Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ce ne dorim? Crăciun ceresc sau Crăciun pământesc ?

Pentru noi, românii, Crăciunul a devenit un amestec al ritualului sacrificării și preparării porcului cu shopping-ul la mall pe ritmuri de colinde. Masa de Crăciun trebuie musai să fie imbelsugată, iar familia să fie reunită cu cât mai mulți membri posibili. Pare o atmosferă firească pe care ne-o dorim cu toții și după care tânjim mult, dacă aceasta lipsește unora dintre noi. Decorațiunile exterioare cu moși crăciuni, reni sau brazi luminați ne excită vizualul până la efuziune emoțională, dorindu-ne să prelungim sărbătorirea și s-o retrăim de fiecare dată cu maximă intensitate.
Cine lipsește din acest tablou? Tocmai Cel sărbătorit, adică Nou-Născutul Prunc Iisus, Dumnezeu, Creatorul universului devenit om acum doua milenii.
Creatorul intră într-o familie primitoare, dar într-o societate umană ostilă. Despre asta e vorba de Crăciun!

Amestecul de sarmale și cârnați cu colinde ascultate la gura sobei în prezența familiei și a prietenilor e numai o plăcere pământească după care tânjim an de an, până când prietenii și membrii familiei ni se vor impuțina, noi devenind tot mai singuri și, cu siguranță, mai nostalgici după Crăciunul « de altădată ». Și rămânem cu această suferință pentru că nu am înțeles sensul adevărat al Craciunului.

De Crăciun Dumnezeu îl caută pe om, omul trebuind doar să deschidă ușa inimii. De Crăciun, bucuria nu e doar una trecătoare, până la Anul Nou, a unei familii restrânse, în care ne îmbuibăm de bucate, ci este bucuria la care, pe cât posibil, e bine să facem părtași cât mai mulți semeni. Mai mult, avem ocazia să înveșnicim această bucurie, primindu-l pe Dumnezeu-Iisus Pruncul în inimile noastre. Dincolo de moși crăciuni, porci tăiați sau, mai nou, vacanțe exotice de Crăciun, e vorba de descoperirea sensului vieții noastre! Dumnezeu se descoperă pe Sine omului, pentru ca omul să-L poată urma. Dacă simțim că de acest Crăciun avem toate bunătățile pământești și nimic nu ne lipsește, să ne gândim că nu peste prea mulți ani Crăciunul nu va mai fi la fel pentru niciunul dintre noi dacă Iisus nu-și face sălaș în inimile noastre.

Va fi un Crăciun despre care vom putea vorbi doar la timpul trecut. De Crăciun suntem chemați să-l facem prezent pe Dumnezeu în inima și în viața noastră și, deopotrivă, să înmulțim dragostea lui Dumnezeu în toate zilele vieții noastre. Suntem chemați să luăm parte la un Crăciun ceresc, iar nu la unul pământesc plăsmuit după mintea pătimașă a omului.

Nu trebuie să uităm faptul că standardul viețuirii creștinului adevărat este “precum în ceruri așa și pe pământ”!
Ori noi, de fapt, ce facem în realitate? Acomodăm cele “din ceruri” la mintea noastră și la cele ale lumii acesteia.
Dacă ne propunem să trăim Craciunul ca «în ceruri», atunci acesta nu va mai fi doar o sărbătoare care va trece și după care, mai târziu, vom tânji cu regret și nostalgie, ci va fi o bucurie pe care o vom trăi mereu la timpul prezent.

Vă urez să trăiți un Crăciun veșnic și să fiți veșnic fericiți!

Parintele Didel    12/24/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian