Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
O judecată a sinelui

E duminică, 6:02 AM, iar maginația mea inconștientă este în mijlocul unei epifanii onirice. Dintr-o dată, scrâșnetul unui șpiral care penetrează un zid de beton armat mă aruncă, cu vise cu tot, într-un veritabil infern acustic. Homo-bormașinus, noul sosit pe scala indigenă a procesului evolutiv al nației, s-a trezit la viață.

Privesc către tavan și încerc să-mi aduc aminte cine sunt. Mi-e greu, pentru că e cam dificil să plonjezi într-o introspecție a sinelui în această hărmălaie matinală. Încet, pe măsură ce bicepșii lui homo-bormașinus cedează în lupta cu peretele, încep și eu să ies din bezna conceptuală. Mă regăsesc în mine-însumi, în eul meu de traficant de iluzii și suflete.
Un eu pe care l-aș înlocui imediat, dacă cineva mi-ar oferi un wild-card la turneul transcendenței spirituale. Un eu căruia i-aș intenta un proces pentru ultraj la adresa autorității emoționale.
Pentru că, o judecată a sinelui, urmată de o condamnare pe măsură, pot deschide porțile ispășirii.

Acum însă rămâne de văzut care ar fi pedeapsa pentru un individ a cărui unică rațiune de a exista s-a bazat pe nevoia organică de a-i da lui Mefisto cu un ciocan metafizic peste degete.
Evident, nu din rațiuni concurențiale pentru că, fie vorba între noi, e suficient spațiu de manevră pe piețele de referință. Doar așa, ca excentrictate tolerabilă.
Așa că, pentru a demara procesul și a-mi afla sentința, am să mă transform într-un Torquemada conceptual, dotat cu propria mea Inchiziție cognitivă. E oarecum firesc, nu?
Contrabanda cu suflete trebuie să fie o infracțiune destul de importantă...
Pe de altă parte, comerțul clandestin cu iluzii aduce sigur și circumstanțe agravante...

În fine! Rămâne să mă decid dacă la această judecată a sinelui, va avea loc în prezența sau în lipsa mea. Nu de alta, dar parcă, pe măsură ce trec minutele, mă simt din ce în ce mai tentat de ideea de a evada din mine, din trecut, din tot ceea ce a fost, este și, cel mai probabil, va fi. Iar dacă o să mă copleșească cumva gândurile astea contradictorii, o să fac (și, cel mai probabil o să-mi aprob) o cerere de amânare a judecății.
O decizie bazată, dacă și când va fi cazul, fie pe vreun viciu de procedură, fie pe posibila existență a unor elemente care par să sugereze lipsa de imparțialitate a completului te judecată.

La urma urmei, procesul propriei conștiințe este un aspect extrem de subiectiv. Iar procesele trebuie să fie, cel puțin conform jurisprudenței existente, caracterizate prin obiectivitate.

Știți ce-ar fi amuzant? Ca, de fapt, toată povestea asta cu traficul de iluzii și suflete să fie oarecum legală.
Sau, mă rog, cel puțin nereglementată de legislația în vigoare. Și, implicit, această judecată a sinelui să fie doar un imens fiasco, iar procesul să se auto-claseze de la prima înfățișare.

Mai vedem. Deocamdată suntem eu, traficantul de iluzii și suflete și nevoia unei sumare introspecții și judecăți a sinelui.

Rudy Roth    2/9/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian