Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Bursele „Tinere Talente”- ediția 2020

30 de tineri români artiști plastici și muzicieni proveniți din familii cu venituri reduse vor fi sprijiniți pe parcursul anului 2020 de Fundația Regală Margareta a României, în cadrul celei de a XIII-a ediții a programului “Tinere Talente”. Sprijinul constă în burse, sesiuni de mentorat și promovare, care le vor da tinerilor posibilitatea să-și crească potențialul artistic.

Dintre cei treizeci de tineri artiști, 26 au fost aleși de către un juriu de specialitate, în urma unei selecții naționale ce a avut loc în luna ianuarie, iar 4 dintre ei sunt foști bursieri care își vor continua pregătirea, dar care vor avea și rolul de lideri, ei având și sarcina de a-i inspira pe noii bursieri și de a le vor oferi sfaturi practice din experiența acumulată până acum.

Bursa Tinere Talente în valoare de până la 2.000 Euro se acordă fiecărui bursier pe perioada unui an calendaristic. Sprijinul financiar le permite tinerilor studenți ai liceelor și universităților de arte plastice și muzică din București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Piatra-Neamț, Ploiești și Timișoara, să își achiziționeze materiale necesare studiului, accesorii și instrumente muzicale, ustensile și materiale pentru realizarea lucrărilor de artă, să participe la concursuri sau cursuri de specializare, să performeze în cadrul unor manifestări artistice. Tinerii au oportunități de cunoaștere și de explorare artistică, dar și posibilitatea de a relaționa cu importanți oameni de cultură. Tinerii selectați cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani vor avea un plan de dezvoltare artistică, prin sesiuni de mentorat și stagii de masterclass intergeneraționale, susținute de artiști consacrați, în cadrul unei tabere de creație, dar și oportunități de promovarea a operei lor prin evenimente organizate de Fundație și parteneri ai programului.

Anul trecut au fost organizate 28 evenimente de promovare a bursierilor – concerte, recitaluri sau expoziții de arte vizuale. Programul „Tinere Talente” a fost considerat cel mai bun program de artă și cultură din România , laureat la Gala Societății Civile în anii 2013 și 2015. În decursul a 12 ani, Fundația Regală Margareta a României a investit aproape 1,5 milioane de euro în viitorul artistic al României, fondurile fiind strânse în cadrul Concertului Regal caritabil organizat anual la Ateneul Român.
Sabin Popa    3/3/2020


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian