teodorabrody.com.

Parteneri: ARCUB și Radio Clasic


Contact: Andrei Enescu - cordonator proiect, tel. 0757.222.500

Andrei Enescu    3/30/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian