Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Petreceri duminicale : GolfulMult timp am considerat golful ca find un joc de ghiolbani.La fel ca si baseballul.Mai apoi aici pe plaiuri canadiene am inceput sa ma apropii de esenta lor.Pentru ca judecand la rece orice sport e cu intelesurile si placerile lui.Sportul rege-fotbalul-douazecisidoi de indivizi alegand dupa o besica.Golf-lovituri puternice si precise cu o bata.Exemplele ar putea continua.Orice competitie are micime si grandoare.
Lumea noua –America-a dat o alta turnura sportului. Care nu mai este doar execitiu fizic ori disciplina ci si spectacol. Platitorii urmaresc disputa cu multa voie buna stimulati de licuori bahice nu se enerveaza, nu injura. Au venit sa se relaxeze. Sa petreaca timpul liber intr-un mod placut. Destul de piperat ca pret. M-a surprins buna dispozitia cu care paraseau arena de fiecare data cand echipa favorita lua bataie.
In schimb golful este combinatia perfecta dintre natura si sport. Pentru a-l practica iti trebuie in primul rand o investitie.Pe vremuri era imensa.Acum gasesti crose pe toate gusturile si preturi accesibile. De la zeci de dolari bucata pana la mii. Apoi faci o programare pentru un cours(parcursul)si inviti doi-trei prieteni.
Am plecat la o astfel de infruntare intr-o zi insorita de duminica,
sfarsit de octombrie.Cunostintele mele optasera pentru o zona din nordvest aproape de Town of Erin.Un parcurs cu noua gauri in care trebuiau introduse mingile fiecaruia.Plecarea se face de pe portiuni drepte de iarba(teeing ground).Cobori pana la prima gaura.Apoi urci.Treci peste un pod.Sub el un paraias cu apa limpede.Tulburata de mingile care aterizeaza si care sunt recuperate rapid cu ajutorul unor prajini telescopice.In functie de cate lovituri dai primesti punctaj.Bineinteles folosind diferite crose:driver,putter sau irons.
Nu simti cum trec patru ore.La jumatatea traseului ne hidratam cu ceva bere. Continuam urcusul. Finalul jocului il gaseste pe Dave in frunte. Urmeaza Charlie un italian fost jucator de baseball apoi Richard.Cum sunt incepator ma aleg cu locul patru. Capul imi vajie de denumiri si reguli.Jocul practicat pentru prima data in Scotia prin anii 1100 nu imi este familiar.Dar m-am descurcat onorabil.
Fara a simti oboseala m-am simt foarte destins. Cu bateriile incarcate pentru o noua saptamana de munca. In Romania gaseam relaxare prin lungi plimbari in padurile dese. Urcand si coborand dealuri. Aici am gasit golful. Iar toamna splendida, coloritul extraordinar al frunzelor, adierea vantului -intregesc un tablou impresionant al naturii canadiene.
http://cezar.essaycafe.com


Cezar Popescu     11/10/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian