Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
11 noiembrie 1918 - Ziua Armistitiului - Armistice Day - Remembrance Day

Ziua Armistițiului este comemorată în fiecare an la 11 noiembrie pentru a marca armistițiul semnat între Aliații Primului Război Mondial și Germania la Compiègne , Franța la 5:45 dimineața, pentru încetarea ostilităților pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial , care a intrat în vigoare la ora unsprezece dimineața - „ora unsprezecea a unsprezecea zi a lunii unsprezece” din 1918.
Dar, potrivit lui Thomas R. Gowenlock, un ofițer de informații din prima divizie a SUA, bombardamentele de ambele părți au continuat pentru restul zilei, se termină doar la căderea nopții. Armistițiul a expirat inițial după o perioadă de 36 de zile și a trebuit prelungit de mai multe ori.
Un acord formal de pace a fost încheiat numai când a fost semnat Tratatul de la Versailles în anul următor.

Data este o sărbătoare națională în Franța și a fost declarată sărbătoare națională în multe națiuni aliate .
Cu toate acestea, multe țări occidentale și națiuni asociate au schimbat de atunci denumirea sărbătorii din Ziua Armistițiului, statele membre ale Commonwealth of Nations adoptând Ziua Memoriei , iar guvernul Statelor Unite optând pentru Ziua Veteranilor .
În unele țări, Ziua Armistițiului coincide cu alte sărbători legale. La 11 noiembrie 2018, centenarul armistițiului din primul război mondial, au avut loc comemorări la nivel global.
În Franța, peste 60 de șefi de guvern și șefi de stat s-au adunat la Arcul de Triumf din Paris.

rima Ziua Armistițiului a avut loc la Palatul Buckingham , începând cu regele George al V - lea găzduind un „banchet în onoarea președintelui Republicii Franceze ” în timpul serii de 10 noiembrie 1919. Primele evenimente oficiale de Ziua Armistițiului au avut loc ulterior în teren a Palatului Buckingham în dimineața zilei de 11 noiembrie 1919, care a inclus o tăcere de două minute ca semn de respect pentru cei care au murit în război și pentru cei rămași în urmă. Ceremonii similare s-au dezvoltat în alte țări în perioada interbelică . În Africa de Sud, de exemplu, Ordinul memorabil al pălăriilor de tablă a dezvoltat la sfârșitul anilor 1920 o ceremonie prin care toastul „tovarășilor căzuți” a fost observat nu numai în tăcere, ci și în întuneric, cu excepția „Luminii Amintirii”, cu ceremonie care se încheie cu imnul Ordinului „Vechii soldați nu mor niciodată”.
În Marea Britanie, începând cu 1939, tăcerea de două minute a fost mutată în cea mai apropiată duminică de 11 noiembrie pentru a nu interfera cu producția de război în cazul în care 11 noiembrie ar cădea într-o zi lucrătoare. Aceasta a devenit Duminica Amintirii .

După sfârșitul celui de-al doilea război mondial , majoritatea statelor membre ale Comunității Națiunilor au urmat exemplul anterior al Canadei și au adoptat denumirea de Ziua Rememorării .
Alte țări au schimbat, de asemenea, numele sărbătorii chiar înainte sau după cel de-al doilea război mondial, pentru a onora veteranii din conflictele ulterioare și ulterioare. Statele Unite au ales
Ziua tuturor veteranilor , scurtată ulterior la „Ziua veteranilor”, pentru a onora în mod explicit veteranii militari, inclusiv pe cei care participă la alte conflicte.
Dumitru Constantin     11/11/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian