Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Cărti si autori ; " Personalități celebre " si cartea "Antrenori și fotbaliști celebrii "de TH. Flămânzeanu și Paul Gabriel Trincă

Cartea ”Personalități celebre din Europa, America și România”

Structurat pe șase capitole, volumul, apărut la Editura RAWEX-COMS din București, director – RALUCA TUDOR, prezintă peste 75 dintre cele mai valoroase personalități, unele celebre, din România, Europa și America, care s-au afirmat, de-a lungul anilor, în varii domenii de activitate – în știință, artă și cultură, medicină, literatură, muzică, inclusiv în sport.
În rândul marilor personalități ale României, în top se află – inegalabilul inginer, de talie mondială, savantul HENRI Coandă – o somitate, devenit părintele zborului cu reacție, apreciat în întreaga lume, pentru numeroasele sale invenții (peste 250); Anghel I. Saligny - academician, inginer constructor, ministru și pedagog român, considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor și silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat, unul dintre întemeietorii ingineriei românești, care a proiectat și construit sistemul de poduri de cale ferată ce traversează Dunărea între Fetești și Cernavodă.
Constantin BRÂNCUȘI, un adevărat geniu, considerat ”omul secolului al XX lea” și unul dintre marii sculptori ai lumii, fondator al sculpturii moderne; GEORGE Emil PALADE, medic strălucit, de talie internațională, savantul român recompensat cu ”Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină”; Sofia Ionescu Ogrezeanu, medic excepțional, prima femeie neuro-chirurg din lume, care a trăit 88 de ani.

Există alte mari personalități ale culturii românești, avându-l în frunte pe NICOLAE IORGA, strălucit istoric, enciclopedist de talie mondială, o somitate a neamului românesc, autorul unei lucrări de mare valoare – ”Studii și documente privind Istoria Românilor” în 25 de volume; MIRCEA ELIADE, alt mare enciclopedist, devenit celebru prin întreaga sa activitate. El a fost, deopotrivă, istoric, filozof, diplomat, eseist, prezentator și cadru didactic universitar. Este autorul prestigioasei lucrări ”Istoria religiilor”, cu un număr de 18 volume de enciclopedie religioasă; Eugen Ionesco, mare dramaturg, reprezentant de seamă al Diasporei Române din Franța, recunoscut pe plan internațional drept ”părintele teatrului absurd”.
În muzică avem vedete de talie mondială, începând cu HARICLEA DARCLÉE (1860-1939), o mare stea a muzicii clasice românești și internaționale, având o interpretare excepțională, atrăgându-i denumirea de ”Privighetoarea din Carpați”; Mariana NICOLESCO, o altă celebritate a muzicii de operă, urmată de mai tânăra Angela Gheorghiu, apreciată în termeni elogioși de radio BBC ”Pe scena mondială a apărut o stea”. Este singura artistă din lume, care la început de mileniu, a fost invitată să cânte în S.U.A., de președintele Barack Obama, apoi Regina Marii Britanii – Elisabeta a II a gratulat-o printr-o invitație specială, la aniversarea a 60 de ani de domnie (1952-2012). O invitație cu totul specială a venit de la Vatican, de la Suveranul Pontif – Ioan Paul al II lea, care păstorește peste 2 miliarde de credincioși. Iată ce onoare, ce prețuire și apreciere deosebită, pentru o artistă din România.
În diplomație sunt evocați mari diplomați ai României, din ultima jumătate de secol – în top cu Corneliu Mănescu, peste un deceniu șeful diplomației românești, prof. George Macovescu, Ștefan Andrei, adevăratul promotor al politicii externe aproape un sfert de veac și alții.

Ultimele două capitole, prezintă succesele de răsunet ale sportivilor români, care au dominat lumea, prin rezultatele excepționale la gimnastica feminină, în frunte cu Nadia Comăneci, zeița de la Montreal (1976), când a obținut nota maximă 10 (neegalată) și cinci medalii olimpice; Ilie Năstase, jucătorul de tenis numărul 1 în anii ’70 și mulți alții.
Autorul – prezintă în final, personalități celebre din Europa și America, oameni politici de mare valoare, precum Jacques Chirac - președintele Franței (12 ani), secretarul general NATO, belgianul WILLY CLAES, Giorgio Napolitano – șeful statului italian, ANGELA MERKEL – cancelarul Germaniei, sau francezul Jacques Delors – părintele monedei EURO.
De peste Ocean, sunt prezentați, JOHN F. KENNEDY – președintele SUA, ales la vârsta de 43 de ani, un eminent om politic, democrat; PIERRE ELLIOTT TRUDEAU – prim ministru al Canadei peste 15 ani și Fidel Castro – șeful statului cubanez (1929-2016), care s-a aflat în fruntea țării aproape 50 de ani.

.........................................................

O ata carte atractivă și interesantă, mai ales pentru iubitorii fotbalului, intitulată „Antrenori și Fotbaliști celebrii ai lumii”, apăruta la Editura RAWEX-COMS din București, director – RALUCA TUDOR.

În aproape 300 de paginii, autorii,colaboratori ai ziarului ”OBSERVATORUL”, prezintă – în mod selectiv – cei mai valoroși fotbaliști ai lumii, precum și antrenori, care și-au cucerit faima, în special în competițiile internaționale, începând cu campionatele mondiale care au debutat în 1930.
Iubitorii fotbalului – au posibilitatea să cunoască fapte și întâmplări, unele inedite, din viața și activitatea unor fotbaliști celebrii, precum brazilianul PELÉ (Edson Arantes do Nascimento) – cel mai mare jucător de fotbal din toate timpurile, care a înscris în cariera sa 1286 de goluri, un record neegalat și a fost declarat de autoritățile țării „Tezaur național”; DIEGO MARADONA (n. 1960), fotbalist argentinian de elită, dribler de clasă, considerat după PELÉ, drept „unul dintre cei mai valoroși fotbaliști ai lumii”, Eusebio (1942-2014) – un mare produs al fotbalului din Portugalia, al anilor ’60 și ’70, declarat ca unul din marii fotbaliști din istorie; FRANCESCO TOTTI – o legendă a fotbalului italian, cu o mare longevitate – de peste un sfert de veac, la aceiași formație A.C. Roma, la care mai juca la vârsta de peste 40 de ani.
Lionel Messi (1987) – fotbalist argentinian, care evoluează la faimoasa echipă F.C. Barcelona, este o adevărată vedetă internațională, singurul jucător din lume, care a cucerit de 6 ori Balonul de Aur – F.I.F.A. Este considerat cel mai bun jucător al lumii, iar mediile sportive internaționale îl apreciază drept „cel mai mare din toate timpurile”.
Cristiano Ronaldo (n1985) – produs al fotbalului portughez – câștigător de 5 ori al Balonului de Aur F.I.F.A.. este apreciat printre cei mai mari atacanți ai lumii.
Ne mândrim – că printre marile vedete ale fotbalului mondial – se regăsesc și doi remarcabili jucători români – Gică Hagi și Gică Popescu (cumnați).
Fotbaliști – de elită ai fotbalului din România și singurii de talie internațională – care au fost incluși în ultima Enciclopedie a fotbalului, publicată în 2016, la New York.
În volumul dedicat antrenorilor, autorii prezintă – tot selectiv – pe cei mai valoroși tehnicieni din lume, care s-au afirmat, în special în competițiile mondiale, sau la cluburi de renume, din Marea Britanie, Spania, Italia, sau Germania.
Suntem onorați, să aflăm, că cel mai titrat antrenor de fotbal din România, renumitul MIRCEA LUCESCU (n. 1945), a devenit și cel mai longeviv de pe planetă, antrenând și la vârsta de 73 de ani. Este urmat de antrenorul Sir ALEX Ferguson, scoțian, care a antrenat formația Manchester United, timp de 27 de ani neîntrerupți, până la vârsta de 71 de ani, în 2013.
José Mourinho (n. 1963), antrenor portughez, care își regăsește numele printre cei mai mari tehnicieni ai lumii, cu rezultate excepționale la mari formații din Marea Britanie, Spania, Italia și Portugalia.
Autorii au mai inclus și alți antrenori celebrii, printre care Pep Guardiola (Spania), Carlo Ancelotti (Italia), Johan Cruyff (OLANDA), Franz Anton Beckenbauer (Germania), Didier Deschamps (Franța), Mário Jorge Lobo Zagallo (Brazilia) și alții.








Georgeta Dedu     11/25/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian