Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Pagini de jurnal - Herman Victorov : " Din viata unui om oarecare "

Am avut bucuria să fiu la lansarea acestui volum „Din viaţa unui om oarecare” (Pagini de jurnal) apărut la Editura „Maple Red Publishing House” de pe langa revistaObservatorul din Toronto, semnat de autorul debutant la 81 de ani, Herman Victorov.

Era o întâlnire a publicaţiei Observatorul din Toronto cu cititorii săi, când s-a înfăţişat VICTOROV-Herman-
înaintea noastră un om a cărei personalitate puternică s-a impus din primul moment prin statura sa monumentală, prin pasul apăsat şi sigur, prin vocea bine timbrată, clară, prin gesturi, prin aerul pe care-l degaja. Înalt, doar patru centimetri îi lipsesc din doi metri, cu mişcări care surprindeau prin dinamism pentru anii purtaţi cu destoinicie, cu părul alb, vâlvoit, cu sprâncene negre, stufoase, cu aerul omului stăpân şi sigur pe el, din care nu lipseau semnele de caldă omenie, totul făcea ca prezenţa sa să fie remarcabilă.

Prima dată am auzit despre Domnia Sa cu mai mulţi ani în urmă de la nişte prieteni de familie care ne îndemnau să ne mutăm la Windsor, fiindcă „este acolo un român, Herman Victorov, care angajează şi sprijină emigranţii români pricepuţi şi harnici ca să lucreze în compania sa producătoare de capsule tari şi moi din gelatină, acele învelişuri în două culori, în interiorul cărora sunt prafurile-medicament din antibiotice”.
Prietenii aceştia ne vorbeau atunci cu mare entuziasm despre inovaţiile acestui inginer, inovaţii care au schimbat industria echipamentelor medicale, revoluţionând industria de profil, proiectând şi construind un nou model de maşini producătoare de capsule care au făcut dintr-un emigrant în Canada, în mai puţin de şase ani de la sosire, un multi-milionar cunoscut prin investiţiile făcute în toată lumea, inclusiv în România.
Cum copiii mei aveau deja servicii bune, nu s-au oprit mai mult la această propunere.

În următorii ani informaţiile despre succesele avute s-au înmulţit. Am aflat că a vândut şi instalat „la cheie” maşini şi operaţiuni de capsule în 26 de ţări care au dus la recunoaşterea performanţelor şi valorii companiei sale, a deschis noi oportunităţi de afaceri şi a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri români din Canada. Câteva proiecte au fost semnate chiar în faţa primului ministru al Canadei, Jean Chretien.
Pe acesta l-a însoţit în România în vizită la Cernavodă.
Când avea 76 de ani, a vândut compania, producătorului de capsule Qualicaps, deţinut de cel mai mare fond de investiţii din lume, Carlyle, în al cărui consiliu de administraţie se afla şi George Bush senior.
Deşi s-a hotărât să dedice mai mult timp familiei, a revenit la preocupările sale din tinereţe, îmbunătăţiri în procesul de prelucrare a trestiei de zahăr, sprijinit de o echipă pe care el a format-o.




Elena Buică    9/26/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian