Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


In trafic : Frica

De ce ne este frică ? Ce ne face să ne trezim in miezul noptii ? Ce nu am vrea să ni se intâmple ? Când nu ne mai este frică înseamnă că am învins, sau că am ascuns temerea si ocolim obstacolul pentru moment ?
Fiecare are o frică, dacă nu mai multe. Copii fiind, ne este frică de aproape orice. Crestem si pe masură ce crestem învătăm că frica poate fi învinsă prin cunoastere. Ne este frică de păianjeni pentru că nu stim nimic despre ei. Ne este frică de întuneric pentru că, dacă nu vedem, credem că nu putem pentru că nu stim ce ne asteaptă. Ne este frică să trecem pe rosu pentru că am putea fi penalizati (incredibil, dar ăsta pare a fi primul gând si nu cel de a ne frică să nu accidentăm pe cineva sau chiar pe noi însine). Prima frică este de a nu ni se întâmpla ceva rau nouă însine. Si atunci reactionăm, ne autoapărăm prin prevenire.
Putem spune că, comportamentul nostru este guvernat de frică ? Poate fi privită existenta noastră ca fiind rezultanta fricii ? Ne trezim la timp ca să nu întârziem la locul de muncă. Ne suprimăm reactiile ca să nu sărim calul. Ne plătim facturile ca să nu fim penalizati. Toate aceste restrictii ni le asumăm ca si merite si asteptăm să fim răsplatiti cumva, nu imediat, ci la un moment dat, în viitor. Frica de esec este cea care te împinge de la spate, care te face să străngi din dinti.
Dacă nu-ti este frică înseamnă că ceva nu e în regulă cu tine. Când spui "Nu mi-e frică !" este de fapt un risc calculat pe care ti-l asumi pentru că stii că ai sanse mari de reusită ? Stii îndeajuns cât să ai o anumită sigurantă care să te ajute să te concentrezi si poate chiar să duci la îndeplinire ceva ce pe altii îi sperie. Încrederea în sine, care vine cu experienta, cu trecerea timpului, ne face să iesim din casă dimineata. Si atunci lumea spune despre tine că ai curaj să faci una si alta având în vedere faptul că......si pretextele încep să curgă. Fiecare are însă pragul lui peste care nu trece. Nu si-l stabileste dinainte, ci stie, pur si simplu că l-a atins si de acolo mai departe este loterie pentru el. Stie că numai până acolo poate controla fenomenul. Si atunci spunem : "Mi-e frică ! Eu mă opresc !"

Rares Mantaila    12/13/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian