Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Piata Imobiliară si Analiza Lunii August 2020 in Toronto si imprejurimi

Președintele (TRREB), Lisa Patel, a anunțat că revenirea puternică a vânzărilor de locuințe din regiunea Greater Toronto (GTA) a continuat cu un rezultat record pentru luna august. GTA REALTORS® a raportat 10.775 de vânzări de locuințe prin intermediul sistemului MLS® al TRREB în august 2020 - în creștere cu 40,3% față de august 2019.

Vânzările au crescut de la an la an pentru toate tipurile principale de locuințe, atât în orașul Toronto, cât și în regiunile înconjurătoare GTA. Trebuie remarcat faptul că segmentele de piață cu creștere redusă, inclusiv casele decomandate, semidecomandate și case de tip townhouse, au fost factorii care au determinat creșterea vânzărilor. Vânzările de apartamente în condominiu au crescut anual pentru a doua lună consecutivă, dar într-un grad mai mic.

Cererea crescută pentru locuințe proprietate personala s-a bazat pe îmbunătățirea condițiilor economice, în ceea ce privește creșterea lunară a PIB-ului și crearea de locuri de muncă și continuarea costurilor foarte mici de împrumut. În plus, mai puține familii au ales să meargă în vacanță ca rezultat al COVID-19 și au rămas în GTA și au fost mai activi pe piața imobiliară, satisfăcând cererea acumulată din primăvară.

Atât numărul de înregistrări noi introduse în sistemul MLS® al TRREB în cursul lunii, cât și numărul de înregistrări active la sfârșitul lunii august 2020 au crescut de la an la an. În timp ce noile listări au crescut puternic pentru toate tipurile de locuințe, creșterea listărilor de apartamente noi în condominiu a depășit cu mult creșterea în celelalte segmente de piață.

În general, condițiile pieței au rămas foarte active pe piața revânzării GTA în august. Concurența dintre cumpărători a fost deosebit de puternică pentru tipurile de case mai ieftine, ducând la rate anuale de creștere a prețurilor. Cu toate acestea, odată cu creșterea listelor de apartamente în condominiu, care depășește mult creșterea vânzărilor de apartamente, condițiile pieței de apartamente au fost comparativ mai echilibrate, ceea ce s-a reflectat într-un ritm mai lent de creștere a prețurilor în acel segment ", a declarat Jason Mercer, analistul de piață al TRREB.

Indicele de referință care se refera pretului mediu al caselor MLS® Home Price Index a crescut cu 11,1% în august 2020 comparativ cu august 2019. În aceeași perioadă, prețul mediu general de vânzare a crescut cu 20,1% până la 951.404 USD. Creșterea anuală a vânzărilor de case detașate și semi-detașate a fost mai puternică în orașul Toronto, comparativ mai scump, comparativ cu regiunile GTA înconjurătoare, ceea ce ajută la explicarea motivului pentru care creșterea prețului mediu general de vânzare a depășit creșterea MLS® HPI Composite Benchmark.

Starea reala a economiei e data de indicatorii economici.
Creșterea PIB-ului ( Produsul Intern Brut) real -8.2% in priul quarter al anului 2020
Creșterea ocupării forței de muncă din Toronto pentru luna Iulie (ultima luna pentru care avem date) -11.5%
Rata șomajului din Toronto (SA)pentru luna Iulie (ultima luna pentru care avem date) 14.7%
Inflația (creștere IP / an / an) 0.1%
Rata peste noapte a Bank of Canada adica rata cu care Banca Canadei imprumuta bani la bancile care au relatii cu publiculpentru luna august 0.25%
Prima rata cu care bancile imprumuta publicului in august 2.45%
Rate ipotecare orientative August 2020 1 an 3.9%, 3 ani 3.75% 5 ani 4.79%

Alți factori care influenteaza piata imobiliara in perioada aceasta ar putea fi mutarea de la Toronto la suburbii a unui numar mare de oameni care lucreaza la domiciliu. Pe măsură ce amenințarea Covid 19 continuă în oraș pe măsură ce ne îndreptăm spre toamnă, mulți torontonieni sunt dornici să părăsească orașul, pe măsură ce vremea rece se apropie.

Cumpărătorii găsesc oportunități în orașele mici din afara orasului Toronto și cauta modalitati de a se muta spre nord, est sau vest.

............................

Liliana Usvat Agent Imobiliar
Homelife Eagle Realty Inc Brokerage
Tel 416-708-7454
www.lilianaussvat.com
lilianausvat@yahoo.com

Liliana Usvat    9/9/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian