Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Alimentatia naturala - Povestea painii

Stimată redacție,

Asociația Elta Universitate apelează la presa românească pentru a ne sprijini în această publicare a "Poveștii Pâinii".
Pentru orice detaliu ne găsiți in situl nostru www.eltauniversitate.ro, și pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție.

Cu respect, vă mulțumim.
--------------------------------------------------------------------------------



Scrisoare despre azime

Prin această scrisoare aș vrea să vă fac cunoscută prezența pâinii naturale în America de Nord. Aceasta este produsă de Asociația Elta Universitate în România și este rezultatul unei acumulări de experiențe în domeniul alimentației naturale neprelucrate a membrilor asociației în ultimii 12 ani.

La baza alegerii lor de a consuma doar alimente neprelucrate termic în ultimii doisprezece ani sunt nu numai dorințele lor de a fi mai sănătoși și de a se bucura de mai multă energie zi de zi, ci și cercetarea lor în laboratorul din Comănești, România.

Se cunoaște faptul că țesuturile și structurile organismelor uman și animal au o anumită calitate biochimică: sunt levogire, aceasta însemnând că conformația lor spațială tridimensională este rotită spre stânga, în timp ce planul luminii polarizate este deviat spre stânga. Când un animal este ucis, moleculele corpului său mort devin dextrogire - conformația lor spațială tridimensională este rotită spre dreapta, în timp ce planul luminii polarizate ce trece prin molecule este deviat spre dreapta. Același lucru se întâmplă cu toate produsele vegetale și animale “ucise” de energia entropică a focului: moleculele lor devin dextrogire. În consecință, produsele devin inerte biologic, pierzându-și activitatea biologică și hrănind celulele patologice ale organismului bolnav. Aceste celule patologice – inflamatorii, degenerative și mutagene, au structura lor biochimică bazată exact pe aceste molecule dextrogire, rezultate în urma tratamentelor termice intense.

Concluzia este simplă. Prin consumul de alimente moarte dpdv. biochimic, fie vegetale sau animale (inclusiv pâine coaptă), ale căror molecule sunt dominant dextrogire, organismul uman va favoriza formarea de celule inflamatorii (boli inflamatorii), celule infecțioase (viruși și bacterii), celule mutagene (cancere de toate felurile), și celule degenerative. Cea mai des întâlnită boală degenerativă este bătrânețea.

Pâinea naturală nedospită fabricată de prietenii mei în România se bazează pe un proces de deshidratare al tărâței de grâu. Pâinea naturală nedospită sau azimele, sunt făcute din tărâțe de grâu, zer, și chimen. Nu conține gluten, drojdie, sare sau alți aditivi alimentari și este recomandat să fie consumată împreună cu alimentație naturală neprelucrată termic. Prietenii mei din România recomandă pâinea pentru tratamentul următoarelor boli: diabet, gastrită, entero-colită, ulcer, hiperaciditate, depresie nervoasă, anemie, pancreatită, hepatită, ciroză, obezitate, constipație, disfuncții endocrine.

La sfărșitul acestei scrisori, aș vrea să vă reamintesc de o altă cercetare bazată pe efectul Kirlian, descrisă de doi autori englezi, H. Oldfield and R. Coghill în cartea lor “Partea nevăzută a creierului”. În două fotografii Kirlian se face comparație între clasicii fulgi de porumb și amestecul de cereale naturale inventat de Bircher-Benner, numit Muesli. Se știe că cerealele preparate termic pntru a deveni fulgi au suferit diverse perturbații mecanice și chimice, în timp ce muesli obținut prin mixarea ingredientelor nu a suferit nici o modificare chimică. Imaginile obținute, și repetate de câteva ori, reflectă diferența dintre cele două mostre: în cazul muesli s-a format o imagine intens luminoasă ca un glob solar, pe când în cazul fulgilor de porumb tratați termic, nu s-a emis nici o imagine luminoasă.

Așa cum se poate constata, efectul Kirlian ne poate permite de asemenea să stabilim cantitatea de bioradiații pe care o conține produsul. Și acest aspect energetic este important în vibrațiile terapeutice ale alimentelor pe care le consumăm. În acest fel câmpul de energie biologică poate fi eliberat de energiile de joasă frecvență (gânduri negative, violență), amplificând și manifestând energiile pozitive de înaltă frecvență, radiindu-le în mediul în care trăim.

Prietenii mei au uitat complet de mâncare gătită (fiartă, prăjită, coaptă). Ei sunt sănătoși și zvelți, au energia de a lucra mai mult de 9 ore zilnic, și arată mult mai tineri decât alți oameni de aceeași vârstă care au consumat mâncare tradițională gătită (cu sau fără carne).

Pentru cei care sunt interesați să cumpere pâine naturală (nedospită) și cărți despre alimentația naturală (neprelucrată termic), sau să obțină mai multe informații, vă rog adresați-vă lui Ion Dumitrescu la office@eltauniversitate.ro (www.eltauniversitate.ro), sau pe adresa Strada Pietricica, nr. 21, cod poștal 5475, Comănești, Bacău, Romania, unde se află laboratorul de cercetare, fabrica de pâine naturală și tipografia Asociației Elta-Universitate.

Asociația Elta-Universitate este o organizație non-profit ale cărei fonduri sunt folosite în cercetarea efectelor alimentației naturale (neprelucrate termic) și în crearea de sute și sute de rețete de alimentație naturală, de asemenea servite în cele mai atractive moduri de ornamentare și prezentare în toată România, în restaurantele Elta-Universitate, numite Saloanele de Alimentație Naturală Elta-Universitate.

Pentru cei interesați, Elta-Universitate oferă de asemenea benzi video cu mărturii ale celor ce s-au vindecat de diverse boli, inclusiv cancer (de orice tip) prin consumul de alimentație naturală și pâine naturală.

Elta-Universitate vă așteaptă. Adresați-vă pentru orice informație sau cerere pe care o puteți avea la office@eltauniversitate.ro, către Ion Dumitrescu.

Dacă nu luați în seamă informația din această scrisoare, vă rog cel puțin să o dați mai departe. Alți oameni au de asemenea dreptul să o aibă în mâinile lor și să decidă ce să facă in privința ei și cu ea.


Sincerely Yours,

Diana Cristescu, Toronto, Canada



--------------------------------------------------------------------------------

Povestea Pâinii


Bine ați venit în al 13-lea ceas. Sunt Ion Dumitrescu, m-am născut în 1945, 13 Ianuarie în București …

Povestea “Pâinii” este a noastră, a vieții, chiar dacă s-a scris prea puțin despre pâine a fost un motiv să o mâncăm mult. Este un aliment prioritar de care depindem…

Este povestea evoluției noastre așa cum și voi ați evoluat de la clienți la abonați, instituim acest procedeu și mai ales fapta sau marfa, să-i dăm un sens și voi, dacă vreți, acesta să fie unic …

Pâinea Naturală nu este o curiozitate, un moft, ea ne așteaptă de peste două mii de ani, făcând parte din alimentația “biblică”; vă dau doar câteva date despre această alimentație, înșiruind cele patru produse de bază: azima, ambrozia, nectarul și mana…

Vom mai avea ocazia aici să mai discutăm despre ele…

Asociația Elta Universitate, în urma cercetărilor, a refăcut aceste produse și pentru moment ne ocupăm de pâinea naturală.

Majoritatea care solicită acest produs au suferința, ceilalți considerându-se sănătoși, dar devine interesant cum cei sănătoși se feresc de boli, tocmai de aceea să vedem câte boli are sănătatea noastră. Faptul că nu se scrie la ora actuală despre patologia sănătății este determinat de mentalitatea medicinii alopate de a fi superfluă, formală, experimentală, bazându-se foarte mult pe chimio-terapie, dar ca să nu lungim prea mult vorba pâinii, unul din părinții medicinei, Hypocrat, cunoscut la ora actuală numai sub așa-zisul jurământ al medicilor. Pentru Hypocrat medicina era o filozofie, un factor pedagogic și preceptul la care ne referim: “alimentația voastră să vă fie medicamente și medicamentele voastre să vă fie alimentație”. După mine acesta este jurământul vieții pe care mă bazez în ultimii 20 de ani, cât și de mii de oamenii și din alte țări care au participat la cursurile Eltei Universitate. Nu pot să merg mai departe fără să aduc un omagiu medicului elvețian Ernst Gunter care a ajuns la aceleași concluzii, care au evitat atâtea consecințe…

Despre bolile sănătății noastre, sănătatea este doar un termen metaforic, ca și “ministerul sănătății”, deci am putea scrie, am rămâne surprinși de atâtea lucruri pe care mentalitatea le-a tratat cu indiferență. În principiu fiecare organ este un suferind, dar să o luăm de sus în jos, boala de bază numita artero-scleroză, la ora actuală, se instalează de la 13-15 ani. Ea nu se simte prin așa-zisa suferință, durere, dar o putem constata prin faptul că ne mișcăm mai greoi, evităm mersul pe jos și în general acțiunile fizice. Pentru începători, le putem da câteva date: sistemul circulator al sângelui, bazat pe o tubulatură -dacă o punem cap la cap, are o lungime de 170.000 de kilometri (distanța de la Pământ la Lună, dar nu și întors), respectivele canale se împart în trei : artere, vene și capilare. Este un sistem mecanic (fiziologic), prin care circula o cantitate incomensurabilă de substanță sanguină (de la degetul piciorului până la creier, vitezei așa-zisului sânge îi trebuie doar 3 secunde. Astfel că se vehiculează, în afară de sânge, un așa-zis organism lichid, dar în urma alimentației obținute prin tratamente termice (denaturare) -multe substanțe prin oxido–reducere… mai concret: din organic (natural), devin minerale. Dar ca să facem economie de tratamente termice, le luăm și pe cale directă: apa, clorura de sodiu (sare) și în ultima sută de ani -medicamente. Aceste substanțe sunt antrenate de fluxul sanguin, o mare parte dintre ele se depun pe pereții interiori ai tubulaturii. Cu timpul depunerea se îngroașă și putem spune că arterele și venele noastre s-au betonat…

Continuăm cu celelalte boli, nu mai intrăm în amănunte, pe acestea le puteți găsi în atâtea cărți de medicină, pe care le găsiți la orice librărie.

Dermatologia este un câmp vast și spectaculos, dar mai mult spectaculos decât de cercetare, dar spectacolul nu se termină happy end. Începem cu pubertatea când apar așa-zisele probleme eporeice (coșuri). La acest capitol stăm bine-rău dar nimeni nu simte că este vorba de o dermatoză care se generalizează, ne obișnuim cu ea dar să nu uităm că derma este al doilea rinichi, având suprafața de peste doi metri pătrați, dar am promis să nu mai intru în amănunte…

Cauza și cauzele sunt dominate de alimentația denaturată.

Stomatologia, un alt roman, în care eroii (personajele) cad unul cate unul la datorie. Aceeași cauză, plus efectele termice (o înghețată sau o ciorbă fierbinte).

Cardiologia asigură și ea aportul între o patologie materialistă, de altfel suntem foarte inimoși și noi, numai că protagonistul nu prea rezistă, în afară de celelalte cauze mai intervin și cele din psihologie: egoismul, orgoliul, trufia, toate suportate de acest organ (în astrologie asociat cu soarele). Numai la acest capitol se poate scrie o bibliotecă, dar aș încheia cu o simplă concluzie: fiți buni pentru a avea inima bună…

Să privim ficatul de la distanță, fiindcă din apropiere este un pateu și armata de peste 200.000 de medicii, însoțită de o alta de 400.000 de asistenți, după lupte grele au învins, astfel că populația a fost convinsă: decât să nu ai nimic la ficat, e un act patriotic să ai hepatită. Cei care și-au dat silința au ajuns la ciroză. Aceleași cauze, aceleași efecte…

Despre nutriție (alimentație), nutriționiștii sunt primele victime, dând un exemplu de curaj și abnegație. Lor le datorăm vastul vid al alimentației, rămâne ca academia suedeză să-și continue adevăratul curaj, de a topi glaciațiunea materialistă. În privința vederii, peste 80% din populație este la diferite grade de afecțiune. Auzul, sistemul locomotor și alte acuități sunt supuse aceluiași regim, în care cauza de bază este alimentația denaturată. Dar să terminăm și noi cu înșiruirea aceasta, trecând repede peste afecțiunile encefalului, finalizând cu una dintre cele mai necunoscute ca adevăr dar cunoscute ca ignoranță: experiența erotică (în fapt, aceasta ucide… dar tot ea ne da și viață).

Alte detalii originale le găsiți în bibliografia Eltei Universitate, începând cu “Colecția 17”, care are peste 50 de titluri originale, casetele audio sub formă de bandă magnetică sau Compact Disk. Aceeași “Colecție 17” o puteți cunoaște sub cele două CD-uri, dar mai aveți la dispoziție cursuri filmate pe CD-uri, toate acestea vă stau la dispoziție Apropo de CD-urile filmate, acolo puteți vedea pe viu lecții de preparare a alimentației naturale, cât și cursuri de o dimensiune holistică ce pot contribui la recunoaștere.

Revenind la pâinea naturală, este primul pas de a ieși din acest popas a unei patologi indescriptibile, cu răbdare și mai ales bun simț și chiar curaj, nimeni nu se va opune pentru a evada din această agonie. Fiecare este dator să-și aprofundeze, să-și apere drepturile la sănătate, chiar dacă acestea intră în contradicție cu mentalitatea și cursul oficial al științei materialiste. În aceste texte ale poveștii pâinii nu vrem să facem o publicitate, ci din contră, să vorbim în al 13-lea ceas de soarta noastră. Vorbeam mai sus de curaj, acesta-i necesar, deja cred că ați avut destule conflicte cu ceilalți referitor la această alimentație. Aceasta este proba prin care nu oricine are acces la libertatea vieții. În experiența noastră am observat multe asemenea probe în care cei care și-au dorit așa ceva, au fost readuși în rânduri fiindcă au renunțat să mai facă asemenea gafe…

Referitor la răbdare, trecerea de la o alimentație la cealaltă nu se face prin voință, dorință, scop… Este un act primordial, astfel că mimetismul nu are nici o șansă de rezolvare, este necesara o experiență bine documentată, tocmai de aceea vă susținem cu aceste texte cât și cu celelalte; drumul, cu cât e mai lung, e mai sigur, vom merge împreună, situație ce solicită să ne cunoaștem, mă refeream la bun simț, despre acest aspect însăși cele două cuvinte spun totul.

Cu o floare nu se face primăvară, respectiv pâinea naturală, dar pentru a vă ridica moralul, după ce veți depăși o fază, vă așteaptă același meniu ca și al celorlalți fiindcă ne-am luat o deviză: gustul forma și culoarea să fie păstrate. Astfel că veți întâlni o sumedenie de ciorbe, mâncăruri, deserturi și băuturi pe care le-am realizat împreună cu echipa în cei peste 12 ani.

De ce spun în prima fază, pe care trebuie să o treceți? De la bun început trebuie să acceptăm o consecință a acestei alimentații clasice, una din constantele corpului nostru este asa zisul pH, sau raportul bază-aciditate. Nu ne spune prea multe faptul că elementele bazice trebuie să fie peste 70%, respectiv cele acide 20 și ceva %. La ora actuală, spre stupoarea noastră, el este inversat. N-am pretenții că aceste cuvinte să vă impresioneze, dar atunci când este prea târziu spunem: “- Și daca știam!… “ Acum doar citiți despre aceste “- dacă știam”, “dacă știam” este o constantă a conștiinței… În afară de situația pH-ului, cei peste 11 m de tubulatură digestivă, împreună cu cele două cavități, bucală și anală, căptușită cu o mucoasă, aceasta este arsă, degradată, degenerată…

Numai grație acestor două aspecte facem ca alimentația naturală căreia vă veți dedica să nu fie luată direct și inconștient. Fiziologia acestui sistem, corpul fizic, s-a adaptat la aceasta bulversare a pH-ului, astfel că trebuie să o luăm încetul cu încetul, aceasta este prima fază la care mă refeream. Vă dau un simplu exemplu: laptele este singurul produs pe care îl folosim la naștere, după care fugim ca dracu’ de tămâie și totuși mamele nu-și pasteurizează laptele de la sân, oferind copiilor lor așa-zisul lapte crud. Să nu uităm fiziologia copiilor, în care cel puțin pH-ul este în limitele normale. Dar hai să îl convingem pe dracu’ să nu mai fugă de tămâie; și mie mi-a plăcut foarte mult laptele, la început nu știam ce este pasteurizarea, dar când am trecut la această alimentație, am văzut că laptele este un produs prioritar care restabilește pH-ul, numai că nu trebuie pasteurizat. De fapt vaca nu are timp de așa ceva.

Și totuși, pe fondul vostru, a bea acest lapte natural este ceva groaznic și veți da dreptate celorlalți că așa și pe dincolo. Concret, din momentul în care v-ați decis (acțiune mentală) asupra acestei alimentații, referitor la lapte, care trebuie să fie natural, trebuie să înțelegem un lucru: să nu mai confundăm laptele cu o băutură (nou-născuții nu beau, ci sug laptele). E bine să știm că acest produs natural este o substanță limfatică deosebit de complexă. Poate metoda mea să fie fiabilă: la început luam 3 lingurițe de lapte, după o oră -alte 3, astfel că am obișnuit organismul să nu mai reacționeze; chiar și acum după 20 de ani folosesc lingurița la lapte, sau în situații când pot face abstracție de lingurițe, iau o gură de lapte pe care o nu înghit imediat; las să treacă cel puțin 10 secunde, după care o înghit încet, dar chiar și la acest nivel, rația zilnică nu are rost să depășească o jumătate de litru…

Ne întoarcem iar la pâinea naturală, pentru moment ea este o curiozitate, tratată ca atare. Suntem singuri producători de această curiozitate, în topul producătorilor; după mine nemții ar fi pe locul II, numai că ei folosesc apa (după cele spuse și cele pe care le vom mai spune, spre uimirea noastră, apa nu face parte din viață). Deci este un produs fibros; americanii sunt din ce în ce mai convinși de această proporție a fibrelor, sunt pe drumul cel bun dar mai au, în cazul nostru fibra (să nu uitam că orice fibră alimentară este un diminutiv al celulozei), este tărâța de grâu. Prin umectare cu zer de la laptele natural, cu un condiment la dimensiuni homeopatice, respectiv chimen, se obțin aceste lamele prin deshidratarea lor, această pâine naturală. Să vedem două aspecte ca argument: filozofia Eltei Universitate este trecerea de la pasteurizare la deshidratare (Louis Pasteur va respira ușurat ca nea Ion l-a ajutat). Celălalt argument: când auzi de la bucătărie “-cine a mâncat coaja de la pâine ?”… într-adevăr, aceste lamele au un gust specific, respectiv plăcut. Să nu uităm că mii de oameni la ora actuală (procesul fiind ireversibil) consumă numai această pâine naturală. În procesul de fabricație acest aluat pe care îl facem noi poate primi multe și minunate alte produse cum este pâinea naturală cu brânză, pentru ardeleni cu boia, tot așa cu ou de găină, pentru olteni cu porumb și pentru “credincioși” înlocuim tămâia cu apa…

Este uimitor chiar și pentru noi cum această pâine naturală este și medicament și aliment din antichitate, iar o respirație ușurată și una din primele surprize este scăderea glicemiei la diabetici, practic se poate renunța la insulină. Distrofia, rahitismul, obezitatea, dermatozele, nutriția defectuoasă, cedează în corpore (să nu uităm că o altă denumire a acestei pâini naturale este “pâinea Domnului”). Să facem o prima concluzie la această întâlnire, vă veți salva, salvându-i și pe ceilalți și aceasta doar grație exemplului personal, medicina alopată cu cei 700.000 de soldați nu ne va face nici un rău. Ceea ce am realizat noi pe plan mondial, încep să se miște factori responsabili, să nu uităm cum în aceste zile suedezii au tras un semnal de alarmă. Vor urma și alții, numai că școala Elta este intr-un net avans fata de ceilalți. Chiar daca veți spune și voi: “ce poate naște Nazaretul”, face parte din probele voastre…

De acum încolo, odată cu primirea pachetului vostru, veți avea și această hrană spirituală, împreună cu cea determinată de pâinea naturală, amândouă una sunt. Pentru lămuriri, date particulare, ne puteți solicita prin e-mailul nostru (info@eltauniversitate.ro) sau sunteți bineveniți într-o vizită la fabrica-laborator a Eltei Universitate, unde veți vedea echipa care lucrează aici; a terminat și cu alimentația naturală, mai concret te apucă râsul, nu ne mai pasionează interferența, ne bazăm pe energia cosmică și mergem înainte pentru a sta în față.


Ion, 10 Mai 2002, Caim


--------------------------------------------------------------------------------


Echipa Elta Universitate
http://www.eltauniversitate.ro - Home of Natural Nutrition
Contact: office@eltauniversitate.ro
Tel. (+4) 0722.371.107




Ion Dumitrescu    8/23/2002


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian