Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor - Culori care ajută la obținerea unui Job

Perioada prin care trecem, ne-a scos pe mulți dintre noi din zona de confort și dacă ne gândim la o schimbare de carieră, este timpul căutării unor noi oportunități profesionale. Pentru că în această perioadă, majoritatea întâlnirilor se desfășoară online, multe dintre companii își selectează viitorii angajați prin intermediul unui interviu de angajare online. Pentru un astfel de interviu îmbrăcați-vă ca și cum ați merge la un interviu față în față. Prima impresie este importantă și de aceea trebuie să aveți o ținută profesională chiar dacă sunteți în biroul de acasă.

Ținuta vestimentară nu garantează însă obținerea unui job, dar ajută să te poziționezi în fața persoanei care ține interviul, și ceea ce porți la interviu este foarte important, culorile îmbrăcăminții având un rol extrem de important, transmițând angajatorului un plus de informații despre tine. Prima impresie contează foarte mult la un interviu de angajare alături și de câțiva factori aparent mărunți, precum culorile pe care le abordezi în ținuta ta. Pe lângă o bună pregătire profesională și atitudine potrivită, la interviul de angajare e bine să porți anumite nuanțe pentru a-ți maximiza șansele de succes.

O cămașă sau o bluză albă arată că ești o persoană simplă, „organizată”, deschisă la provocări, calități pe care mulți angajatori le caută : în plus culoarea albă înseamnă și precizie în executarea sarcinilor de serviciu. Când porți alb la un interviu, nu te poate critica nimeni !

Dacă te îmbraci în roșu, dovedești curaj, forță, pasiune ; această culoare este potrivită pentru întâlnirile în care încercați să convingeți sau să impresionați pe cineva. Fiind însă o culoare intensă și puternică, specialiștii recomandă ca la un interviu să nu se abuzeze de ea.

Potrivit Lisa Johnson Mandell de la AOL Jobs “Studiile au indicat că bleumarin este cea mai bună culoare pe care o poate avea un costum îmbrăcat pentru un interviu de angajare, deoarece inspiră încredere. Ai mai multe șanse de a obține un job atunci când porți albastru închis” !

Hainele negre au o culoare pe care o luăm în serios, și potrivit expertului Karen Haller acestea transmit “rafinamentul, exclusivitatea, eleganța”.

Hainele gri spun despre tine că ești individualist și capabil de a gândi pe cont propriu.

Alte culori la îmbrăcăminte: maroul este o culoare despre care experții în resurse umane susțin că indică siguranță, căldură, fidelitate și încredere ; verdele, galbenul, portocaliul și movul sunt culori puternice care atrag atenția arătând că persoanele care le poartă sunt creative, nu sunt plictisitoare dar… nu inspiră și încredere sau angajament, motiv pentru care este bine să le evităm.

Așa dar, bărbații trebuie întotdeauna să poarte costum – piesele trebuie să se potrivească perfect ținând cont de culori și să fie lipsite de aspectul neîngrijit. Culorile costumului pot fi: negru, bleumarin sau gri închis. Cămașa trebuie să fie cu mâneci lungi. Având în vedere accesoriile, nu trebuie să lipsească cureaua din piele, cravata și șosetele de nuanțe închise. Pantofii trebuie să fie eleganți. In cazul femeilor, ele pot opta pentru un costum bleumarin, negru sau gri închis, fusta de costum chiar sub sau deasupra genunchiului, pantofi eleganți, bijuterii cât mai simple, care nu atrag foarte mult atenția - fără cercei mari sau brațe pline de brățări. Machiajul trebuie să fie simplu, de zi, unghiile îngrijite și nu trebuie să se exagereze cu parfumul, în cazul în care interviul este față în față.

In concluzie, nu uita, prima impresie la interviul de angajare, chiar dacă se desfășoară online, contează și garantează de multe ori succesul obținerii locului de muncă. Alege o ținută potrivită, vestimentația pe care o alegi să fie cea pentru care ai opta în mod obișnuit într-un astfel de context și evită ținutele în negru complet sau în culori foarte stridente și accesorii voluminoase. Țeșăturile naturale îți permit sa respiri prin haine când întrebările devin dificile ! Imbrăcați-vă în culorile sugerate pentru o reușită profesională. Mizați pe valorile sigure, pe eleganță și discreție.

Mult succes și să auzim numai de bine și că ați reușit la noul loc de muncă !

...............................................................................................................

arh. Ion Constantinescu, Toronto


arh. Ion Constantinescu    8/5/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian