Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu Brad Pitt


Desigur, unul din cei mai charmanti, talentati si frumosi actori din Hollywood a carui pozitie de superstar nu l-a oprit de a fi umanitar chiar peste hotare, sex-apealul si personalitatea lui Brad Pitt l-a saltat printre cei cativa care castiga milioane de dolari de fiecare film in care joaca. Dar asta nu s-a intamplat peste noapte! Nascut in Oklahoma si crescut in Springfield, Missouri, unde si-a facut studiile universitare si in cadrul careia acest spirit liber a fost activ in diferite sporturi si piese de teatru care l-au ademenit catre actorie. Mutandu-se in California, unde a lucrat de la carat frigidere, la condus masini, chelner in restaurante, a reusit sa reziste pana cand a fost „descoperit” si angajat ca actor. In mai putin de 15 ani, faima lui de a atrage audiente care aduc milioane de dolari si admiratori. Mai important, i-a dat oportunitatea de a cunoaste si imprietenii si chiar sa se inamoreze de o Ambasadoare a Natiunilor Unite, si anume Angelina Jolie a carui independenta feroce si aparent sexualitate s-au potrivit cu rezultatul nasterii unei fetite (Shiloh Nouvel Jolie-Pitt) in Africa – asta ca sa fuga de Paparazzi!

RA: Salut, Brad, merci ca ai venit la timp BP: Placerea e a mea, Ray, imi place sa vorbesc cu tine.
RA: Inainte de toate insa, cum ti-a priit sau te-a afectat premiul decernat la Venice, anul trecut?
BP: Sunt inca socat caci nu m-am asteptat! Am fost mai mult atent la filmele amicilor mei decat sa ma gindesc ca eu am primit premiul.
RA: Trebuie sa recunoastem, insa, ca esti o figura carismatica cu multi admiratori in ochii carora nu poti gresi cand esti in fata aparatului de filmat. Simti ca esti o icoana populara?
BP: Icoana? Ha! Dar n-ai ce sa-i faci caci vine cu teritoriul, cum se spune. E greu de acomodat aceasta adulare. De aceea trebuie sa-ti pastrezi viata particulara departe de public, pe cat se poate.
RA: Ceeace ma face sa te-ntreb cum cooperezi cu acolada de „sex simbol” E un avataj sau desavantaj?
BP: Simbol sexual? Depinde in ce circumstante...in general cred ca este un avantaj, chit ca e in ochii acelora...nu crezi?
RA: Adevarat! Ceeace e sexy pentru unul, s-ar putea sa nu fie pentru celalt. Ceeace ma face sa te-ntreb cum te ajuta asta in politica?
B.P: Eu? In politica? Fi serios! Da, ma rog, din cand in cand adoptam si noi o pozitie vis-a-vis de situiatii, cum ar fi Incalzirea Pamantului, Environment si acum cu alegerile presidentiale trebuie facute din cunostiinta de cauza si atunci incercam sa atragem atentia lumii ca sa poata vota in mod inteligent, sper.
RA: Ah, da! Speram cu totii asta! Acum c-ai devenit si producator de filme, intampini o multime de politica?
BP: Intre noi fie vorba, politica exista la fiece colt and aproape in orice activitate. Sigur ca exista manipulatii de tot felul la negocieri mai ales cand vrem sa combinam elementele unui film ceeace este un joc foarte competitiv si daca rezulta pozitiv, atunci castigam cu totii.
RA: Deci, ce te-a facut sa devi producator in afara faptuui ca vrei sa ai un control mai bun si sa poti alege un proiect? Sau o faci numai ca investitie?
BP: Ambele! E dificil de a gasi un rol bun. Asa ca-ti cauti singur, ca de exemplu Jesse James’s Assassination poate
plus ambitia de a gasi filme cu subiecte curente cum a fost Hotel Rwanda si alte cateva...ca realizator poti allege si implimenta.
RA: Suna ca un divertizment co-educational.
BP: Cam asa… bine spus! Pentru-ca investorii trebuie sa-si capete banii inapoi daca, chia daca nu e un profit mare.
RA: George Clooney admite ca a luat ca salariu numai un dolar la filmul Syriana si cam asa face, e stilul lui, in special pentru filme de valoare.
BP: Toti facem asa cand e vorba de un subiect asa de important sau despre injustitii ca la New Orleans, de exemplu.
Ei vor sa credem ca vina este din cauza furtunei Katrina, un act a lui Dumnezeu, dar lucrurile nu sunt inca la locul lor si cei mai afectati sunt totusi saracii; cand am aflat ca tragedia s-a intamplat din cauza oamenilor din guvern si a neglijentei acestora care inca nu fac mai nimic pentru ca petrolul trece prin canale si ca sa corecteze asta n-o sa castige destui bani, am fost extrem de suparat! Deci trebuie pus presiune. Nici macar reconstructiile de case pentru saraci nu se fac cum trebuie deaorece 40%-45% din poluare provine din felul in care construiesc cu materiale toxice, fara luminatie si ventilatie,etc. Putem sa readucem ceeace au avut? Sigur ca nu. Dar putem adopta un model care sa incorporeze toate atruibutiile necesare pentru imbunatatirea calitatii vietii.
RA: Si asta este ceeace faci acum in New Orleans?
BP: Da.… Incercam sa aratam ca e posibil sa cladim in mod intelligent, economic, fara polutie si mai adecvat cerintelor si nevoilor acestor familii ca sa se reintoarca la o viata mai buna decat au avut. Iar daca acest proiect pilot reuseste dupa cum credem, poate fi duplicat ori unde si chiar global.
RA: Crezi ca Hollywood este dedicat sa ajute ca lucrurile, adica injustitiile, sa fie ajustate spre bine? Leonard de Caprio
mi-a spus ca daca firmele nu adopta o politica verde de ajustare vor lasa toate balta si vor pleca de unde sunt si asta a incercat sa arate in filmul d BP: Da, celebritatile se baga din ce in ce mai mult in viata publica pentru ca ce se intampla decand Bush a venit la putere, a intors tara pe dos si speram ca noul Congres si Presedinte se vor deedica impreuna cu restul populatiei sa intrebuinteze mai putin petrol prin mobilizarea ingenuitatii ca sa resolve aceste probleme transformandu-se in consumatori intelepti decat o cireada oarba condusa de dominatia corporatiilor care nu au nici o responsabilitate sociala.
RA: Asta a fost si pozitia lui Jesse James din filmul tau: un fel de Robin Hood care fura de la bogati si ajuta pe saraci....
BP: Cam asa RA: Ueori ai jucat roluri psihopat…dece te atrag? E adevarat ca esti foarte talentat si intri usor subt pielea personajului!
BP: Numai daca ilustreaza o figura si actiune de valoare...plus ca ofera un caracter interesant actorului sa ilustreze natura caracterului si a motivatiilor in afara a ceeace consideram norma... plus ca ilustreaza indivizi in toate categoriile de viata. Aparent, multi oameni sunt imbibati de comportari psihopatice cand castiga putere intr-atat incat le e greu s-o
cedeze daca sunt intr-o corporatie sau politicieni. Asa ca daca altii n-o fac, cineva trebuie sa preia conducerea pentru a evidentia cat de putrezi sunt acesti profitori care fura lumea ca ei sa devina si mai bogati.
RA: E posibil ca Guvernul sa nu poata controla acest tip de Capitalism salbatec care poate aduce la revolutii ca cea din Rusia sau alte locuri unde saracii n-au mai putut rezista ? Mai ales ca in America exista o multime au arme?
BP: Totul e posibil daca nu exista un sens comun care sa balanseze cumva discrepanta dintre saraci si bogati.
RA: Daca nu ai fi fost actor, ce ti-ar fi placut sa faci?
BP: Probabil ca arhitect fapt pecare inca contemplez si ma joc cu idea. Vezi, e vorba sa integram mediul inconjurator cu estetica… pentru mine este un fel de sculptura, o arta la un nivel asa de maret care poate modula vietile noastre, felul in care ne miscam intre cladiri si experienta zilnica.
RA: Asa cum s-a facut in Dubai cladirea hotelului care arata ca o panza de yaht?
BP: E o piesa interesanta… definitiv o cladire memorabila. Desigur i-a pus pe harta, cum ar veni. Dar alaturi este si
Abu Dhabi unde a fost o intrecere intre Zahad Hadid si Gehry si Ando; toti acesti arhitecti au o viziune mare si cand vor termina proiectele lor va fi ca optimul naturii... O pictura, o sculptura prin care treci...chiar muzica... bucata lui Ando este atat de simpla... o piesa pare dintr-un singur bloc cu o parte ovala care taie ca prin apa si vapoarele pot trece prin ea. Foarte dramatic !
RA: Ma impresionezi cu descri… probabil cunosti si lucraruile lui Daniel Libeskind?
BP: Desigur…Muzeele Evreiesti din Berlin si Ontario care denota un exemplu de arhitectura de mare calitate... dar tu cum de esti sensitiv la configuratii arhitecturale ?
RA: Ah, e un secret… de foarte tanar am trait pe langa unul din marii arhitecti Romani si pictor dadaist care se numea Marcel Iancu si care mai incolo a creiat Satul Artistilor in Israel.

N.O.
Restul interviului in forma tiparita a Observatorului

dela Ray Arco, corespondentul nostru in Hollywood    4/3/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian