Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Răspuns la ancheta Observatorul - Ce a însemnat anul 2019 si ce asteptăm de la anul 2020 .

La cumpăna anilor, revista Observatorul nu pierde niciodată prilejul să ne îndemne la reflecții asupra celor înfăptuite în anul care tinde să se încheie și la ceea ce ne dorim pentru anul ce se apropie să ne bată la uşă. Pentru mine, cumpăna anilor aduce și rotunjirea unui alt an de viață, cel de al 87-lea an de existență.
Acesta mi-a adus mai multe stări de meditație pe plaja gândirii care s-a extins, ocupând tot mai mult loc luând din spațiul faptelor. Ce mi-aș dori cel mai mult?
Să pot încetini rostogolirea implacabilă a timpului, dacă mi-ar sta în putință, înainte de a-l învălui în tăcerea cea deplin adâncă.

Dintre toate viețuitoarele acestui pământ, numai omul este ființa care percepe scurgerea timpului, meditează asupra lui și încearcă, pe cât posibil, să-l învingă. Percepem timpul în mod diferit, în raport de etapa de viață în care ne aflăm. Este remarcabil modul cum privește seniorul această scurgere, prin acea optică proprie de viață în derularea ei și prin resorturile pe care s-a sprijinit de-a lungul vremii.

O privire retrospectivă, asupra realizărilor mele din acest an, mi-aduce înaintea ochilor o traistă în care faptele au început să se înfiripe mai lent, în ritmul specific anilor de viață. Până în acest an, nu am mai trecut printr-un astfel de mod de a trăi. E pentru prima dată, vorbesc de etapa a III-a de viață, când pot spune ca Ioana Radu: “Am început să-mbătrânesc”, dar, din păcate, nu mai pot zice și continuarea: ”deși mai cred că mi se pare”. Acum e o certitudine.

De fapt, după 85 de ani se spune că omul se află în etapa a IV-a de viață, cea în care “te uită Dumnezeu”, așa cum zicea regretatul scriitor și prieten al meu și al Observatorului, Ovidiu Creangă, venerabilul Moș Bodrângă, plecat si el în lumea celor drepți, lângă alți “corifei” ai Observatorului, precum seniorii: profesor Silvestru Moraru, doctor Dumitru Dumitriu, remarcabilul sculptor Nicapetre, muzicologul Eugen Giurgiu, ing. Caius Grozav, prof. George Isac, Aurel Sergiu Marinescu, Adrian Teodorescu, Dumitru Negrea, s.a. Grupul de la Observatorul la intâlnirea din Ianuarie 2020, le va aduce un meritat omagiu.

Am făcut această trimitere la cei care, aflându-se în aceeași etapă de viață în care mă aflu acum și eu, nu au lăsat condeiul din mâna până în clipa finală, luptând să învingă timpul și vorbind despre experienţa lor dobândită de-a lungul anilor. Asta fac și eu acum, scriu, că doar asta mi-a mai rămas, să scriu despre bagajul acumulat.
Mi-aș dori ca anul care vine să îmi ofere această șansă, dar și sănătate și să le meargă bine familiei mele și țării în care mă aflu, minunata Canada.

Despre patria mamă, supranumită “Grădina Maicii Domnului” ce pot spune? Se zvonește în târg că ar putea veni vremuri mai la locul lor, mai așezate, mai aproape de normalitate, cum aud că le făgăduiesc românii mai cutezanti și mai drepți. Eu, care stau acum la margine de lume și de viață, cu firea mea optimistă, nu pot spune decât că sunt gata să cred, să m-arunc în brațele speranței.
Drept aceea, cu inima fierbinte, adresez rugăminți Tatălui Ceresc,
“Ajută, Doamne!”; Născătoarei de Dumnezeu, ”Ai grijă, Maica Domnului, de Grădina Ta și de oamenii ce Ți-au închinat această minunată Grădină!”; bunului Iisus, “Veghează, Doamne, cu marea Ta bunătate asupra tuturor românilor și adu pace pe pământ.

SĂRBĂTORI FERICITE, IMPLINIREA DORINTELOR DE BINE ȘI LA MULȚI ANI!


Elena Buica - Buni    12/7/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian