Rugã, mãrturisiri la cumpãna dintre ani
- tuturor Prietenilor și cititorilor Revistei OBSERVATORUL (Toronto, Canada)
I. RUGÃ,
pe care vã propun sã o rostim, rostiți zilnic, de cel puțin trei ori, cu voce tare: Îți mulțumesc, Doamne DUMNEZEULE, pentru tot și pentru toate. Te slãvesc. Te mãrturisesc. Te manifest și Te iubesc, Doamne DUMNEZEULE !
II. MÃRTURISIRI / SPOVEDANIE
1. Anul 2024 a fost (și încã este) unul NORMAL, în contextul evului satanist pe care Europa, Asia, Africa, America și Terra (…gloaba planetarã) îl parcurge. Din 22 decembrie 2012, adevãratul rãzboi este unul în plan SPIRITUAL și va fi câștigat de cei cu Credințã, în anii 2030-2033.
2. Nepoata mea din Craiova, MAYA-ELENA (elevã la Liceul de Artã „Marin Sorescu” din Craiova), a împlinit 14 ani la 16 mai 2024 și a primit Cartea de Identitate. Verișoara ei primarã, JULIA-MARIA, din Montreal (Canada) a trãit emoții similare la 9 decembrie 2023, deci cu cinci luni mai devreme. La mulți, sãnãtoși și rodnici ani, amândurora !
3. În februarie 2024, la Muzeul de Artã/ Palatul „Jean Mihail” din Bãnie, apoi în aprilie, la Casa de Culturã „Amza Pellea” din municipiul Bãilești, l-am omagiat pe scriitorul polivalent, prof. univ. dr., rector la douã universitãți din București PETRE ANGHEL, cel mai apropiat prieten al romancierului de geniu Marin Preda PETRE ANGHEL s-a nãscut în municipiul aviatorului erou Petre Ivanovici și al poetului Patrel Berceanu. PETRE ANGHEL ar fi împlinit 80 de ani de la naștere, dar, din pãcate, acum nouã ani a trecut în Eternitate.
4. În primãvarã, am scris și am lansat, în Bãilești, volumul PETRE ANGHEL 80 Chipuri poliedrice, în colecția „Pantheon” (Editura Sitech, 2024, Craiova, aproape 200 de pagini). Am continuat, cu consecvențã, colaborãrile la revistele „Flacãra lui Adrian Pãunescu”, „Observatorul” (Toronto, Canada), „Rațiunea”, „Opinia Teleormanului” (Alexandria) ș.a. Serialul despre „Caiete Macedonskiene” (din Flacãra) a ajuns la episodul 28 și sper sã se încheie cel târziu în ianuarie 2025. Alt serial substanțial l-am publicat despre monumentalul volum al II-lea din „Valori românești, valori europene”, publicat de Emil Lãzãrescu, în condiții poligrafice de excepție.
5. În fiecare lunã, i-am dus Domnului prof. dr. MARIAN BARBU (profesorul meu de Românã din clasa a IX-a D, de la „Frații Buzești”) câte trei-patru exemplare din cele mai importante reviste de culturã din România
6. Cu mâna pe inimã, vã mãrturisesc realitatea cã (și) în anul 2024 am fãcut SLALOM printre înhumãri, scrieri și rostiri de necrologuri, participãri la Festivalul Internațional SHAKESPEARE, la simpozioane, lansãri de carte, vernisaje de expoziții, la Festivalul Înfrãțirea Olteniei cu Transilvania, de la Ighiu (județul Alba). În fiecare zi de joi, de la ora 13, am fost prezent la reuniunile sãptãmânale ale Intelect Club „Mihai Viteazul” din Craiova (unde am prezentat câte douã-trei teme de dezbatere), desfãșurate la restaurantul Senator/ Casa Româneascã, din proximitatea Casei Științei și Culturii pentru tineret, din cartierul „Nicolae Titulescu” ori, acum în preajma vacanței de iarnã, la Casa Ghincea/ Hanul Hurezi, ctitorie a marelui voievod martir Constantin Brâncoveanu. Împreunã cu prof. univ. dr. Dinicã Ciobotea, prof. dr. Tudor Nedelcea și Emil Lãzãrescu, director fondator și realizator al periodicului național „Rațiunea”, am reprezentat Intelectual Club Craiova – președinte de onoare, Excelența Sa Domnul Ministru-Ambasador Petre Gigea Gorun, președinte executiv: general ® Gheorghe Popa - la simpozionul de la Mânãstirea Bistrița (județul Vâlcea) dedicat cãrții scrise de ieromonahul Veniamin Micle despre Bãtãlia de la Posada, unde Țara Româneascã a câștigat rãzboiul NU cu Ungaria (cum scriu mincinos, încã scriu ignoranții), ci cu întreaga Europã Occidentalã, care-și trimisese cei mai bravi cavaleri în oastea condusã de Carol Robert de Anjou.
7. Personalitãți de excepție nãscute în cer de-a lungul anului 2024: Mircea Anastasie Borcan (în ziua de Bunavestire), Mihalache Tudoricã, Gabriel Bratu, Iulian Șelaru, Gabriel Cotabițã, Silviu Prigoanã. DUMNEZEU sã-i odihneascã în cortul celor drepți !
8. La 16 noiembrie 2024 i-am pomenit de trei ani, la Biserica și în Cimitirul Ungureni, pe scumpa mea soție ARIANA / MARIANA și pe cel mai bun prieten al meu din viațã: ROMULUS Turbatu, jurnalist și scriitor plurivalent.
9. Rãtãcind Cartea de Identitate, am fost scutit de vibrațiile leonine ale alegerilor generale din 24 noiembrie și de scandalurile mizerabile care au fost provocate de anularea rezultatelor acestora, la trei zile dupã ce fuseserã validate și publicate în „Monitorul Oficial”. Prea Bunul DUMNEZEU hotãrâse, îmi place sã cred, zâmbind, sã amâne aceste alegeri, pentru ca sã-mi pot scoate o nouã Carte de Identitate și sã pot participa la alegerile, ce fi-vor programate în primãvarã !...
10. În aceste zile din dupã amiaza lunii decembrie 2024, am definitivat structura tematicã a proiectelor editoriale pentru 2025 și pentru anii ce vor veni. Iatã câteva: a. „Mircea Anastasie Borcan”, b. „DOAR 5 prozatoare oltence de top”, c. „DOAR 12 prozatori olteni de top” (probabil, douã, dacã nu chiar trei volume), d. „DOAR 11 poete oltence de top, e. …33 poeți olteni, f. …18 hermeneuți olteni de top”.
Tuturor,
TOATE doririle de BINE, SÃNÃTATE, PROSPERITATE !!!
PACE ! PACE ! PACE ! ………………
../.. DAN LUPESCU Craiova, 11 decembrie
|
Dan Lupescu 12/11/2024 |
Contact: |
|