Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Remus Spiridon - un muzician din Montreal

Am copilarit impreuna. Aceleasi idealuri. Aceeasi muzica” tare “ne-a tinut departe de cenusiul zilelor comuniste. Visam atunci sa vedem greii heavy-metalului mondial impreuna cu o sumedenie de prieteni. Noi,cetateni canadieni,am reusit. Iar el continua sa faca ceea ce ii place:muzica.

L-am cunoscut in orasul natal,de pe malurile raului Barzava.
Acel loc plin de heavy metalurgisti numit Resita. Era mai mare decat mine si devenise un lider in anturajul roackerilor.Muzica noastra era un mod de refulare dar si un motiv de a enerva cadrele
de partid.Plete,geci de piele si zgomotul nu erau pe placul comunistilor. Mai ales muzica zapacita...Au participat la “Cantarea Romaniei” la sectiunea rock, si in finala pe tara de la Bucureasti au avut parte de cea mai maré surpriza...A venit unul dintre membrii juriului,unul cu ceafa groasa si le-a spus ca aici e sectiunea rock,ce canta ei e altceva...Ba mai mult am avut amici care au dat cu subsemnatul pe la securitate. Apoi au luat ceva “ghionturi” si au dormit in arest.Nici macar apa nu era grátis...Deoarece erau rockeri.In conditiile de atunci Remus impreuna cu priete nul lui cel mai bun Adi Cazacu,fac un mare efort si vand bicicletele primite cadou de ziua lor si isi cumpara fiecare cate o ghitara si cate un difuzor,apoi isi construiesc niste boxe. Incep sa cante in garajul tatalui lui Adi,undeva sub deal.Formatia muzicala infiintata au numit-o’Transrock’,adica transilvanian rock. Fiind in liceu si avand nevoie de un tobosar,li se alatura Sorin Chirculescu,un mare electronist care le face si niste statii bune la vremea aceea.Printre cei care ni s-au alaturat ca membrii au mai fost Petocz Hardy,un foarte bun pianist,am mai avut niste colaborari cu Costi Iorga-clape,Dorin Buta-voce si Ovidiu Lipa-tobe..
Cei trei au fost tot timpul sfatuiti si sprijiniti de doi mari muzicieni componenti ai bandului oradean “Celelalte Cuvinte”,Calin Pop si Ovidiu Rosu.
Cateva concerte locale,o participare la binecunoscutul festival de muzica rock ,“Timrock”, ba si un debut pe scena “faimosului” cenaclu “Flacara”al regretatului Paunescu.O faima locala estompata de lipsa de instrumente,sprijin si chiar material.In decursul a citiva ani componenta se schima.Ca si numele formatiei.”Pentru voi” va avea un vocal feminin-Laura Stitner,la tobe il gasim pe Calin Penda si basssul e facut de Toma Ricardo”Rokko”. Una din piesele lor -Nascut din Furtuna,datata 1988,se poate asculta pe youtube.Urmeaza o perioada de supravietuire si un proiect muzical numit “4 U” in care Remus debuteaza ca technician de sunet.Tineri de atunci se numeau Radu Hannes,Cristi Jakab si Robi Spiridon.Vocea continua sa fie a Monei Sitner..Cantari prin birturi si restaurante.Iar dupa 1990 aproape toti parasesc tara cei mai multi dintre ei stabilindu-se in Germania unde continua sa cante.

Remus a inceput o noua viata in Montreal mergand la cursuri.Domeniul ales fiind tot vechea lui dragoste:muzica.Termina o scoala prestigioasa in domeniul sunetului si al tehnologiei digitale Musitechnic.Are probleme in a face rost de soft-uri si de vst-uri,instrumente,toate costa,incearca sa-si faca relatii in lumea muzicii si are o colaborare cu un fost coleg de scoala,Bryan Quaye,care din pacate se muta in Calgary.
Continua sa faca muzica buna, uneori prelucrand teme si piese mai vechi din repertoriul romanesc.
Ii puteti asculta compozitiile pe siteul www.newtransrock.com.


Cezar Popescu / Toronto

Cezar Popescu     11/29/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian