Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Semne de intrebare : La circ


Noutate absoluta!
Dupa treizeci de ani de la ultimul spectacol pe care l-am vazut in tara si pentru prima data in Canada, am asistat la un spectacol de circ!

Totul a decurs “ca la carte”, adica in spiritul libertatii absolute pe care il sugereaza cortul de circ cu ai sai acrobati si dresori nomazi. Am poposit intr-o zi din intamplare la mall si, minunea minunilor, in spatiul de parcare se inalta falnic, ivit peste noapte, un cort urias impodobit cu stegulete si vopsit in culoritipatoare, dar atractive atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.

Dupa toate regulile meseriei, in jurul cortului era agitatie mare, lume multa, vata de zahar, clovni (de ce sunt tristi, ne intreaba fetita noastra, neinselata de zambetul larg zugravit pe fetele lor), trompete, afise colorate cu promisiuni ademenitoare despre lucruri nemaivazute si nemaiauzite pe care le putem gasi numai si numai, doamnelor si domnilor, in reprezentatia unica de astazi, baloane, miros de animale, floricele de porumb… toate ca intr-o autentica schita “La mosi” de Caragiale.

Fara sa vrem, ne-am lasat contaminati de aceasta atmosfera familiara cu iz de copilarie, si, redevenind copii, am hotarat spontan sa intram si noi sub cupola magica si sa ne bucuram de minunile promise afara cu surle si tobe.

Spectacolul a fost cu adevarat extraordinar – de la acrobatii care ne-au inut cu rasuflarea taiata si cu ochii pironiti sus, in inaltul cupolei, unde efectuau – frumosi si tineri si cu zambetul pe buze, sfidand moartea si legile gravitatiei - salturi extraordinare, la dresura dragalasilor catelusi sau la amuzamentul cu nuante melancolic-chapliniene creat de numarul clovnilor.

Nu au lipsit jonglerii, acrobatii care mergeau pe mingi uriase, cei care s-au rotit cu motocicleta in aer, sprijiniti numai pe un suport de metal suspendat, sub cupola circului, numarul de echilibristica in care o t@nara tine sprijinita pe frunte o sabie taioasa, si, mai ales, cei doi acrobati care alergau in interiorul si exteriorul a doi cilindri metalici uriasi, asemanatori celor in care le place hamsterilor sa alerge, cilindri care efectuau o dubla miscare, de rotatie si revolutie, la o [naltime ametitoare!

Aplauzele indelungi de la final i-au rasplatit pe curajosii si talentatii artisti, care, cu fruntile [nca brazdate de sudoare, se pregateau apoi pentru spectacolul urmator. Am plecat emotionati, cu bratele pline de vata de zahar si baloane, si cu franturi din extraordinarul spectacol staruind in minte.

Am revenit din intamplare a doua zi… cortul disparuse, ca si camioanele care il inconjurau, la fel si clovnii, baloanele, trompetele.. ca si cum totul ar fi fost numai o iluzie.. sau un vis frumos.

Eliza Ghinea    8/29/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian