Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2021
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Campania de promovare ‘Diaspora citește românește’

Ministerul Culturii, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, lansează campania de promovare ‘Diaspora citește românește’, în cadrul căreia persoanele aflate departe de țară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma diaspora.citeste.ro.
Diaspora citește românește – un proiect de promovare a lecturii în limba română Ministerul Culturii, în parteneriat cu Grupul Editorial Litera, lansează campania de promovare ‘Diaspora citește românește’, în cadrul căreia persoanele aflate departe de țară pot avea acces gratuit, timp de 120 de zile, la platforma online diaspora.citeste.ro.

Platforma oferă acces la peste 2 000 de cărți digitale (ebook, audiobook, videobook, fișe de lucru) din toate domeniile de interes: de la literatură românească și străină, ficțiune pentru copii și adulți, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, bestselleruri, până la atlase și enciclopedii electronice National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare școlare.

Platforma se adresează doar persoanelor aflate departe de țară, cărora le dă posibilitatea să citească în limba română de pe orice dispozitiv cu acces la internet (telefon, tabletă sau computer). ‘Cărțile în limba română vor fi mai aproape de românii aflați departe de țară. Ei vor avea acces imediat, iar acest proiect îi poate ajuta în dezvoltarea lor personală. Încurajăm cititul oriunde și pentru oricine. Pentru românii din țară avem deja campania #citeșteromânește, în cadrul căreia recomandăm alegerea autorilor români pentru lectura în timpul liber. Atunci când condițiile sanitare ne vor permite, vom veni și cu alte proiecte care să încurajeze cititul, mai ales în rândul tinerilor’, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Proiectul Diaspora citește românește va ajuta la îmbunătățirea limbajului copiilor care merg la școală peste hotare, dar și la păstrarea identității naționale. Pentru a beneficia de lecturi gratuite pe diaspora.citeste.ro, beneficiarii campaniei trebuie să compleze un formular de înscriere, disponibil pe platformă. ‘Limba maternă este unul dintre cele mai importante repere de identitate în viața fiecăruia dintre noi. Indiferent în ce parte a lumii s-ar afla, românii vor să citească românește și să ofere copiilor lor povești românești sau cărți in limba română.
Platforma diaspora.citeste.ro oferă tuturor această posibilitate: indiferent că vor să citească în românește ultimul bestseller internațional sau că vor să pună copiilor la culcare un audiobook cu poveștile lui Creangă, fiecare va găsi ce i se potrivește. Ne bucurăm că prin parteneriatul cu Ministerul Culturii putem să oferim românilor din diaspora biblioteca pe care – deși și-ar fi dorit – nu au putut să o pună în bagaj, la plecarea din țară’, a declarat Dan Vidrașcu, directorul general al Grupului Editorial Litera.

Diaspora.citește.ro este singura platformă online dedicată românilor de pretutindeni, care oferă acces la un număr atât de mare și de diversificat de titluri electronice noi, actuale și exclusive. În fiecare lună, diaspora.citește.ro se îmbogățește cu cele mai noi apariții editoriale și educaționale, astfel că navigarea va aduce mereu ceva nou și incitant. În plus, platforma poate fi atât o experiență individuală, cât și una de grup, atunci când se dorește ca o carte să fie ascultată sau vizionată în familie sau alături de prieteni.

Dezvoltatorii platformei diaspora.citește.ro au în vedere și adăugarea unor produse interactive care să facă lectura și învățarea un proces cât mai agreabil.
Diaspora.citește.ro    10/1/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian