Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
O judecată a sinelui

E duminică, 6:02 AM, iar maginația mea inconștientă este în mijlocul unei epifanii onirice. Dintr-o dată, scrâșnetul unui șpiral care penetrează un zid de beton armat mă aruncă, cu vise cu tot, într-un veritabil infern acustic. Homo-bormașinus, noul sosit pe scala indigenă a procesului evolutiv al nației, s-a trezit la viață.

Privesc către tavan și încerc să-mi aduc aminte cine sunt. Mi-e greu, pentru că e cam dificil să plonjezi într-o introspecție a sinelui în această hărmălaie matinală. Încet, pe măsură ce bicepșii lui homo-bormașinus cedează în lupta cu peretele, încep și eu să ies din bezna conceptuală. Mă regăsesc în mine-însumi, în eul meu de traficant de iluzii și suflete.
Un eu pe care l-aș înlocui imediat, dacă cineva mi-ar oferi un wild-card la turneul transcendenței spirituale. Un eu căruia i-aș intenta un proces pentru ultraj la adresa autorității emoționale.
Pentru că, o judecată a sinelui, urmată de o condamnare pe măsură, pot deschide porțile ispășirii.

Acum însă rămâne de văzut care ar fi pedeapsa pentru un individ a cărui unică rațiune de a exista s-a bazat pe nevoia organică de a-i da lui Mefisto cu un ciocan metafizic peste degete.
Evident, nu din rațiuni concurențiale pentru că, fie vorba între noi, e suficient spațiu de manevră pe piețele de referință. Doar așa, ca excentrictate tolerabilă.
Așa că, pentru a demara procesul și a-mi afla sentința, am să mă transform într-un Torquemada conceptual, dotat cu propria mea Inchiziție cognitivă. E oarecum firesc, nu?
Contrabanda cu suflete trebuie să fie o infracțiune destul de importantă...
Pe de altă parte, comerțul clandestin cu iluzii aduce sigur și circumstanțe agravante...

În fine! Rămâne să mă decid dacă la această judecată a sinelui, va avea loc în prezența sau în lipsa mea. Nu de alta, dar parcă, pe măsură ce trec minutele, mă simt din ce în ce mai tentat de ideea de a evada din mine, din trecut, din tot ceea ce a fost, este și, cel mai probabil, va fi. Iar dacă o să mă copleșească cumva gândurile astea contradictorii, o să fac (și, cel mai probabil o să-mi aprob) o cerere de amânare a judecății.
O decizie bazată, dacă și când va fi cazul, fie pe vreun viciu de procedură, fie pe posibila existență a unor elemente care par să sugereze lipsa de imparțialitate a completului te judecată.

La urma urmei, procesul propriei conștiințe este un aspect extrem de subiectiv. Iar procesele trebuie să fie, cel puțin conform jurisprudenței existente, caracterizate prin obiectivitate.

Știți ce-ar fi amuzant? Ca, de fapt, toată povestea asta cu traficul de iluzii și suflete să fie oarecum legală.
Sau, mă rog, cel puțin nereglementată de legislația în vigoare. Și, implicit, această judecată a sinelui să fie doar un imens fiasco, iar procesul să se auto-claseze de la prima înfățișare.

Mai vedem. Deocamdată suntem eu, traficantul de iluzii și suflete și nevoia unei sumare introspecții și judecăți a sinelui.





Rudy Roth    2/9/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian