Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Sa fii un an bun 2020, pentru toata lumea!

Imi face placere ca, la fiecare sfarsit de an, sa ma intorc cu gandul la cele 365 de zile care s-au scurs si sa-mi amintesc de tot ce s-a intamplat, de tot ce am realizat, m-am bucurat, am ras, am plans – ca asa e in viata.

In anul care tocmai se incheie am incercat, asa cum fac de multa vreme incoace, sa nu las nimic sa-mi intunece zilele, sa ma bucur de tot ceea ce pot sa fac pentru varsta mea. Am grija de sanatatea mea, mergand mai des la controale periodice. Daca sunt sanatoasa, nimic nu-mi mai trebuie! Stiu ca nu sunt nemuritoare, dar in timpul care mi-a ramas, voi iubi pur si simplu viata asa cum am facut pana azi, restul il las pe Dumnezeu sa decida.
Nu-mi pare rau, nu-mi simt anii, am inca aripile deschide spre cer si forta de a trai fericita. Am varsta pe care o am si mi-e drag de ea. Am riduri, dar nu le ascund. Acolo imi sunt semnele fericirii si urmele tristetii.
Eu m-am multumit in¬tot¬deauna cu cat mi-a dat bunul Dumnezeu, de aceea, de multe ori am zis ca ma consider a fi unul dintre bogatii lumii, pen¬tru c-am fost aleasa de El pen¬tru a fi fericita.
Uite, de exemplu am fost si sunt fericita, ca am o familie minunata, ca am doi nepotei sanatosi si zglobii si inca mai pot duce dulcea povara a rolului de bunica.

Ma bucura familia mea restransa, cartile si retetele, calatoriile in tara sau afara, micile momente de rasfat care ne aduc bucurie in viata. Ma bucura fiecare zi petrecuta alaturi de fata mea, de cafeaua de dimineata, de mare, de soare, de locurile dragi din tara si de cele noi, de peste mari, de peste tari, pe care le-am descoperit. In vara aceasta am avut o desinatie de vis, o calatorie printre peisaje superbe, oameni interesanti cu amintiri de neuitat. Asta a insemnat calatoria mea in Alaska.
Ma bucura sa citesc, cu toate ca aici este foarte greu sa gasesc o carte in limba romana. Ma bucura faptul ca inca pot sa scriu, fie in Jurnalul familiei mele, fie in ziarul Observatorul, in Buletinul Parohial al Bisericii si Formula AS. Ma bucura aprecierile si incurajarile primite de la cititori, chiar daca scrierile mele nu au valoare literara, sunt scrise din suflet pentru suflete.

Bucuria este si atunci cand miros florile dimineata, cand ascult o melodie ce-mi trezeste cele mai minunate amintiri, cand neastamparatul meu catelus sare pe mine si ma indeamna sa mergem la plimbare.
Bucurie simt si cand merg la Serile Literale, odata pe luna, sub auspiciu Alice & Friends.
Sunt evenimente in care nu vrem sa demonstram nimanui nimic, ci pur si simplu ne reunim oameni care vorbim aceasi limba, avem aceleasi traditii, iubim aceeasi tara. Pentru ca sunt dependenta de oameni, de prezenta lor in viata mea, ma bucur de afectiunea lor si de zambetul lor cald. In plus, sunt pasionata de ceea ce fac. Ce sa-mi doresc mai mult?

Daca pentru mie anul 2019 a fost un an un in care am simtit, ca ea, fericirea, a venit la mine din optimism, din credinta mea in Dumnezeu, in binele care, sigur, exista si pe care il speram si il cautam cu toti, atunci prin firea mea optimista le doresc tuturor cititorilor ziarului dumneavoastra, optimismul pe care-l am eu sa fie molipsitor!

Cum imi doresc eu sa fie anul 2020? Sa fie un an bun, pentru toata lumea!

Mi-as dori sa fie un an lipsit de evenimente triste ce indoliaza lumea cum ar fi: atacuri singeroase, cu nedreptati sociale, taifunuri, cutremure, proteste violente cu distrugeri de vieti. Din punctul meu de vedere, violenta de pe strazi este de neinteles. Au trecut vremurile cand trebuia sa dai foc unor baricade, pentru a atrage atentia si a te face auzit. In zilele noastre, retelele sociale dau oricui posibilitatea sa spuna in mod pasnic ce are de spus.
Cu mainile impreunate a ruga, te rog pe tine, Doamne, fa ca in anul ce vine toata omenirea sa traiasca in pace si bucurie in liniste si armonie!
Celor care au avut un an greu le doresc sa aiba in noul an multa fericire, pace, mangaieri si multa dragoste. Celor singuri vreau sa le spun ca atata timp cat exista Dumnezeu nici un suflet nu va fi singur pe lume, si le doresc sa gaseasca oameni buni care sa le fie aproape.

La multi ani cititorilor ziarului dumneavoastra, cei care deschid sincer, in fiecare zi, sau in fiecare saptamana, o lume aflata in paginile publicatiei Observatorul, cu dorinta de a se imbogati sufleteste, de a pastra legatura atat cu tara mama, cat si cu tara care ne gazduieste cu generozitate.
Voua, celor din redactie, va urez sa va mearga revista la fel de bine cum v-a mers tot timpul; apreciata, respectata si citita de cat mai multi romani din toate colturile lumii.

La multi ani, oameni dragi!

Dorina Cornelia Aldea, Vancouver

Dorina Cornelia Aldea    12/14/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian