Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Când se termină pandemia?

O întrebare tot mai frecventă, la care specialiștii în virusuri și specialiștii în politică dau răspunsuri care te bagă și mai rău în ceață.

La noi, apogeul pandemiei s-ar atinge de Paști sau între Paști și 1 mai sau după 1 mai…Dar, chiar dacă va slăbi , pandemia ar putea reveni spre sfârșitul lunii august sau în septembrie, fie din cauza aceluiași virus, cu posibilități proteice ieșite din comun, fie din cauza altor virusuri… în așteptare. Prin urmare, aceste pulsații pandemice vor continua… Il n’y a que le provisoire qui dure, spune francezul ( numai provizoriul durează).

Cel mai clar și mai tranșant răspuns mi se pare cel al unor rabini, care au declarat, că pandemia va lua sfârșit atunci când se va reconstrui Templul lui Solomon, bineînțeles exact acolo unde se află ruinele ( cu Zidul Plângerii). Nu numai planurile sunt gata, ci și odoarele templului ( vasele de cult). Dar, cum au ajuns rabinii la această concluzie?
Simplu, privind cu atenție în Scripturi au descoperit următoarele:

Că'n zilele de pe urmă fi-va muntele Domnului – cu casa lui Dumnezeu – la vedere pe culmea munților și se va înălța deasupra colinelor și toate neamurile vor veni la el. (Isaia 2:2,BVA)

Atunci regele a zis către Aravna: „Nu, ci fără doar și poate voi cumpăra de la tine cu preț bun; Domnului, Dumnezeului meu, nu-I voi aduce ardere-de-tot luată pe nimic“. David a cumpărat aria și boii cu cincizeci de sicli de argint./Acolo i-a zidit David jertfelnic Domnului și a adus ardere-de-tot și jertfă de pace. Mai târziu, Solomon i-a făcut jertfelnicului un adaos, căci cel dintâi era mic . Și S'a milostivit Domnul asupra țării și a încetat molima în Israel. (2 Regi 24, 24-25,BVA)
Toate ambasadele se vor muta la Ierusalim, pentru că, în logica istorică, doar Ierusalimul este capitala statului Israel. Așa trebuie să fie, tot pentru evenimentele zilelor de pe urmă.

Pentru cine este acest nou templu? Pentru Mesia, pe care evreii ( care mai cred în legea lui Moise, pentru că mulți sunt umaniști, atei) îl așteaptă să vină. În privința lui Mesia, au început deja să apară disidenți printre rabini. Unii spun ca Mesia a venit deja acum doua mii de ani, si este Iisus! ( vezi de exemplu: https://www.pinterest.com/pin/316518680033170418/ ) De fapt, tot Vechiul Testament îi pregătește pe evrei ( și pe toată lumea) pentru venirea lui Mesia, Cel născut din fecioară:
“Pentru aceasta, Domnul Însuși vă va da un semn: Iată, fecioara va purta în pântece și va naște fiu și-L vor chema cu numele de Emanuel. “(Isaia7:14,BVA)

Bătrânului Simeon, unul din cei 72 de înțelepți evrei, invitați de Ptolemeu al II-lea Filadelful, regele Egiptului (285-247), să traducă Scriptura în grecește, i-a revenit Isaia. Când a ajungea la versetul de mai sus, traducea “ tânăra femeie”. Noaptea, îngerul Domnului corecta în “ fecioara”, până când i-a spus lui Simeon ca va trai să vadă această minune. Ṣi așa a trait Simeon peste 200 de ani! Pe treptele templului, luminat de Duhul Sfant, luându-l pe prunc în brațe a spus:
“Acum slobozește în pace pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău,/că văzură ochii mei mântuirea Ta/pe care ai gătit-o înaintea feței tuturor popoarelor,/Lumină spre descoperire neamurilor/și slavă poporului Tău Israel“. (Luca 2,29-32, BVA)

Dar, atunci de unde vine acest al doilea, fals Mesia? Tot dintr-o fecioară, dar una falsă!
Că nu este ceva ascuns care să nu fie dat pe față; nici nu a fost ceva tăinuit decât ca să vină la lumina zilei./Cel ce are urechi de auzit, să audă!“ (Marcu 4,22-23, BVA)
Ṣi așa, unii care scormonesc cu atenție prin genealogii, au aflat că prințesei Beatrice de York ( n.8 august 1988), cu origini evreiești prin mama sa, Sarah Ferguson, ducesa de York, la 13 ani i s-a refăcut virginitatea, după ce a născut…un băiat!

Din cauza coronavirus, nunta prințesei s-a amânat a treia oară.( https://www.express.co.uk/news/royal/1265231/Princess-Beatrice-wedding-postponed-Edoardo-Mapelli-Mozzi-royal-news-latest )

Poate, până la reconstruirea templului, scăpăm de pandemie după nunta prințesei, dacă va avea loc…
Dacă nu, Gordon Brown vine cu idea unui guvern mondial “to tackle the twin medical and economic crises caused by the Covid-19 pandemic.” (Gordon Brown calls for global government to tackle coronavirus )
Eu sunt optimist că prin evenimentele de mai sus vom scăpa de pandemii,dar și mai optimist sunt că a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos, nu este departe. Ṣi, la a doua Sa venire, nu are nevoie de vreun templu, deoarece templul este Biserica Sa, cea luptătoare, pe pământ, și cea biruitoare, în ceruri.

“Dacă cineva nu-L iubește pe Domnul, să fie anatema! Marana tha! *“ (I Corinteni 16,22,BVA)
-----------------------------------------------------------------------------
* Marana tha – ( în aramaică ) = Vino, Doamne!


....................................................
Nicușor Gliga
București, 6 aprilie 2020, de la Nașterea lui Hristos
și 7527 de la Facerea lumii
Sf. Mc. Irineu, Ep. de Sirmium; Sf. Eutihie, Patr. Constantinopolului; Sf. Cuv. Platonida; Sf. Cuv. Grigorie Sinaitul și Platonida

Nicușor Gliga    4/6/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian