Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
România Geografică este un site cu caracter enciclopedic realizat in Canada

România Geografică este un site cu caracter enciclopedic care oferă informații variate referitoare la geografia, istoria, economia, cultura, știința, educația, sănătatea, turismul din România, precum și date referitoare la populație, religie, climă, vegetație, faună, etnografie, opere de artă și arhitectură, monumente ale naturii etc.

Conținutul acestui site este în continuă expansiune, actualizare și completare.

Acest site a fost realizat pe baza unui bogat și variat material documentar și este structurată alfabetic pe diferite domenii.

Cele peste 5 000 de articole-titlu prezentate în acest site de vaste dimensiuni privesc marile unități de relief ale României (munți, dealuri, podișuri, câmpii ș.a.), toate râurile de peste 50 km lungime, cele mai importante lacuri naturale și antropice, cele mai reprezentative parcuri naționale și rezervații naturale, depresiunile intramontane și subcarpatice, pasurile, vârfurile montane și deluroase, peșterile, cascadele, cheile etc., precum și toate județele, municipiile, orașele, comunele, stațiunile balneoclimaterice ale țării, majoritatea mănăstirilor și a bisericilor din toate localitățile etc. Cele 12 917 sate câte existau în România în anul 2012 (față de 13 279 câte erau în anul 1996 și 13 099 în anul 2001 – scăderea numărului de sate a fost cauzată de depopularea acestora) nu sunt tratate în cadrul unor articole de sine stătătoare, ele regăsindu-se inserate, în totalitate, în ordine alfabetică, la sfârșitul fiecărui județ.

De menționat că în primul deceniu al mileniului III, în România au fost înființate 225 de comune, 56 de comune existente în anul 2002 au fost trecute (în perioada 2004-2009) în categoria orașelor, iar 9 orașe au fost ridicate la rang de municipii, astfel că, în prezent, există 40 de județe și, separat, municipiul București cu rang de județ (fiind socotit ca al 41-lea județ al țării), 103 municipii, 217 orașe, 2 861 de comune, 12 917 sate (din care 485 de sate aparțin orașelor și municipiilor) și 457 de localități componenete ale orașelor și municipiilor.

Articolele referitoare la cadrul natural cuprind diverse informații despre elementele fizico-geografice (poziția geografică, limite, suprafață, înălțime, lungime etc.), cele referitoare la localități includ date despre localizare, populație, economie, istorie, știință, cultură, artă, învățământ, turism ș.a., iar sistemul de trimiteri de la un articol la altul completează în mod eficient aceste informații.

Grafia tuturor localităților existente pe teritoriul actual al României este în conformitate cu Legea nr. 2 din 17 febr. 1968, a Decretul Consiliului de Stat nr. 15 din 23 ian. 1981 și a tuturor celorlalte Decrete-Lege emise de-a lungul anilor care sunt în vigoare și în prezent.

Site-ul România Geografică nu beneficiază de copyright, preluarea și folosirea datelor și informațiilor cuprinse în aceasta fiind gratuită, cu condiția ca lucrarea să fie menționată la sursele bibliografice.

Pentru sugestii referitoare la această enciclopedie online, contactați-mă la adresa de e-mail romaniageografica@gmail.com.

Autor,
Dan Ghinea


Nota bene :
Acest site este rod al unei colaborari personale, a lui Dan Ghinea (ca autor) si fata lui Eliza Ghinea ca webmaster.
Site-ul Romania Geografica [http://romaniadategeografice.net/] este o lucrare originala, cu caracter geografic, care reprezinta insumarea tuturor cunostintelor profesionale ale lui Dan Ghinea (ca geograf, redactor si autor de lucrari de specialitate) si care ofera, in mod gratuit, ample informatii referitoare la geografia, istoria, economia, cultura, știința, educația, sănătatea, turismul din România, precum și date referitoare la populație, religie, climă, vegetație, faună, etnografie, opere de artă și arhitectură, monumente ale naturii etc.
Site-ul este intr-o continua actualizare si expansiune.

Dan Ghinea     1/15/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian