Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
O perspectivă a unei imigrante asupra pericolelor internetului

În ultima ediție, a Observatorului am scris despre experiența mea cu internetul ca tânără imigrantă și am promis să continui cu partea a doua despre pericolele internetului pentru imigranții care nu cunosc potențialul.

Voi începe un pic deoparte de subiect, pentru a vă oferi un anumit context. Acu câteva zile, a fost raportat că pescarii din Norvegia au întâlnit o balenă beluga. Ceva normal, având în vedere poziția geografică a Norvegiei. Ceea ce era ciudat era că balena avea un ham de rușine înfășurat strâns în jurul capului. Zvonuri au început să zboare despre beluga, cum că ar fi putut fi instruită pentru actiuni militare și se afla în apă ca spion. În putin timp, au descoperit că hamul provine din Rusia, ceea ce a cauzat încă mai multe zvonuri.

Dacă numai ar fii atât de simplu să realizăm ce e spionare și ce nu e pe internet... Ca și copil imigrant, mi-a luat mult timp să-mi dau seama de pericolele internetului și, ca și adult, îmi dau seama tot mai mult la ce suntem expuși - și cât de puțin știm cu adevărat.

Este un subiect destul de mare, dar pentru a ilustra mesajul, voi folosi un exemplu simplu: telefoanele mobile – indiferent dacă aveți un celular de marca iPhone, Samsung sau Google.

La fel ca toți copiii care cresc și merg la universitate, alesem cel mai deștept telefon - un iPhone. A fost perfect: puteam să vorbesc, să scriu texte, să examinez articole de știri, să verific Facebook, banca, să-l folosesc ca hartă, calculator, sau instrument de cercetare pentru școală. Telefonul meu putea face totul - și mi-a costat un braț și un picior de întreținut. După câțiva ani la universitate, mi-am dat seama că un dmobil lipit de mâna mea nu era sănătos 24 de ore din 24, si am laut o pauză. Adică, mi-am vândut telefonul strălucitor și am cumpărat un telefon de bază cu nimic altceva decât abilitatea de a trimite texte și pentru a efectua apeluri telefonice. De asemenea, am anulat internetul de acasă și, practic, m-am întors într-o lume circa începutul anului 2000.

Timp de un an și jumătate fără telefonul meu strălucitor sau internet acasă, ce credeţi că s-a întâmplat? Am supravieţuit. Mi-am re-învățat creierul să gândească singur. Am și realizat că societatea nord-americana iubește telefonaele mobile prea mult, si nu le pasă dacă acestea causează boli de creieri, anxietate sau probleme sociale.

Apoi, cariera mea de autor a decolat, și nu a fost posibil să merg peste tot cu un laptop masiv. Așa că am cumpărat din nou un iPhone. Și cu un set nou de ochi, am putut vedea lucruri pe care nu le realizasem înainte. Anume, termenii și condițiile pentru fiecare aplicație pe care am instalat-o pe mobil erau destul de umbrite. Aplicaţiile în sine vroiau să-mi schimbe setările pe mobil. Plus că vroiau acces la tot felul de lucruri, de genul: imagini, contacte, texte etc. Se pare ca nu numai Rusia vrea să facă (presupus) spionaj. Fiecare aplicație pe care o instalați pe telefon, pe tabletă sau pe laptopul dvs. sau copiilor dvs. colectează date. Aceste date sunt utilizate și, în unele cazuri, vândute unor terțe părți pentru ca aceștia să poată afla mai multe despre dvs. ca și consumator și, astfel, să dezvolte produse care vă atrag.

Aveţi vreodată sentimentul că telefonul mobil vă ascultă? V-ați întrebat vreodată cum știu Google sau Facebook exact ce fel de anunțuri să vă arete? Este tocmai pentru că vă ascultă. Și le dați puterea de a face acest lucru. Prin instalarea anumitor aplicații, prin nerespectarea setărilor de confidențialitate, toate acestea permit companiilor să obțină acces la contactele dvs., e-mailurile etc. Bineînţeles, termenii și condițiile specifică acest lucru ... dar cine are vreodată timp să le citească? Este mai ușor să parcurgeți sfârșitul și să faceți clic pe "acceptați" decât să petreceți câteva minute în plus triând prin haosul discuțiilor legale. Și totuși, făcând astfel, noi dăm cheile regatului – regatul nostru, ca să spunem așa. Vieţile noastre. Fotografiile noastre. Și, da, aspirațiile noastre.

Data viitoare când alegeți o aplicație să instalaţi pe noul vostru mobil? Verificați acești termeni și condiții obscuri și aflați exact pe cine lăsaţi să intre în viață dvs.


Ottawa Mai 2019
Alexa Whitewolf    5/19/2019


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian