Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Vreme de a sărbătorii

Iată-ne, din nou, aproape de sfârsitul unui an.
In curând, vom trage din nouă o linie si ne vom gândi la ce a fost si ce urmează.

In aceste zile se împlinesc 30 ani de la Revolutia din Decembrie 1989, începută la Timisoara si continuată la Bucuresti si în toată tara.
Pentru cei care au luptat atunci, pentru tinerii care s-au jertfit încercând să schimbe istoria nedreaptă care hărăzise României, timp de mai multe decenii, un regim străin de viata pasnică si de năzuintele poporului, avem datoria să sperăm că adevărul, dreptatea, munca onestă vor triumfa în tara noastră de origine.

Dar dincolo de evenimentele cruciale amintite, ultima parte a lunii decembrie este marcată de Sfintele Sărbători ale Nasterii Mântuitorului nostru Iisus Christos, după care vom întâmpina sosirea unui An Nou, cel de-al doua zecelea al mileniului în care ne aflăm.

Manifestările artistice prezentând datinile de Crăciun si Anul Nou, concertele de colinde, entuziastele serbări ale copiilor care primesc pe Mos Crăciun sunt in desfăsurare in comunitatea românească din Canada.
Cei mai în vârstă dintre membrii comunitătii noastre îsi amintesc cu nostalgie de frumoasele traditii din tară, legate de Sărbători, care începeau cu câteva zile înainte de Crăciun si tineau până la Bobotează si Sfântul Ion, iar tinerii, preluând aceste traditii, se bucură, împreună cu părintii si bunicii lor – si îsi manifestă încrederea în valorile, în hărnicia si întelepciunea românilor de pretutindeni care să conducă la concordie, prosperitate si înflorirea culturii specifice.

IUBI|I CITITORI, revista noastră, care în 2020 va împlini 30 de ani de existentă, a încercat să cultive astfel de traditii, valori si particularităti pozitive, să creeze un univers românesc în contextul multiculturalismului promovat cu consecventă în Canada.
Am încercat să vă aducem aproape realitătile lumii în care trăim, să fim aproape de evenimentele comunitătii românesti .
Am dorit si dorim să vă avem aproape si în viitor, să vă cunoastem părerile, sugestiile, dorintele.
De aceea, v-am consultat periodic prin mici anchete – si o facem si în acest număr, la cumpăna dintre ani.

Vă invităm în continuare, de asemenea, să fiti parte a grupuiu nostru cultural – care în 2020 va implini 25 ani de existentă – si care-si propune să celebreze, în continuare, evenimente istorice, aniversări, să promoveze lucrările literare, artistice, stiintifice ale membrilor săi, ale membrilor comunitătii, lansând cărti, publicând articole, studii, eseuri etc., organizând expozitii.

Considerăm că trebuie sa fim recunoscători tării noastre de adoptie pentru deschiderea cu care ne-a primit si ne-a adoptat, pentru posibilitătile oferite de a cultiva valorile si traditiile culturale din tara de origine, in limba noastra maternă, de a ne celebra traditiile.

Mesajul nostru , al unor oameni care de-a lungul anilor si-au pus talentul, timpul (liber) si dragostea pentru valoriile romanesti in cuvinte ( atat de potrivite cat s-au priceput ) este de a crea un univers romanesc subiectiv, dar esential si neperisabil.
Constientizăm viata ca o sărbătoare si simtim nevoia să multumim Bunului Dumnezeu pentru crearea si călăuzirea noastră si ne dorim să fim mai buni, mai indatoritori fată de semenii nostri.

Iubiti cititori, mesajul nostru de sărbătorile crestine este unul de nădejde si de incredere in valorile, intelepciunea si credinta românilor oriunde ei se găsesc.
Depinde, in fond, numai de noi să nu le lasăm să se pervertească sau să moară.
Depinde de noi ca toate acestea să aibă un viitor.
Fie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea să ne urmeze pasii .

Sărbatori feri(ci)te,, voie bună si spor in toate cele !

Crăciun fericit ! Merry Christmas ! Joyeux Noël !

La multi ani !Dumitru Puiu Popescu    12/19/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian