Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Panopticum - Aceeasi Mărie cu altă pălărie

Nu numai că nu sunt simpatizantul vreunuia dintre presedintii americani, dar si consider alegerea leaderului de la Casa Albă o treabă exclusivă a cetătenilor Statelor Unite. Datorez convingerea aceasta exemplelor din istorie si numeroaselor evenimente trăite timp de aproape un secol care m-au convins că popoarele îsi au conducătorii pe care îi merită. Deci în cele ce urmează mă limitez la o mini-analiză a stării actuale a uniunii vecine în lumina experientei mele.

Praful din clădirea Congresului USA, stârnit de asa zisa “insurectie” din ianuarie trecut, s-ar fi asezat de mult, dacă zvonuri întretinute de noul chirias al Casei Albe n-ar perpetua psihoza unei imaginare lovituri de stat pregătită de partizanii presedintelui precedent.
Înconjurat de baraje antitank, păzit de 5000 de soldati din garda natională echipati pentru război si mobilizati recent pe Capitol Hill pentru încă două luni, presedintele titular lucrează de zor la instaurarea noii sale ordini.
Poate că unii mai au dubii despre politica democratilor americani contemporani, însă pentru un veteran ca mine este clar că în grădina Unchiului Sam puterea apartine acum stângii de sorginte marxistă. Volens nolens yankeii vor avea parte si ei, cel putin pentru o vreme, de o perioadă istorică ca aceea prin care a trecut România începând din 1946.

Fireste că există particularităti locale ce justifică oarecare diferentieri, dar cine a fost zeci de ani sclavul unei “orânduirii socialiste” recunoaste piesa indiferent de protagonisti sau decoruri. Similaritatea porneste de la numărătoarea voturilor, care sunt convins că a fost corectă. Dar problema nu este tocmai simplă. De pildă în toamna anului 1946, tatăl meu, conferentiar la Facultatea de Silvicultură, a fost sfătuit discret, de unul dintre studentii săi, să voteze în viitoarele alegeri (din noiembrie 1946) pentru Blocul Partidelor Democratice (BPD), dominat de comunisti.

Oricum stânga urma să câstige alegerile si era bine să se stie cine cu cine tinea, i-a spus studentul. Ca dovadă i-a arătat că în micul geamantan adus cu sine avea câteva mii de buletine deja votate în favoarea BPD.
Într-adevăr, desi membrii BPD formau doar o minoritate neînsemnată în electoratul românesc ei au obtinut în acele alegeri 79,88% din totalul voturilor exprimate. Cine nu crede, poate consulta mărturia unui participant activ la campania electorală din 1946 apărută în cartea “Marea Călătorie - Viata si Moartea Inginerului Gheorghe Ursu”, publicată în 1998 de Editura Pithagora, Bucuresti. Din capitolul “Pagini de Jurnal: Prima si Ultima Mea Campanie Electorală”, reiese limpede că nu numărătoarea buletinelor ci provenienta lor a constituit secretul zdrobitoarei victorii electorale.

Unul din sloganurile preferate ale noului presedinte american este că vrea să reunească natiunea. Idee generoasă, fără îndoială. Dar nu este oare o metodă stranie insistenta cu care din prima zi s-a străduit să obtină condamnarea penală a predecesorului? Sau “vânătoarea de vrăjitoare” organizată de ciracii săi având ca scop epurarea tuturor simpatizantilor fostei administratii? Asociate cu procese intentate în justitie, concedierile respective nu iartă nici măcar persoanele cu functii modeste, fără ramificatii politice, cum ar fi o soră medicală sau un bibliotecar. Este suficient ca cineva să chestioneze rezultatul alegerilor pentru a fi trecut pe lista neagră si etichetat drept nesănătos mintal.
Chiar si în Twitter au apărut liste stigmatizând pe partizanii presedintelui Trump, iar politicieni din partidul democrat au opinat că asemenea cetăteni trebuie reeducati, propunere ce mi-a zgândărit dureroase reminscente ale institutiilor de “reeducare” comuniste de la Pitesti, Aiud si Gherla.
Este remarcabil cum acolo unde stânga preia puterea începe prin a suprima libertatea de exprimare, recurgând la metode de reeducare ce urmăresc în final eliminarea fizică a opozitiei.

De-a lungul campaniei electorale Mr. Biden a mărturisit adesea că este romano-catolic practicant, o adevărată use de biserică, pozând uneori cu un sirag de mătănii. Iar în dimineata de 20 ianuarie 2021, înainte de ceremonia de investitură, ar fi asistat la o liturghie. Dar si pentru ne specialistii în materie de teologie este evident că nici una din numeroasele măsuri de maximă urgentă ce el a instituit, inclusiv “Equality Act” nu respectă învătăturile bisericii lui Iisus.
Dimpotrivă ele sunt opuse crestinismului si ascund premise pentru suprimarea libertătilor religioase.
Desi avortul este pentru catolici un păcat echivalent cu omuciderea, noul presedinte, printr-unul din primele acte oficiale, a retras USA din “Geneva Consensus Declaration,” care afirmă că “nu există drept international pentru avort, nici obligatia statelor să finanteze sau să faciliteze avortul.” Totodată a desfiintat si interdictia existentă de a finanta din fondurile federale organizatii nationale si internationale ce efectuează si promovează avorturile. Un demnitar Nigerian a comentat că măsura “promovează distrugerea vietilor omenesti atât domestic cât si în natiunile în curs de dezvoltare,” iar multe personalităti africane sunt de părere că reprezintă o formă de neo-colonialism.

Datorită perfidiei Occidentului, România a fost aproape 50 de ani prizoniera Uniunii Sovietice. Ca atare a fost supusă unui complex proces de sovietizare începând cu exterminarea potentialilor oponenti si cu pierderea unor portiuni din teritoriul national si sfârsind cu înrobirea economică si rescrierea istoriei. USA este acum în pragul înrobirii financiare chineze. Un aspect colateral al acestei realităti este infiltrarea în universităti a Institutului Confucius.
Dependent organizatoric si băneste de guvernul chinez si însotit de donatii substantiale ($250.000.000 numai la o universitate), institutul a fost bănuit de activităti propagandistice si spionaj.
Preventiv, administratia Trump, a obligat beneficiarii cadourilor internationale să declare valoarea si sursa lor. Biden a revocat discret ordinul republicanului.
În imperiul stângii dusmanul nu doarme niciodată, dar nu totdeauna se stiu prietenii!


Gabriel Watermiller / Penticton B.C





Gabriel Watermiller    3/14/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian