Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Piata imobiliară decembrie 2020 - Toronto , Ontario

TORONTO, ONTARIO, 3 decembrie 2020 - Ritmul record al vânzărilor de case din toamnă a continuat cu 8.766 de vânzări raportate în noiembrie de Greater Toronto Area REALTORS® prin intermediul sistemului MLS® din Toronto (TRREB). Acest rezultat a crescut cu 24,3% comparativ cu luna noiembrie a anului trecut. Pe o bază ajustată sezonier, vânzările au scăzut cu 2,1% față de octombrie 2020.

În general, creșterea de la an la an a vânzărilor a fost mai puternică pentru casele unifamiliale din regiunile GTA din jurul orașului Toronto, dar ratele anuale de creștere a caselor detasate au rămas robuste și în codul de zonă „416”.

„Cumpărătorii de case au continuat să profite de costurile foarte mici de împrumut în noiembrie, în special cei care doresc să cumpere o formă de casă unifamilială. Concurența dintre cumpărători pentru casele detasate a fost extrem de puternică în multe cartiere din GTA, care a continuat să sprijine ratele anuale de creștere a prețurilor de două cifre ”

Vinzarile medii au crescut cu 10,6% în noiembrie 2020 comparativ cu noiembrie 2019.

În noiembrie 2020 au fost 11.545 de case listate, în creștere cu 33,5% față de an.

Concurența dintre cumpărători pentru case a fost extrem de puternică în multe localități din imprejurimile GTA, ceea ce a să sprijine ratele anuale de creștere a prețurilor.

Prețul mediu de vânzare pentru toate tipurile de case combinate a crescut cu 13,3%, până la
955 615. Pe o bază ajustată sezonier, prețul mediu de vânzare a crescut cu 0,8% față de octombrie 2020.
Condițiile pieței s-au înăsprit în multe segmente de piață unifamiliale în noiembrie, rezultând creșteri de la an la an în prețurile medii de vânzare pentru casele decomandate, casele semidecomandate și casele urbane.
Spre deosebire de segmentele de piață unifamiliale, cumpărătorii au continuat să beneficieze de mult mai multe opțiuni pe piața apartamentelor în condominiu comparativ cu anul trecut, în special în orașul Toronto.
Numărul de noi apartamente de tip condominiu în noiembrie a fost aproape dublu față de cel raportat în noiembrie anul trecut.

Mai multe opțiuni pe piața apartamentelor condominiale s-au tradus într-un mic de vinzare comparativ cu anul trecut al prețului mediu de vânzare a apartamentelor condominiale în prefixul „416”.
„Piața de apartamente de tip condominiu este cu siguranță mai echilibrată decât în anii precedenți, unii cumpărători beneficiind de prețuri de vânzare mai mici comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, acest lucru poate fi oarecum un fenomen pe termen scurt.

Odată ce intrăm în perioada post-COVID, vom începe să vedem o reluare a creșterii populației, atât de la imigrație, cât și de la revenirea rezidenților non-permanenți. Acest lucru va duce la o creștere a cererii de apartamente în condominiu pe piețele de proprietate și de închiriere

Sezonalitatea se referă la un model lunar (sau trimestrial) care are loc aproximativ în același mod de la un an la altul, de exemplu, vânzările sunt cele mai mari în primăvară și cele mai mici în iarnă în fiecare an.
Indicatori economici

Date statistice
Rata șomajului din Toronto, octombrie 2020 - 11,5%
Inflația (creștere IP / an / an) octombrie 2020 0,7%
Rata peste noapte a Bank of Canada 0,25% noiembrie
Creșterea ocupării forței de muncă în Toronto octombrie 2020 -3,5%
Rată Prime noiembrie 20202. 2,45%

Ratele ipotecare noiembrie 2020

1 an 3,09%
3 ani 3,59%
5 ani 4.79%

În ultimul deceniu, piața imobiliară canadiană a fost una dintre cele mai puternice piețe imobiliare din lume. Alimentată de statutul Canadei de hotspot pentru imigrație, precum și de factori precum șomajul scăzut și ratele scăzute ale dobânzii, piața imobiliară canadiană a făcut apel atât la cumpărătorii interni, cât și internaționali.

Această piață a fost propulsată de activitatea imobiliară din zona Greater Toronto, Montreal, Ottawa.
Creșterea cererii de case a dus la scăderi istorice ale inventarului de locuințe sau la numărul de case listate disponibile comparativ cu rata tranzacțiilor.
Această creștere a cererii și a prețurilor poate fi determinată de ratele ipotecare scăzute și de o flexibilitate sporită în testul de stres al ipotecii, permițând mai multor canadieni să cumpere case mai scumpe cu aceleași plăți lunare.


Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc Brokerage
Tel 416-708-7454
E-mail: lilianausvat@yahoo.com
Website www.lilianausvat.com


Liliana Usvat Agent Imobiliar    12/9/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian