Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Walt Whitman - considerat unul dinre cei mai mari poeți din SUA

S-au implinit 201 de ani de la nașterea reformatorului poeziei americane - Walt Whitman (1819-1892), considerat unul dinre cei mai mari poeți din SUA.

Operă poetică reprezentată în special de culegerea "Fire de iarbă", începută din 1855 și îmbogățită de a lungul întregii vieții, a influențat enorm evoluția liricii mondiale, de la simboliști francezi până la poeții americani și europeni ai sec. XX.
Walt Whitman a fost un poet și jurnalist american revoluționar care a scris în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Whitman sa născut lin 1819 unei familii mari, de clasă muncitoare.
Crescut în Brooklyn, New York, el a avut o educație limitată în timp ce sa alăturat forței de muncă pentru a-și ajuta familia de la o vârstă fragedă.
În mod autodidact, a citit pe scară largă și a început cariera de jurnalism la 21 de ani.

În 1855, el a publicat primul său volum de poezie, Frunzele de iarbă . Deși colecția a primit recenzii mixte, a republicat-o de opt ori pe parcursul vieții sale, adăugând și editat poezii pentru fiecare ediție nouă.

Poezia lui Whitman a primit multă critică în zilele sale, datorită subiectelor sale îndrăznețe și stilului netradițional. Pentru Whitman, această ruptură din tradiție a fost o reflectare a spiritului democratic al Americii din secolul al XIX-lea.

Scriind în mijlocul marelui val de migrație spre vest, poezia Whitman este expansivă și egalitaristă. Adesea numit "Bardul Democrației", Whitman a subliniat frumusețea cetățenilor din America, lăudând oameni din toate domeniile vieții în poemul său "Am auzit America cântând". Evenimentele majore ale Războiului Civil și Reconstrucției sunt la fel de prezente în lucrările sale. Poezii, precum "Căpitane! Căpitanul meu!" și "When Lilacs Last in the Dooryard Bloom'd" elegează președintele Abraham Lincoln, în timp ce"Beat! Bate! Tumbe! ","O privire în tabără în Zilele Gray și Dim "și mulți alții captează ritmul și jertfa de război.

Whitman a respins metrul tradițional și rima contemporanilor săi și, în schimb, a jucat cu structură și formă. În general, el a optat pentru poezii versete gratuite, făcute ritmic prin repetiție și enumerare - listări repetate care le-au împrumutat poezia unui simt oratoric. El a scris cu îndrăzneală în prima persoană și a exprimat cu încredere emoțiile și realitățile atât frumoase, cât și neplăcute. Whitman a scris în mod repetat despre transcendența sufletului și despre puterea regeneratoare a naturii. În poezii precum "Cântarea singurului", el a lăudat interconectarea tuturor creațiilor și a abordat subiecte precum fertilitatea, dragostea și moartea, cu o senzualitate care a șocat pe mulți dintre cititorii săi.
Stilul inovator al lui Whitman a schimbat chipul poeziei și a inspirat o trecere fundamentală de la formele tradiționale poetice ale secolelor anterioare.


“Past and present and future are not disjoined but joined.”

Walt Whitman
Anne S. Vieru    11/3/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian