Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Din jurnalul unui deținut, în Săptămâna Patimilor

Miercuri

Miercurea aceasta este zi de comerț, de vânzare-cumpărare. Nu întotdeauna prețul cerut/plătit reflectă valoarea a ceea ce vindem sau cumpărăm. Depinde de valoarea de întrebuințare pe care o asociem mărfii, ca în referatul ce urmează:
Și fiind Iisus în Betania, în casa lui Simon Leprosul,/a venit la El o femeie având un alabastru cu mir de mare preț și l-a turnat pe capul lui Iisus, pe când El ședea la masă./Și văzând ucenicii, au murmurat: „Pentru ce risipa aceasta?,/că mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor“./Dar Iisus, știindu-le gândul, le-a zis: „De ce-i faceți supărare femeii? că bun lucru a făcut ea pentru Mine;/că pe săraci îi aveți pururea cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți pururea./Că ea, turnând acest mir pe trupul Meu, spre îngroparea Mea a făcut-o. (Matei 26, 6-12, BVA)

Atunci unul din cei doisprezece, cel numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei /le-a zis: „Ce vreți să-mi dați, și eu vi-l voi da în mână?“ Iar ei i-au dat treizeci de arginți./Și de atunci el căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâna lor. (Matei 26,14-16, BVA)

Femeia pacătosă , probabil Maria Magdalena,din care Mântuitorul scosese șapte draci și-i iertase păcatele, nu s-a uitat la preț, ci la valoarea Celui Care poate ierta și păcatele oamenilor. Așa că și-a dat toate economiile pentru un alabastru cu mir de mare preț, mir pe care la turnat pe capul lui Iisus, spre îngroparea Lui

Iuda, ucenicul, n-a stabilit el prețul lui Iisus, ci i-a lăsat pe cei care-I doreau moartea s-o facă.
Dacă i s-ar fi dat zece arginți i-ar fi acceptat.
În amintirea gestului femeii, care fusese vindecată de Iisus, în Biserica Orodoxa, de obicei, se oficiază astăzi un Sfântul Maslu solemn, taină care-și are temeiul în aceste versete:
Este vreunul dintre voi în suferință?: să se roage! Este cineva cu inimă bună?: să cânte laude!/Este cineva'ntre voi bolnav?: să-i cheme pe preoții Bisericii, și ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului;/și rugăciunea credinței îl va mântui pe cel bolnav, și Domnul îl va ridica; și de va fi făcut păcate, i se vor ierta. /Mărturisiți-vă așadar unul altuia păcatele și rugați-vă unul pentru altul, ca să vă vindecați. Mult poate rugăciunea dreptului cea lucrătoare. (Iacob 5, 13-16, BVA)

De când cu pandemia și declararea stării de urgență, s-a suspendat și taina Sfântului Maslu, tocmai la vreme de boală, când e mai mare nevoie de ea. De neînțeles. Probabil este vorba tot despre o vânzare a la Iuda, ca să se vândă alte leacuri...O vânzare l-a care toți suntem părtași, măcar că acceptăm.
Vânzări au fost și vor mai fi.Nicușor Gliga    4/14/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian