Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


" Românii din jurul României în imagini "


Intâlnirea grupului Observatorul ( colaboratori ai revistei, cenaclul Nicapetre si Teatrul Tudor Musatescu) din 17 septembrie a.c. va fi onorata de prezenta Dlui Prof. Vasile Soimaru din Chisinau care isi va prezenta cartea " Românii din jurul României în imagini "

Cele 272 de pagini format A3 si 850 de fotografii color ale acestei carti - unice în tot arealul românesc - deconspira, mai întâi, efortul urias al autorului.
Timp de cinci ani, pe banii si cu talentul lui, de multe ori în singuratate deplina, Vasile Soimaru s-a deplasat în comunitatile românesti din jurul României - din Caucazul de Nord si pâna în Grecia si Bal-canii de Vest - si a surprins în imagini de o rarisima frumusete viata reala a acestor comunitati. Fotografiile lui Vasile Soimaru, fie ca sunt realizate în satele românesti de pe Nipru, în Maramuresul istoric, în Ungaria, Cehia, Albania, Macedonia sau Grecia, fie în Basarabia natala sau în Bucovina, ne reprezinta viata românilor din acele zone în toata amploarea ei fiintiala - arhitectura de cult si case de locuit, garduri si porti, câmpuri si crânguri, fântâni si izvoare, ziduri stra-vechi si scoli contemporane, mode vechi si mode noi, tipuri de costum popular românesc, dar si tipuri de români acomodati sau neacomodati la conditiile reale în care locuiesc.
Nimic valoros nu scapa de ochiul atent al cer-cetatorului stiintific Vasile Soimaru, nimeni nu poate spune, dupa ce priveste fotografiile lui, ca oamenii si lucrarile lor, surprinse la începutul mileniului III de artistul si omul de stiinta basarabean, nu fac parte din românitate.
Strajuita de harta României Mari si de Coloana Infinitului - care la Vasile Soimaru are radacini în Marea Adunare Nationala a românilor din Basarabia -, "Românii din jurul României în imagini" prezinta neamul românesc asa cum sta el acum, la începutul mileniului III, pe harta cea noua a Europei. Este unul din cele mai frumoase cadouri pe care un român din Basarabia l-a facut Patriei sale, România.


Observator    9/16/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian