Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Semne de întrebare : Bucurie si implinire2010 – un an care ne situează, atât prin cifrele care-l reprezintă, cât si prin progresul rapid din diverse domenii ale stiintei, în universul stiintifico-fantastic al romanelor unui Vladimir Colin sau Isaac Asimov.

Si totusi, în pofida acestei ametitoare evolutii a tehnologiei, care pare a ne răpi din ce în ce mai mult dreptul la răgaz, la liniste si meditatie, găsim, ca si în trecut, la început de an, o clipă pentru a arunca o privire în urmă, la ceea ce a fost, la ceea ce am înfăptuit, la cei ce, poate, nu mai sunt, precum si la cei care ne-au însotit până la această piatră de hotar a prezentului. Găsim asadar răgaz pentru putină filosofie, încercăm să tragem concluzii si să câstigăm, sperăm, mai multă întelepciune, picurăm o lacrimă pentru ce am pierdut si ne hrănim cu sentimentul de recunostintă pentru tot ce a fost bun în viata noastră, privind în acelasi timp cu încredere si sperantă către viitor.

Un gând bun la început de an se îndreaptă, firesc, către un prieten credincios – “Observatorul” – acest minunat spatiu de întâlnire al mintilor si al inimilor care pulsează cu aceeasi bătaie, în acelasi ritm, după aceleasi coordonate. Un gând bun la sapte ani de colaborare si încă si mai multi ani de cunostintă, un gând plin de gratitudine, dictat atât de ceea ce ne-a dăruit si ne dăruieste “Observatorul” nouă, celor ce trăim într-un univers diferit de cel de obârsie, cât si de vidul născut în noi de simpla idee a ceea ce ar fi fost viata culturală românească din Toronto fără această publicatie.

Un gând bun pentru eternul îndrăgostit, marele si entuziastul iubitor al literaturii, al cărtii, a cărui inimă bate neobosită sub filele fiecărui număr al “Observatorului” - domnul Dumitru (Puiu) Popescu. Un gând bun pentru toti cei care fac această publicatie să existe – colaboratori, redactori, tipografi – prieteni credinciosi ce se întâlnesc si se regăsesc cu fidelitate atât în spatiul virtual al paginilor de ziar, cât si în spatiul real al sedintelor cenaclului, adevărat colt de sezătoare, univers cultural si tărâm de poveste.

Un gând bun asadar celor care, constienti sau nu de acest fapt, scriu acum o părticică de istorie, ce fi-va poate citită peste generatii, si care acum, la timpul prezent, dăruieste sufletului sI spiritului, bucurie si împlinire.

La multi ani!

Eliza Ghinea / Toronto

Eliza Ghinea    1/20/2010


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian