Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Piata Imobiliara Ianuarie 2021 in Toronto si imprejurimi

TORONTO, ONTARIO,ianuarie 2021 - În ciuda unui an fără precedent din cauza COVID-19, incluzând restricțiile necesare de sănătate publică și incertitudinea din jurul economiei, Greater Toronto Area REALTORS® a raportat peste 95.000 de vânzări de locuințe în 2020 - al treilea cel mai bun rezultat înregistrat . Prețul mediu de vânzare a atins un nou record de aproape 930.000 de dolari. „Piața imobiliară din regiunea Toronto a urmat o cale incredibila în 2020. În urma scăderii abrupte a cererii induse de COVID în primăvară, vânzările de case au revenit la niveluri record pe tot parcursul vara si toamna. O revenire economică puternică în multe sectoare ale economiei, costuri de împrumut ultra-scăzute și utilizarea sporită a tehnologiei pentru prezentarea caselor virtuala au alimentat și au susținut recuperarea pieței imobiliare ”, a declarat Lisa Patel, președintele Consiliului Regional Imobiliar din Toronto (TRREB)

Cele mai importante din 2020 includ: • 95.151 vânzări au fost raportate prin intermediul sistemului MLS® al TRREB - în creștere cu 8,4% față de 2019. Aceasta a inclus un rezultat record pentru luna decembrie, cu 7.180 vânzări - o creștere de 64,5 pe an • Creșterea anuală a vânzărilor a fost cea mai puternică în regiunile GTA din jurul orasului Toronto, în special pentru tipurile de case unifamiliale. • Prețul mediu de vânzare a atins un nou record de 929.699 dolari - în creștere cu 13,5% față de 2019. Aceasta a inclus un preț mediu de 932.222 dolari în decembrie - o creștere de 11,2% de la un an la altul. Cea mai puternică creștere medie a prețurilor a fost înregistrată pentru tipurile de case unifamiliale din regiunile suburbane ale GTA. • După o scădere pronunțată a activității pieței între mijlocul lunii martie și sfârșitul lunii mai, condițiile pieței s-au îmbunătățit dramatic în a doua jumătate a anului , cu mai multe luni consecutive de vânzări record și prețuri medii de vânzare.

„În timp ce piața imobiliară, în ansamblu, și-a revenit puternic în 2020, a existat o dihotomie între segmentele de piață unifamiliale și segmentul de apartamente de tip condominiu. Oferta de case unifamiliale a rămas limitată, rezultând o concurență puternică între cumpărători și avind ca rezultat creșteri mari de prețuri. În schimb, creșterea numarului listarilor de apartamente a depășit cu mult creșterea vânzărilor. Oferta mare pentru cumpărătorii de apartamente a condus în cele din urmă la o putere de negociere mai mare și la o scădere de la an la an a prețurilor medii de vânzare a apartamentelor în ultimele câteva luni ale anului ”, a declarat Jason Mercer, analist șef de piață TRREB

Indicatori economici
Creșterea PIB-ului ( Produsul Intern Brut) real 40.6%
Creșterea ocupării forței de muncă din Toronto ( noiembrie) -2.2%
Rata șomajului din Toronto (SA) (noiembrie) 10.7%
Inflația (creștere IP / an / an) (noiembrie) 1%
Rata peste noapte a Bancii Canadei ( Rata imprumutului intre banci) 0.25%
Rata de imprumut a bancilor catre populatieDecembrei 2.45%
Rate ipotecare Decembrei 2020
1 an 3.99%
3 ani 3.49%
5 ani 4.79%

Anticipari pentru piata imobiliara pentru anul 2021

In Canada se anticipează o creștere a prețurilor locuințelor în 2021, iar cumpărătorii continuă să conducă activitatea în multe regiuni de pe piața imobiliară canadiană. Este probabil ca o scadere continuă de listinguri cu locuințe să continue, prezentând probleme pentru cumpărătorii de locuințe și exercitând o presiune crescătoare asupra prețurilor. Datorită acestor factori, Raportul privind perspectivele pieței locuințelor pentru 2021 se estimează o creștere de patru până la șase procente a prețului mediu de vânzare a locuințelor la nivel național.

Interesul cumpărătorilor urbani-suburbani din Ontario a afectat centrul orașului Toronto, în special pentru apartamente, care este în prezent o piață a cumpărătorului. Nivelurile de cerere de apartamente din Toronto continuă să scadă și nu se așteaptă să se îmbunătățească în 2021, ceea ce va avea un impact asupra prețurilor medii ale locuințelor. Imigranții sunt, de asemenea, așteptați să fie activi pe piață anul viitor, care se refera la cei care vin la Toronto în scopuri educaționale, împreună cu fluxul preconizat de imigrație din afara țării. Similar cu Ottawa și Regina, piața de lux din Toronto rămâne nemodificata de COVID-19 și este condusă de cumpărători de proprietai scumpe.


Liliana Usvat
Agent Imobiliar Homelife Eagle Realty Inc Brokerage
Tel 416-708-7454
www.lilianausvat.com


Liliana Usvat    1/13/2021


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian