Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2020
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002
 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Festivalul "Craiova Muzicală" (15 noiembrie – 6 decembrie)

Ediţia de anul acesta a Festivalului „Craiova Muzicală” (15 noiembrie – 6 decembrie) aduce o diversitate de concerte, explorând zone culturale şi epoci diferite.

Deschiderea evenimentului, pe 15 noiembrie, cu „Degeaba 30/ TUDOR GHEORGHE”, dirijor şi orchestrator - MARIUS HRISTESCU, este cel mai complex şi cel mai dramatic mesaj social exprimat pe o scenă, de la revoluţie până în prezent. Spectacolul are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat "Mie-mi pasă", realizat în memoria martirilor de la Timişoara şi a tuturor victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Al doilea concert, din data de 20 noiembrie, este de fapt o conferință „la patru mâini” unde VALENTINA SANDU-DEDIU și DAN DEDIU vorbesc despre „Mentori și maeștri ai muzicii românești”. Nu va lipsi, desigur, muzica - „Idile și guerrille” (pian la patru mâini), compozitor - Dan Dediu. Muzica sa degajă energie, claritate de exprimare, siguranţă melodico-armonică, bazându-se pe un simţ versatil al formei şi al culorilor instrumentale, precum şi pe o pendulare estetică între ludic şi tragic.

CONCERTINO ACCORDION BAND (REPUBLICA MOLDOVA), sub conducerea muzicală a lui EUGEN NEGRUȚĂ, artist emerit, va demonstra încă o dată pentru publicul larg, pe 26 noiembrie, că la acordeon se poate interpreta nu doar muzică populară, dar și clasică, şi jazz. De la bun început, ansamblul și-a fixat drept scop renașterea acordeonului clasic în Republica Moldova, până atunci el fiind cunoscut drept un instrument de muzică populară.

Ansamblul de muzică veche „ANTON PANN” a ales ca misiune să redescopere frumusețea muzicii vechi românești și să o împărtășească publicului aflat în seara de 29 noiembrie în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia” Craiova. Autenticitatea muzicii lor se bazează pe utilizarea instrumentelor de muzică tradițională, cu un sunet care să reflecte fidel emoția acelei epoci, precum și pe o intensă activitate de cercetare care a dezvăluit documente și manuscrise vechi.
Conducerea muzicală este asigurată de CONSTANTIN RĂILEANU, fondatorul și liderul Ansamblului „Anton Pann”, compozitor, dirijor, cântăreț și percuționist, cercetător al vechii muzici orientale.

Unicul concert coral al Festivalului „Craiova Muzicală” - ediţia 46 este programat pe 3 decembrie, în preajma zilei de Sfântul Nicolae, cu Formația de muzică bizantină „PSALMODIA” a Universității Naționale de Muzică din București. Ansamblul luat naștere în anul 1988, la inițiativa arhid. prof. univ. dr. Sebastian Barbu–Bucur. Scopul iniţial, păstrat în cele 2 decenii de activitate, este recuperarea muzicii românești de tradiție bizantină și promovarea unui model interpretativ autentic.

Închiderea festivalului va avea loc pe 6 decembrie cu un concert simfonic susţinut de ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII NAȚIONALE „SERGHEI LUNCHEVICI” CHIȘINĂU (REPUBLICA MOLDOVA), sub bagheta dirijorului DUMITRU CÂRCIUMARU. Dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău şi al Operei Române Craiova, Dumitru Cârciumaru este deseori invitat în Italia, Spania, Franța, Elveția, Germania, Rusia, Ucraina și România, amplul său repertoriu cuprinzând spectacole de operă și balet, programe simfonice și vocal-simfonice clasice și contemporane.

Biletele se procură de la agenţia Filarmonicii „Oltenia” Craiova (telefon 0251 414 698, program luni-vineri, orele 10:00 – 18:00).

******************************************
Ramona Bădescu

Ramona Bădescu    11/12/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian