Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Unde ajunge tineretul din cauza pandemiei Covid-19?

Apărerea pandemiei Covid-19 (și efectele de durată) a avut un impact mare asupra adulților. De la a fi nevoiți să muncim de acasă (nu toată lumea se bucură!), la nevoia de a ne schimba rutinele și obiceiurile, la cozile non-stop la magazine ca și cum ne-am întors în perioada comunistă și așteptăm rațiile noastre ... Lumea s-a schimbat, este incontestabil. Și va continua să se schimbe pe măsură ce magazinele se vor deschide din nou, si vor aparea mai multe clustere și imunitatea comunității crește încet.

Dar, în afară de adulți, Covid-19 și-a făcut impactul asupra unei alte zone a populației. Poate, chiar mai profund, o zonă mai vulnerabilă, care își găsește întreaga ideologie și speranțele de viitor încurcate. Vorbesc, desigur, despre tineret.

Nu mă refer la studenții universitari care locuiesc acasă cu părinții lor, care sunt deja obișnuiți cu puțină socializare și cursuri pe internet.

Nu, la ce mă refer sunt tinerii adolescenți, cei încă în liceu și gimnaziu, a căror curbă de învățare este perturbată de această pandemie. Deși, dacă ar trebui să fim sinceri, curba lor de învățare a fost deja întreruptă, atunci când guvernele au decis că știu mai bine decât părinții și ar putea - ar trebui - să învețe acești copii tot felul de lucruri, inclusiv educația sexuală – o discuție pentru o altă dată.

Din cauza pandemiei Covid-19, copiii trec de la activități în clasă și socializare personală la acasă, și 100% dependență de ecran. Chiar dacă am putea ignora dezavantajele pentru sănătate, ceea ce nu putem, nu este o schimbare grozavă. Socializarea online poate duce la o mai mare vulnerabilitate pentru prădători, care folosesc aceste momente pentru a-și hrăni nevoile bolnave. Prezența zilnică pe internet poate deveni dependență și poate duce și la depresie. Nu ați fi ghicit niciodată, dar s-au efectuat studii care arată că timpul petrecut de o persoană pe site-uri genul Facebook, Instagram, Twitter este în corelație directă cu scăderea sănătății mintale. În mai multe studii recente, utilizatorii adolescenți și tineri adulți care petrec cel mai mult timp pe Instagram, Facebook și alte platforme s-au dovedit a avea o rată substanțial mai mare de depresie raportată decât cei care petrec mai puțin timp – approximativ 13 la 66% mai mare.

Ca adult, avem mecanisme de care să ne ajute cu depresie. Unele pot fi nesănătoase - de obicei, o formă de evitare a realității prin alcool sau alte mijloace - dar altele sunt sănătoase, cum ar fi meditația, sau vorbind despre sentimentele noastre cu cineva în care avem încredere.

În perioada pubertății, aceste opțiuni sunt foarte limitate. Copiii pot deveni singuri. Triști. Dependenți…

Deci, ce pot face părinții?
Nu mai puteți limita accesul copilului dvs. la calculator, deoarece e folosit pentru tot, inclusiv proiectele de școală. se bazează pe el pentru tot. Dar puteți adăuga și altceva. Cum ar fi, cerându-i să ia pauze. Obligându-i să meargă afară în plimbări, să se deconecteze de lumea internetului care nu doarme. Profitați de acele momente și implicați mintea copiilor dvs.

Doar pentru că sunt la școală nu înseamnă că învață nimic, așa precum aud eu de la adolescenții care îi cunosc. În ziu de azi, o mare parte din educația pe care copii o primesc este centrată pe aspecte la modă precum libertatea de exprimare, genul sexual, etc. Acestea sunt importante, nu zic că nu sunt. Dar ceea ce este și mai important este ce crede copilul dvs. despre aceste lucruri, și despre lume, și istorie în general. Ce învață? Mai ales dacă sunteți părinți imigranți, veți observa lipsa educației culturale aici. Copiii de aici abia învață istoria lumii - știu că eu nu am făcut-o. Am avut noroc că aveam deja setea de cunoștințe din educația mea din România și am căutat informații pe cont propriu.

Tot ce spun este, ca și adulți, viețile noastre au fost întrerupte din cauza pandemiei. Dar pentru copii în aceste zile? Întregul lor viitor a fost perturbat. Și este responsabilitatea noastră să-i ajutăm să-l alcătuiască din nou, pentru a-l transforma întru-un viitor mai bun.

........................

Ottawa Iulie 2020

Alexa Whitewolf    7/21/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian