Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Sanatate : Toamna - Pregatire pentru sezonul racelilor

Toamna este timpul cind incheiem proiectele lasate deoparte pe timpul verii si totodata incepem altele noi. Este insa sezonul de tranzitie cind ne pregatim pentru sezonul "racelilor".

Schimbarile de sezon in jurul echinoxului este cel mai potrivit moment pentru a incepe o revitalizare a organismului.

In medicina orientala traditionala, toamna este asociata cu elementul metal care joaca un rol important nu numai in creatii structurale ci si in comunicare (ex. sirma metalica face posibilo comunicarea si la fel electricitatea).

La nivel anatomic, elementul metal este asociat cu plaminii, intestinul gros si piele. Daca cineva reinde o raceala in timpul iernii, este ca rezultat direct al slabirii acestor organe in timpul toamnei. Pe de alta parte, daca aceste trei organe sint fortificate din vreme, toamna, pposibilitatile de a ne imbolnavi, de a capata o raceali dupa raceli sint mult mai rare.

1.Metalul este asociat deasemenea cu grijile prea mari, suparerile profunde, emotiile neplacute, etc. Cine poarta continuu aceste emotii triste, vor incerca boli cronice de plamini. De aceea toamna este un timp excelent pentru a ne intari sanatatea si a preveni imbolnavirile din timpul iernii.

Cel mai simplu de urmat pentru a ne intari sistemul respirator este sa dam atentie resperatiei incercind sa respiram cit mai profund. O respiratie corecta se face atunci cind cu fiecare inspiratie abdomenul se misca "in and out". Mai mult insa, calitatea aerului inhalat este de asemenea un factor determinant in fortificarea sistemului respirator. Cu cit aerul pe care-l inhalam este mai proaspat si ozonat (aer de munte), cu atit mai bine. Este insa important bde retinut ca plaminii nu agreaza aerul foarte rece si umed, plin de toxine. Cum toamna vine citeodata prea devreme si pe neasteptate, este bine sa evitam momentele cind simtim rece si umed in jurul nostru.

2.Al doilea organ care cere deosebita atnetie este intestinul gros. Sistemul digestiv este supra solicitat in timpul verii cu activitati de vacanta si multe BBQ-uri; arsurile de pe carnea fripta sint cancerigene, nedigerabile, iar cind acestea ajung in intestinul gros il face sa devina obosit si sa depoziteze multe din reziduri. In mod normal scaunele ar trebui sa se intimple dupa fiecare masa ca rezultat al refluxului gastrocolic.

Congestia intestinului produce o multime de simptome ca: pierderea tonusului (care produce discomfort general in aria abdomenului), dureri de spate jos si la mijloc, senzatie de presiuni in cap si sinusuri, dureri de cap si in git, nervozitate generala, lipsa de energie si de entuziasm.

Doua alte organe asociate in functionarea lenta a intestinului gros sint ficatul si vezica biliara(galll bladder). Masurile de prevenire la timp sint recomandate pentru toate virstele.

Curatirea intestinului gros incepe cu schimbari ce le putem aplica in dieta zilnica: eliminarea de produse sintetice, conservante, si cele care produc mucus cum sint brinza topita, produsele lactatedulciurile si conservele de carne (processed food). Toate acestea produc putrefactie si fermentatie ridicind nivelul de toxicitate al intestinului gros.(colon).

La toate aceste masuri de precautie, medicina naturista ofera multe alte posibilitati de prevenire si tratament natural ori homeopatic pentru toate conditiile medicale. Modalitatile de tratament sint: produse din plante, homeopatice, acupunctura.

Acestea sint recomandari generale; pentru a le aplica la o anumita persoana, considerati consultarea unui medic naturopat licentiat (aveti tot dreptul sa va uitati dupa diploma de specialitaste si dreptul de a practica aceasta medicina care trebuie sa fie afisate in cabinetul respectiv). Cabinetul nostru ofera optiunea de tratament prin internet.

Ceva ajutator in cazurile racelilor este "vaccinul" homeopatic( Colds and flu shot), care il gasiti pe site-ul nostru.

Si acum va invit sa-mi lasati comentariile d-voastra pe Blog-ul meu, www.askdoctoranca.com

Tot acolo puteti sa va testati nivelul d-voastra de imunitate GRATUIT cind completati Dr.Anca’s TOXICITY Self-Test; de asemenea, puteti sa sis va inscrieti la teleseminarul pe acelasi topic : www.telehealthsecrets.com/teleseminars.


Dr. ANCA MARTALOG, N.D. este Doctora Naturista si Homeopata care practicaAcupunctura, Herbologie, Homeopatie, BodyScan 2010, Nutrition si Lifestyle Modification la

282 Elgin Mills West in Richmond Hill, ON. Pentru mai multe informatii, vizitati www.doctoranca.com , iar pentru a participa gratuit la tele-seminare pe acest topic, visitati www.telehealthsecrets.com

--
Best of health and spirits,
Dr.Anca Martalog,N.D. www.doctoranca.com
www.askdoctoranca.com www.telehealthsecrets.com
Follow me on Twitter: www.twitter.com/doctoranca

Dr.Anca Martalog    9/26/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian