Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Piata Imobiliara in luna iulie 2020 in Toronto si imprejurimi

În ultimul deceniu, piața imobiliară canadiană a fost una dintre cele mai tari piețe imobiliare din lume. Alimentată de statutul Canadei ca punct de reper pentru imigrație, precum și de factori, inclusiv șomaj scăzut și rate ale dobânzii scăzute, piața imobiliară canadiană a fost favorabila atât la cumpărătorii autohtoni cât și la cei internaționali.

În ultimele luni, pandemia COVID-19 a perturbat economiile și piețele imobiliare de pe tot globul. Ca răspuns, guvernul canadian a lansat un program de amânare a creditelor ipotecare, precum și alte inițiative pentru a minimiza impactul pe piața locuințelor. În ciuda eforturilor depuse, canadienii pot vedea schimbări durabile pe piețele imobiliare ca de exemplu efectele pandemiei cresc șomajul și atrag imigrația.

Ne aflăm în mijlocul unei pandemii. Șomajul este la un nivel alarmant. Milioane de oameni sunt fără un loc de muncă.

Dar piața imobiliară din Toronto nu reflecta aceasta stare economica.

Dacă căutați o reducere COVID la următoarea proprietate, nu ar trebui să căutați aici - pentru că nu o veți găsi. Ceea ce veți găsi, la doar câteva săptămâni de cea mai proastă lună din istoria economică a țării noastre, sunt multiple oferte și cumpărători și vânzători cu tot mai multă încredere.


Statisticile actuale din Toronto MLS® indică un preț mediu al locuinței de $1.050.085 și 6.521 înregistrări noi de case pentu vinzare în ultimele 28 de zile. În prezent, datele privind locuințele din Toronto arată că numarul mediu de zile in care o casa sta pe piață este de 15 zile.

Ratele ipotecare (Mortgage)sint în scădere
Freddie Mac prognozeaza o scadere a ratelor ipotecare. Tarifele vor scădea. După ce FED (Federal Reserve Bank) a injectat 3 miliarde de dolari în economia mondiala, cumpărătorii obțin ratelor ipotecare scăzute.


Prețul mediu al caselor nu a scazut substantial? Iata de ce.
Modificarea prețului mediu intern este afectată de doi factori:

1. S-au schimbat proportia tipurilor de locuințe vândute. Aceasta înseamnă că tipul locuințelor vândute s-a mutat de la o majoritate de case cu prețuri mai mari la o majoritate de case sau apartamente cu prețuri mai mici.

2. Presupunând că combinatia de de locuințe vindute la preturi mari si mici este relativ stabil, numarul de case vândute e mult mai mic decât ultima perioadă.


De exemplu, dacă prețul mediu a scăzut față de anul trecut, toate casele vândute în acest an au fost vândute pentru mai puțin și / sau majoritatea erau apartamente care sint mai ieftine decât caseele unifamiliale scumpe.


3. Există un număr atât de mare de cumpărători care cumpara prima casa pe care va mentine concurenta pe piata imobiliara mult timp

Pe termen lung, această piață imobiliara a orasului Toronto si imprejurimi are multe de făcut, pentru a mentine orașul la un statut de clasă mondială, e un oraș in care oamenii sa doreasca să trăiasca. Dacă oamenii au orizonturi pe termen lung de a locuii in aceasta zona va fi bine pentru piata imoniliara.


În timp ce nimeni nu se aștepta ca piata imobiliara să cadă, nimeni nu se aștepta să creasca așa in aceasta perioada. În acest moment, piața este foarte competitiva si au reinceput războaiele de licitație.

Rata delincvenței ipotecare (neplata ipotecii) din Toronto este mai mică, dar a urcat în ultimele trimestre. Rata regiunii a scăzut la 0,12% în trimestrul IV 2019, în creștere cu 9,09% față de trimestrul precedent. Aceasta reprezintă o creștere cu 20% față de anul trecut.

Una dintre cele trei agenții de credit TransUnion( care masoara coeficientul de credit a fiecarei persoane) „Big Three” a avertizat că se așteaptă la un salt mare pentru insolvențe adica neplata datoriilor bancare. TransUnion a arătat industriei o recentă activitate macroeconomică și de creditare a consumatorilor. În cadrul prezentării, analiștii firmei au evidențiat diverse evenimente macro deteriorate. Aceștia au avertizat creditorii să se aștepte la un val de creștere a valorilor prestabilite, întrucât se anunta un scenariu de risc „sever”.

................................................
Liliana Usvat agent imoniliar
Homelife Eagle Realty Inc. Brokerage.
lilianausvat@yahoo.com
www.lilianausvat.com
Tel 416-708-7454Liliana Usvat agent imoniliar    7/8/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian