Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
A lega și a dezlega

Și iată, o femeie care de optsprezece ani avea un duh de neputință și era gârbovă și nu putea nicidecum să se ridice./Iar Iisus, văzând-o, a chemat-o și i-a zis: „Femeie, dezlegată ești tu de neputința ta!“/Și Și-a pus mâinile pe ea, și ea îndată s'a îndreptat și-L slăvea pe Dumnezeu./Dar mai-marele sinagogii, mâniindu-se că Iisus a vindecat-o sâmbăta, drept răspuns a zis către mulțime: „Șase zile sunt în care trebuie să se lucreze; așadar, în ele veniți și vă vindecați, dar nu în ziua sâmbetei!...“./Iar Domnul i-a răspuns, zicând: „Fățarnicilor! Fiecare din voi oare nu-și dezleagă sâmbăta boul sau asinul de la iesle și-l duce de-l adapă?/Dar aceasta, fiică a lui Avraam fiind, pe care, iată, de optsprezece ani a legat-o Satana, oare nu se cuvenea să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua sâmbetei?“ (Luca 13,11-16, BVA)

Bisericile, renovate sau construite de la fundație, prin râvna și contribuția enoriașilor, hulite, însă, de cei/cele fără minte, cum că subminează construcția de școli și de spitale, acum, sub pretextul pandemiei, le-a legat Satana prin oamenii săi, ca să nu mai vină la Hristos nimeni, de la pruncul din fașă și până la bătrânul care se pregătește să plece la cele veșnice.
Dacă boul și asinul erau ( și sunt, atâți cât mai sunt) dezlegați duminica pentru a fi adăpați, oare nu se cuvine, cu atât mai mult, ca bisericile să fie dezlegate în zi de duminica și să fie deschise și în celelalte zile ale săptămÎnii? Ca să intre în ele cei/cele care vor să se adape din Cuvântul lui Dumnezeu și/sau să guste din Sfânt Trupul și Sfânt Sângele Mântuitorului, fără frica animalică de a se imbolnavi. Acolo unde sunt prezente energiile necreate, ale Duhului Sfânt, nu există îmbolnăvire, ci vindecare. N-or fi zece milioane, n-or fi opt milioane, n-or fi cinci milioane, dar cel puțin trei milioane de creștini tot sunt ( cei care au votat pentru o familie normală).
Adevăr vă grăiesc: Oricâte veți lega pe pământ vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în cer./Vă mai spun că dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ asupra unui lucru pe care-l vor cere, li se va da lor de către Tatăl Meu Cel ce este în ceruri./Că unde sunt doi sau trei adunați întru numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor“. (Matei 18, 18-20,BVA)

Atunci Iisus le-a zis iarăși: „Pace vouă! Așa cum Tatăl M'a trimis pe Mine, tot astfel și Eu vă trimit pe voi“./Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: „Luați Duh Sfânt!,/cărora le veți ierta păcatele, li se vor ierta; cărora le veți ține, ținute vor fi“. (Ioan 20,21-23,BVA)

Prin Taina Hirotoniei, preoții sunt învestiți cu puterea de a dezlega și de a lega. Episcopul și preotul, dezleagă pe cel/cea care își spovedește păcatele, acestea fiind șterse de către Hristos din cartea conștiinței, care se va deschide la Judecată.
În perioada Postului Mare, creștinii țin post ( cei care țin), se roagă, se spovedesc, pregătindu-se să întâmpine sărbătoarea Paștelui cum se cuvine. A-i opri de la a intra în biserici., este un păcat strigător la cer, făcut de cei/cele care au fost aleși/alese să administreze treburile cetății, nu să dea ordine Bisericii, trupul mistic al lui Hristos, al carui cap este.

Așa că, dacă oamenii Cezarului, creștini ortodocși, refuză redeschiderea bisericilor, atunci Biserica ( mă refer la BOR), prin episcopii și preoții săi, îi poate lega canonic, prin oprirea de la împărtășanie, refuzul slujbei de înmormântare etc. Că dacă cel/cea legat/ă astfel nu s-a pocăit de păcatul strigător la cer, aici, în lumea aceasta, dincolo nu-l/nu o mai dezleagă nimeni…Ṣi așa, legat, îl/o ia în primire cel față de care s-a legat singur/ă de bună voie, prin acest păcat (și altele).
Ṣi dacă episcopii și preoții nu vor lega, atunci durerea creștinilor cărora li se interzice accesul va face acest lucru…
Unii/unele, tot fără minte, vor zice că această legare nu-i privește pe cei/cele care nu sunt ortodocși/ortodocse, pe cei/cele care nu sunt creștini/e. Așa cum Biserica se roagă pentru pacea a toată , tot așa și Dumnezeu are pedagogia Sa pentru cine tulbură această pace

Dar eu nădăjduiesc în mintea creștinului și a necreștinului cea de pe urmă…

PS. Astăzi, în bisericile creștin ortodocse are loc Denia Canonului cel Mare. Pentru cine vor citi preoții Canonul? Pentru pereți și sfinții zugrăviti pe aceștia?







Nicușor Gliga    4/1/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian