Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pericolul obezitatii

Epidemia obezitatii a fost semnalata in jurul anilor 1990. Nu este de glumit cu kilogramele in plus. In ultimii ani, aceasta "epidemie "s-a extins in toate regiunile globului iar in unele locuri a atins cote alrmante. Obezitatea este in crestere numerica si in rindul copiilor.

Obezitatea este caracterizata prin acumularea de tesut adipos in exces care atrage consecinte asupra starii de sanatate. In stabilirea diagnosticului de "obezitate" se folosesc anumiti parametri:

BMI (body mass index= adica indicele de masa corporala), circumferinta taliei si procentul de grasime corporala. BMI este raportul dintre greutate (in kg) si inaltime. Cu cit BMI este mai mare, cu atit riscurile pentru sanatate cresc. In functie de distributia adipozitatii, obezitatea poate fi: a) de tip central, in forma de mar, cind grasimea este acumulata la nivelul abdomeniului, sau b) de tip inferior, in forma de para, cind grasimea este acumulata mai mult pe solduri si fese.

Obezitatea de tip central este mai periculoasa intrucit grasimea se acumuleaza in jurul organelor interne atragind un risc mai mare de complicatii. Pentru a stabili daca avem o siluieta de tip "mar" sau "para", masuram circumferinta taliei si a soldului. Talia maxima admisa la femei este de 80 cm iar la barbati, 94 cm. Raportul talie/sold trebuie sa fie mai mic de 1.00 la barbati si mai mic de 0.80 la femei. Procentul de grasime corporala, folosit in evaluarea pacientului obez, nu trebuie sa depaseasca 20% la barbati si 25% la femei. Se masoara prin absorbtiometrie, metoda folosita si pentru diagnosticul osteoporozei.

Dupa obtinerea rezultatelor unui BMI test, medicul care citeste rezultatele va sugestiona un tratament preventiv cu un regim alimentar personalizat care va face posibila evitarea aparitiei eventualelor complicatii. O persoana cu tendinte de obezitate trebuie sa ia masuri cit mai repede pentru mentinerea sanatatii. Obezitatea se datoreaza modului de viata care este nesanatos si care trebuie corectat cit de curind.

Consecintele obezitatii

asupra sanatatii sunt cu atit mai severe cu cit obezitatea este mai veche. Cel mai important, si cu impact major asupra mortalitatii prin accidente cardiovasculare si cerebro-vasculare, este sindromul metabolic. Sindromul metabolic apare la persoanele care prezinta obezitatea de tip "mar" si care este asociata cu urmatoarele criterii: trigliceridele (grasimi in singe) mai mari de 150mg, colesterolul bun (HDL) mai mic, glicemia mai mare si tensiunea arteriala de peste 130/85.

Complicatiile obezitatii sint mult mai diverse: litiaza biliara, infertilitate feminina, pancreatita, artroza, steatoza hepatica, cresterea incidentei cancerului cu diverse localizari.

Pericolul obezitatii ne paste la orice pas ca o consecinta a stilului de viata modern. Alimentatia moderna contine multe produse prelucrate industrial care au mai multe calorii decit variantele lor naturale. Acestea sint: piinea alba, pastele fainoase, orezul alb, cerealele indulcite, dulciurile, bauturile racoritoare, fulgii de porumb, cipsurile, etc. Alimentele prajite isi tripleaza numarul de calorii iar "fast food"ul consumat zilnic, deoarece este foarte la indemina oricui si oriunde, adauga cantitativ grasime in organism.

Cum prevenim obezitatea si cum scapam de ea?

Este nevoie de multa vointa si de o motivatie puternica. Mai intii trebuie sa indreptam greselile pe care le facem. Stim ca, in general,obiceiurile proaste se schimba mult mai greu si de aceea se recomanda preventia. Pentru aceasta, consultatia cu un doctor naturist va fi de mare ajutor. Intre timp, pentru cine are vointa, exista masuri simple care pot fi urmate: 1.Slabiti mincind inteligent, fara a fi infometati; trei mese pe zi sint necesare , eventual si doua gustari, insa portiile sa fie medii sau chiar mici din punct de vedere caloric. Meniul zilnic trebuie compus din alimente care contin putine calorii,suficiente vitamine si fibre (acestea ajuta la eliminarea toxinelor).

2.Nu incercati nici o dieta care forteaza slabirea (in mod rapid), deoarece la fel de repede va veti ingrasa la loc.

Daca nu aveti rezultate, urmind aceste doua sfaturi, cereti ajutorul unui specialist care va descoperi eventualele tulburari ce favorizeaza obezitatea (cauza efectului) si care va stabili tratamentul adecvat. Nu lasati obezitatea sa devina o boala cronica.

Toate teoriile pina acum sustin ca celulele grase se ingrasa din cauza acumylarii de toxine; cu cit mai multe toxine se depozita in aceste celule, cu atit mai multa greutate aratati pe cintar.

Pentru o explicatie stiintifica si un program cu success, vizionati video-ul Dr.-ei Natrajan(U.S. gastro-enterologista) pe site-ul met(in dreapta) www.doctoranca.com

Si acum va invit sa-mi lasati comentariile d-voastra pe Blog-ul meu, www.askdoctoranca.com

Daca sinteti interesati sa va aflati nivelul de toxicitate, puteti sa va faceti singuri un test

http://www.askdoctoranca.com/self-tests/tt/

Tot acolo puteti sa luati GRATUIT documentul pdf Dr.Anca’s Naturopathic Dietary Considerations for OPTIMAL HEALTH.

Dr. ANCA MARTALOG, N.D. este Doctora Naturista si Homeopata care practicaAcupunctura, Herbologie, Homeopatie, BodyScan 2010, Nutrition si Lifestyle Modification la

282 Elgin Mills West in Richmond Hill, ON. Pentru mai multe informatii, vizitati www.doctoranca.com , iar pentru a participa gratuit la tele-seminare pe acest topic, visitati www.telehealthsecrets.com


-
Dr Anca Martalog    8/19/2009


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian