Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Lumea Culorilor - Culorile care ajută la vânzarea locuințelor

In opinia specialiștilor, culorile folosite în amenajarea interioară sunt cele care influențează viteza de vânzare a unei locuințe. Este foarte bine dacă se aplică un nou strat de lavabil pe pereți, îmbrăcându-i într-o culoare care să-i convingă pe potențialii clienți că… aceasta este locuința pe care și-o doresc. Improspătarea culorilor pereților, ajută și la acoperirea micilor defecte apărute de-alungul anilor în care s-a locuit în locuința scoasă la vânzare. Vopsirea nu reprezintă un nivel ridicat de dificultate, necesită însă investirea de timp și bani dar în final compensează pe proprietari deoarece facilitează vânzarea. Pentru pereții interiori culorile neutre sunt cele mai potrivite. Nu se recomandă culori închise pentru ca acestea “micșorează încăperile” și lasă cumpărătorilor o impresie negativă. Mulți proprietari se lasă umeori conduși de gusturile lor personale sau… de sfaturile prietenilor, dar e bine de reținut că cel mai potrivit consilier pe aceasată temă, este “agentul imobiliar”.

După părerile specialiștilor în tranzacții imobiliare, iată care sunt culorile care sporesc potențialul de vânzare a apartamentelor sau a caselor :
Albul este întotdeauna prima opțiune, el fiind sinonimul curățeniei în viziunea multor personae, deoarece cumpărătorul vede astfel o casă curată care apoi să și-o coloreze el după gusturile lui. Pereții albi sunt ușor de asortat cu orice tip de mobilă, parchet, gresie, uși interioare, etc.. Specialiștii ne spun că 40% din cumpărători preferă la cumpărare interioarele cu pereți albi, deoarece pereții albi le permit să folosească în amenajarea noii locuințe mobila pe care o au deja.
Cremul este o alternativa albului, fiind o culoare mai caldă, îndulcește suprafețele, permițand să se asocieze apoi cu cu o mulțime de culori, chiar și mai stridente.
Griul, este o soluție la modă pentru locuințele amenajate în stil modern și fiind o nuanță neutră, rezonează bine cu orice altă culoare. Interioarele gri sunt apreciate de cumpărători fiind o ideie bună pentru zugrăvirea și împrospătarea pereților.
Bleu este o nuanță care se numără printre cele cu putere de convingere a cumpărătorilor, pentru ca inspiră liniște și se potrivește în special în amenajarea băilor, bucătăriilor, dormitoarelor.
Bejul, în nuanțe calde se află și el în topul cu putere de convingere, fiind sinonim cu ideia de cămin confortabil. Este o culoare caldă, plăcută și usor de asortat. O nuanță pronunțată de bej este bine venită ca accent pe un perete din living sau dormitor.

Alegera culorii pentru grăbirea procesului de vânzare a locuinței depinde de 2 situații. Dacă locuința se vinde mobilată, culoarea aleasă trebuie să se armonizeze cu mobila, finisajele și accesoriile existente. Dacă locuința se vinde nemobilată, complet goală de mobilă și electrocasnice, se poate alege orice culoare dintre cele recomandate mai sus.

O locuință de vânzare trebuie să arate bine, pentru a nu provoca cumpărătorilor un sentiment de respingere. Nu trebuie experimentate tonuri inovatoare de culori, deoarece nu se poate cunoște cu exactitate gusturile potențialilor clienți cumpărători. De regulă proprietarii vor să arate casele vara, după ce au aerisit și colorat interioarele pentru vizionări. Felul în care arată locuința în care are loc prima vizionare, poate face diferența între succcesul și eșecul unei tranzacții ; dacă prima impresie nu e placută, cumpărătorul nu mai vine la o a doua vizionare. Toate aceste aspecte pot ajuta la încheierea unei tranzacții rapide și obținerea unui preț bun.

Asadar, vânzarea unei locuinte nu este atât de simplă cum poate părea la prima vedere, deoarece piața imobiliară poate oferi numeroase propuneri similare. Transformați casa într-un mediu prietenos pentru cumpărători. Mult succes !

arh. Ion Constantinescu, Toronto


arh. Ion Constantinescu    6/30/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian