Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Refelectii canadiene - Ziua Roadelor nu a fost la fel

Familiile din lumea întreaga, nu au sărbătorit ca deobicei , cu acelasi spirit ziua radellor, a recoltei.
Aceasta este realitatea lumii în care trăim, cu această pandemie COVID-19.
Și o realitate de care nu o vom scăpa curând dacă oamenii - adulții tineri, precum și bătrânii - nu încep să ia acest virus în serios și să respecte reglementările de sănătate publică.
Nu este vorba doar de sănătatea colegilor noștri și a populațiilor noastre vulnerabile, cum ar fi vârstnicii și tinerii. Este vorba și despre prăbușirea noastră economică.

Canada se apropia de o recesiune înainte ca COVID-19 să lovească. Acum, este într-o recesiune. Indiferent cât de mulți bani guvernul pompează în economie și le dă oamenilor, suntem într-o recesiune. Unele modele sugerează că vom vedea scăderea economică în următorii 10 ani. Dacă avem noroc, asta este.
Și banii sunt în mintea tuturor, mai ales că unele magazine raportează din nou lipsa de hârtie igienică și alte articole de uz casnic. Al doilea val de COVID-19 a lovit, iar populația canadiană a intrat într-un nou mod de cumpărare de panică. Felicitări.

Pentru cei care își permit să cumpere provizii suplimentare, nu aveți de ce să vă faceți griji. Dar poate că data viitoare când cumpărați cinci pachete de hârtie igienică de la Costco pentru a vă ajunge „pentru orice eventualitate”, ați putea păstra un gând pentru fraierii săraci care trăiesc salariu la salariu și fără siguranță la locul de muncă și care se bazează de fapt să găsească săptămânal anumite provizii la magazinele lor alimentare locale.

Dar, deși aș putea continua să vorbesc despre idioțenia și egoismul populației în aceste zile - credeți-mă, am văzut o mulțime de exemple care să îmi ajungă pentrul restul viații - mă voi concentra pe furnizarea unor fapte reale.

Fapt:
dacă aveți nevoie de bani și nu mai aveți un loc de muncă, considerați beneficiul federal CERB. Chiar dacă nu ați aplicat în perioada de 15 martie - 3 octombrie (când s-a încheiat), dacă credeți că sunteți eligibil, puteți aplica retroactiv, dar numai până pe 2 decembrie.

Fapt:
dacă ați solicitat CERB și l-ați primit, începând cu 3 octombrie, acesta se va transforma în noul beneficiu federal pe care guvernul nostru îl oferă cu bunăvoință. Aceeași sumă impozabilă de $500 / săptămână, totalizând $2000 pe lună, timp de cel puțin 26 de săptămâni. În noile criterii de eligibilitate, aveți, de asemenea, dreptul de a lucra în timp ce aveți o cerere și câștigați până la maximum $38 000 pe an. Guvernul a extins criteriile de eligibilitate pentru a permite un echilibru „mai sofisticat” între nevoia de a sprijini lucrătorii și nevoia de a nu crea un stimulent pentru a refuza munca plătită.

Fapt:
Pe măsură ce se încheie vechiul beneficiu CERB, guvernul a anunțat că, pentru majoritatea canadienilor, se va transforma în acest nou beneficiu pentru EI. Tranziția va avea loc automat pentru unii, în timp ce alții vor trebui în continuare să acționeze pentru a se asigura că primesc în continuare beneficii federale sau încep să primească altele noi. Cei care nu au atins încă maximul de 28 de săptămâni vor continua să primească CERB-ul până la expirarea maximă sau până la 3 octombrie.

Opinie:
Alții vor susține că nu se încurajează destul oamenii să se întoarcă la muncă și ar putea avea dreptate. Îmi amintesc, într-un caz anume, că am vorbit cu un mic proprietar de afaceri care mi-a spus că mulți studenți au renunțat să lucreze pentru el în aprilie, pentru că primeau mai mulți bani din beneficiul CERB decât lucrând pentru el. Aceștia erau adulți tineri, nu erau persoane expuse riscului, iar etica lor de muncă destul de slabă l-a lăsat pe săracul om în pană de angajați. Din păcate, nu toată lumea joacă un joc corect.

Însă, în timp ce am sărbătoriți Ziua Roadelor ne-am luat si un moment pentru a spune, de asemenea, mulțumiri oamenilor de pe primele linii. Profesioniștii din domeniul sănătății și funcționarii din magazinele alimentare, paramedicii, polițiștii, pompierii, și toată lumea care ne protejează. Acești oameni merită, mai ales, mulțumirea și recunoștința noastră.


Ottawa / oct 2020




Alexa Whitewolf    10/17/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian