Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Despre Asiguarea de boala grava “Critical Illness”


Din ciclul “mie nu o sa mi se intample niciodata” am sa va povestesc cum mi-a decurs o parte din ziua de Victoria Day.Se anunta o zi spelndita si aveam planuri de o drumetie insa pe la ora 11 am m-a sunat o cineva sa merg de graba downtown Toronto la St Michael Hospital pentru ca o ruda a facut heart attack si se afla la terapie intensiva.Aproape ca am scapat telefonul din mana la auzul acestei vesti pentru ca era vorba de un barbat in varsta de 36 de ani din cate stiam fara sa fi avut vreodata probleme de sanatate insa fumator.Am mers la spital, am vorbit cu el, era intr-o stare stabila ii facusera o procedura numita angioplastie ca sa-i “desfunde” arterele coronare.Acum dupa atatea zile este in refacere si ia un pumn de pastile.Nici lui nu-i vine sa creada ce s-a intamplat.
Cu tipul asta am vorbit de asiguari acum 6 luni cand i-am revizuit politele de asigurare pe care le are si i-am explicat ca nu este bine acoperit pe parted de asigurari de sanatate.
A ras si mi-a spus ca “mie nu cred ca o sa mi se inatmple niciodata”.
In Nord America, 50% dintre barbati si 33,5% dintre femei cu varsta pana in 40 de ani sunt predestinati sa dezvolte o boala cardiovasculara a arterelor coronare.(sursa: Framingham Heart Study 2008) iar in Canada 41,2% dintre barbati si 37,6% dintre femei vor suferi de cancer pe durata vietii (sursa Stats Canada 2009).
Industria de asigurari a venit in intampinarea acestei probleme prin crearea unei forme de asigurari de sanatate care sa compenseze golul financiar care va apasa pe acesti oameni si asa necajiti datorita bolii cu care vor trebui sa lupte.
Criticlal Illness insurance este tipul de asigurare de sanatate care prevede furnizarea de catre compania de asigurari a sumei de bani asigurate si intr-o singura transa in cazul de imbolnavire foarte grava a persoanei asigurate, cu conditia ca persoana asigurata sa supravietuieasca cel putin 30 de zile de la data diagnosticului.Ca si in cazul asigurarilor de viata banii primiti nu sunt impozitati si nu exista restrictii la modul cum vor fi folositi banii de catre beneficiar.Deci beneficiarul este chiar persoana asigurata, respectiv aplicantul pentru asigurare.
Tipurile de boli acoperite sunt cam aceleasi la fiecare companie de asigurari ajungandu-se pana la o lista de 23 de boli insa cele mai insa dupa numarul de solicitari de daune (claims) in top 3 se situeaza : cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral.Pe urma urmeaza chirurgie bypass pentru arterele coronare, insuficienta renala, scleroza multipla in placi(MS), Alzheimer, Parkinson. Coma, Paralizie etc.
Planul cu cea mai mare cautare in prezent este cel care are optiunea de returnare a tuturor ratelor lunare platite la momentul expirarii politei daca pe durata de viata a politei nu s-a solicitat nici un claim.Cu alte cuvinte investesti fara nici un fel de risc pentru ca iti faci asigurare si daca pana la expirarea politei nu esti diagnosticat cu nici una din bolile asigurate de catre polita, la expirarea politei primesti toti banii platiti inapoi.E ca si cum ai muta lunar o suma modica dintr-un buzunar intr-altul insa daca te imbolnavesti grav te trezesti cu o suma imensa comparativ cu ce ai mutat tu lunar care iti vine in ajutor.
Am vazut multa lume care face o mare gresala si confunda critical illness cu disability insurance.Disability insurance, despre care voi mai vorbi, cunoscuta ca si “income replacement” insurance prevede furnizarea unei sume lunare de bani pentru inlocuirea venitului pierdut datorita unui accident sau a unei imbolnaviri care creaza o disabilitate datorita careia persoana asigurata nu-si mai poate exercita sarcinile normale de lucru la job.
Asa cum o spun mereu ofertele de asigurari sunt multe de aceea pentru a evita situatiile neplacute si gasirea celei mai bune solutii corespunzatoare bugetului si nevoilor fiecaruia este recomandata consultarea unui agent licentiat.


Emil Popescu
Insurance advisor, RBC Insurance
Tel:416 289 8779, cell:647 377 0410
emil.popescu@rbc.com


Emil Popescu    6/22/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian