Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Tablete pentru prieteni : Qui prodest

E putin spus ca "lumea e pe dos"; e mult mai serios , e aproape demential daca ne gindim la ceea ce asistam zilnic , ca omorurile in serie de exemplu-patru in ultimul timp-care s-au intimplat in US si in urma cu ani si in Canada ;si nu la "drumul mare" ci in campusuri universitare executarte de studenti sau fosti studenti care si-au cumparat sau procurat in mod deliberat arme si care au tras le intimplare in massa de studenti si profesori.
Explicatia? De multe ori niciuna, caci autorii nu au lasat nicio nota si politia nu a putut identifica motive sigure.
In aceste circumstante nu ramine decit incercari de interpretare a faptelor.
O ipopteza care vine imediat in considerare este faptul ca actele au fost executate de studenti in cadrul institutiei pe care au frequentat-o ceea ce ar sugera o profunda nemultumire personala mergind pina la ura si razbunare contra institutiei in care au fost educati motivata poate de insucces de inserare in societate;au considerat deci ca scoala e de vina pentru esecul lor .
Evident rationamentul este gresit caci in mod normal ameliorarea unei astfel de situatii vine numai dela o reparare a insuficientelor constatate prin reinserare in scoala si perfectionarea cunostiintelor si nu prin omoruri la intimplare si sinucidere in final.
O alta ipoteza este aceea a pierderii increderii in institutiile care pregatesc studentii pentru viata,adica o atitudine anti-establishment ;in acest caz solutia aleasa este ridicola caci nu poate schimba nimic in modul in care a actionat.
Tulburari de personalitate in sensul de 'afirmare" pe plan national si sensational a unui individ -altfel- insignificant si complexat ar fi o alta ipoteza mentionata; aceasta poate constitui o posibilitate dar sinuciderea finala anihileaza intentia de afirmare prin nulificarea persoanei respective.
Faptul ca s-a tras nediscriminat in profesori si in studenti si nu in personal administrativ de exemplu ar denota un sentiment de gelozie fatza de cei care au reusit deja-profesorii- si fata de cei care se presupune ca vor reusi in viata- studentii.
Tot acesta ansamblu de ipoteze duce la o singura concluzie , aceea a unei societati fragilizate in care indivizi la o varsta tanara gandesc eronat si actioneaza in mod criminal fata de segmente inocente ale societatii, care n-au o legatura directa cu obiectul urii lor .
Fragilizarea societatii la rindul ei are cauze multiple dar una din cele mai importante este fragilizarea familiei ca entitate de baza a societatii umane.
Insecuritatea familiei duce la insecuritatea indivizilor componenti ai familiei care devin victime ale stressului social contemporan.
Astfel de evenimente sunt preocupante si vorbesc dela sine ; revine oamenilor datoria sa le observe si sa caute eventual, remedii dar sperantzele sunt mici pentru ca societatea este bolnava.


Dr Dinu Dimitriu / Toronto

Dinu Dimitriu    2/17/2008


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian